Dom gospođice Peregrin za čudnovatu decu (video)

Žanr: avantura, fantazija, 3D
Trajanje: 127 min

Glavne uloge: Eva Grin (Eva Green), Asa Baterfild (Asa Butterfield), Semjuel L. Džekson (Samuel L. Jackson), Džudi Denč (Judi Dench), Rupert Everet (Rupert Everett), Alison Džejni (Allison Janney)
Scenario: Džejn Goldman (Jane Goldman), Ransom Rigs (Ransom Riggs, roman)
Režija: Tim Barton (Tim Burton)

SINOPSIS

Šesnaestogodišnjem Džejkobu život teče potpuno mirno sve do strašne smrti njegovog dede, koja se dogodila pod sumnjivim okolnostima. Džejkobu do ruku dospeva tajanstveno pismo koje ga odvodi na velško ostrvo i do doma gospođice Peregrin za čudnovatu decu. Džejkob istražuje napuštene sobe i hodnike u razrušenoj kući, postaje mu jasno da ta deca nisu bila samo čudnovata: možda su bila i opasna, možda su s razlogom bila izdvojena na napuštenome ostrvu. Koliko se god to činilo nemoguće, nekako su još uvek bila živa.

O FILMU

Još jedna avantura reditelja Tima Bartona koja donosi priču o tajnom ostrvu i napuštenom sirotištu. Da li želite da gledate čudesno delo mašte od kojeg će vam žmarci krenuti niz kičmu? Onda morate da pogledate film „Dom gospođice Peregrin za čudnovatu decu“.

Reditelj filma je legendarni Barton, a scenario je uradila Džejn Goldman. Film je rađen prema istoimenom romanu Ransoma Rigsa iz 2012. godine, u kome se proza prepliće i dopunjuje fotografijama. Ulogu gospođice Peregrin tumači Eva Grin, a u ostalim ulogama pojaviće se Semjuel L. Džekson, Asa Baterfild, Džudi Denč i mnogi drugi.

Posle svojih bajkovitih ostvarenja kao što su „Alisa u zemlji čuda“, „Čarli i fabrika čokolade“, „Betmen“ i „Edvard Makazoruki“, Barton, predstavlja ovo čudesno delo mašte.

Oficijelni sajt: Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children (2016)
Premijera: 29. septembar 2016. godine

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

alison džejnidžudi denčeva grinrupert everetsemjuel l. džeksontim barton
Komentari (0)
Dodaj komentar