Dnevnik Bridžit Džons

Žanr: Romantična komedija
Trajanje: 97 min

Glavne uloge: Renee Zellweger („Nurse Betty“), Colin Firth („The English Patient“), Hugh Grant („Four Weddings and a Funeral“), Jim Broadbent („Richard III“)
Scenario: Helen Fielding
Producent: Helen Fielding
Režija: Sharon Maguire

SINOPSIS

Ponedeljak je ujutru. Bridžit Džons (Rene Zelveger) budi se sa glavoboljom i mamurlukom pored svog šefa (Hju Grant). Ona je prosečna žena koja se bori protiv svojih godina, težine, posla, neuspešnih veza sa muškarcima i mnogih drugih problema. Na Novu godinu, ona odlučuje da preuzme kontrolu nad svojim životom, a misiju započinje pisanjem dnevnika u kome će uvek govoriti samo istinu. Zaplet počinje kada se njen šarmantni šef sa „reputacijom“ zainteresuje za nju. Usponi i padovi njihovog nesuđenog odnosa pokazaće se u isto vreme i veoma smešni, ali i dirljivi. U celu stvar su, naravno, umešani i vrlo ekscentrični prijatelji Bridžit i prilično nametljiv poznanik Mark (Kolin Firt), dosadan, ali u isto vreme za nju i neodoljiv.

SHARON MAGUIRE – reditelj

Ovo je njen prvi dugometražni film. Pre toga, od 1991. do 1993. godine, radila je kao producent i reditelj serije „The Late Show“, na stanici BBC. U produkciji iste TV mreže, snimila je i dokumentarne filmove: „The Godfather“, „In At Number Ten“, „Picasso“, „The Thatcher Years“, „Rumer Godden: An Indian Affair“, i omnibus „Dame Henrietta“s Dream – A Year In The Life Of Hampstead Garden Suburb“, koji je kritika opisala kao „eksplozivnu prigradsku parabolu, izuzetne suptilnosti i duha“.

RENEE ZELLWEGER (Bridget Jones)

Rene Zelveger je odrasla u malom gradu u Teksasu, gde je bila član lokalne dramske sekcije. Završila je fakultet, na smeru radio-televizija-film. Debitovala je ulogom u hororu „The Return of the Texas Chainsaw Massacre“. Najveći uspeh u karijeri doživela je filmom „Jerry Maguire“, reditelja Kamerona Kroua, u kome joj je partner bio Tom Kruz – ovom ulogom se Rene vinula do samog vrha. Proglašena je za najbolju novu glumačku zvezdu (časopis „Entertainment Weekly“). Za ulogu u filmu „Bolničarka Beti“ dobila je nagrade Zlatni globus i Zlatni satelit za najbolju žensku ulogu.

HUGH GRANT (Daniel Cleaver)

Hju Grant je ostvario brojne i različite uloge, kako na filmu, tako i na televiziji i u pozorištu. Igrao je pored zvezda kakve su Endi Mekdauel i Džulija Roberts. Sarađivao je i sa rediteljima poput Džejmsa Ajvorija, Romana Polanskog i Vudija Alena. Za ulogu u filmu „Četiri venčanja i sahrana“ nagrađen je Zlatnim globusom i Nagradom Britanske akademije.

HELEN FIELDING – scenarista

Helen Filding je rođena u Jorkširu, a danas živi na relaciji London – Los Anđeles. Završila je Univerzitet u Oksfordu i kolumnista je mnogih poznatih magazina. Na osnovu serijala kolumni nastala je i knjiga „Dnevnik Bridžit Džons“, po kojoj je urađen scenario za ovaj film.

Zvanična prezentacija filma „Dnevnik Bridžit Džons“:

  • www.miramax.com/bridgetjonesdiary

    Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

  • Komentari (2)
    Dodaj komentar
    • Aki Perić

      Film je odličan, duhovit, romantičan, a pomalo i istinit. Verujem da ste se svi nasmejali luckastoj Bridžit, ali morate priznati da ste se i vi više puta osećali kao ona ili pak bili u slicnoj situaciji. Toplo ga svima preporučujem.

    • Nina Niketić

      Stvarno mislim da je film ekstra i ako ga nisam odgledala 100 puta, ubijte me. Sve pohvale!