Deda-Mrazova tajna

Žanr: dečji, drama
Trajanje: 83 min.
Zemlja porekla: Finska
Premisa: Da li ste se ikada zapitali kako je Deda Mraz postao Deda Mraz?

Glavne uloge:

Hannu-Pekka Bjorkman, Otto Gustavsson, Kari Vaananen

Scenario: Marko Leino
Režija: Juha Wuolijoki

SINOPSIS
U zabačenom delu Laponije čitavo selo preuzma brigu o mladom Nikoli, koji je nakon tragedije na zaleđenom jezeru izgubio svoju porodicu. Svake godine za Božić nova porodica iz sela preuzima brigu o Nikoli, a on, želeći da im se zahvali, pravi igračke i poklanja ih deci za rastanak. Tokom godina sve je veći broj hraniteljskih porodica i uskoro skoro svaka kuća osvane za Božić s poklonom na svom pragu.
Kada selo pogodi nestašica hrane, seljani su prinuđeni da pošalju Nikolu da bude šegrt kod stolara osobenjaka, Lisakija. Nikolin život nije lak, ali on postaje spretan majstor posvećen pravljenju igračaka.
O FILMU
U ovoj čudesnoj priči saznaćete zašto je Deda Mraz počeo da nosi čuveno crveno odelo, kako su mu se irvasi pridružili u podeli poklona svoj deci sveta i kako su magični događaji spasli tradiciju podele božićnih poklona.
Dirljiva priča o dečaku koji je postao Deda Mraz. Da li ste se ikada zapitali kako je Deda Mraz postao Deda Mraz? Saznajte neispričanu priču o životu Deda-Mraza, koji, pokušavajući da prevaziđe ličnu tragediju, stiče veliko i čisto srce ispunjeno ljubavlju prema svoj deci sveta.
Oficijelni sajt

Premijera: 6. decembar 2008. godine

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

decjideda mrazova tajnafilm
Komentari (0)
Dodaj komentar