Dueti

Žanr: Drama
Trajanje: 112 min

Glavne uloge: Gwyneth Paltrow („Seven“), Huey Lewis („Short Cuts“), Maria Bello („Payback“), Andre Braugher („Homicide: Life on the Street“)
Scenario: John Byrum
Producenti: John Byrum, Bruce Paltrow
Režija: Bruce Paltrow („A Little Sex“)

SINOPSIS

Šestoro ljudi, različitih kulturnih i socijalnih statusa, kreće na dug put kroz Ameriku, sa jednim ciljem: Omaha, Nebraska. Tamo se održava veliko karaoke takmičenje, čija je glavna nagrada $5.000. Svako od njih sanja da će je baš on ili ona osvojiti. Jedan par čine otac i ćerka (Hjui Luis i Gvinet Paltrou), koji su se tek nedavno prvi put i sreli; drugi par su prodavac koji je doživeo nervni slom, napustio posao i peva po barovima (Pol Đijamati), i odbegli robijaš, zlatnog glasa (Andre Brauger); treći duet čine pevačica sumnjivog morala (Marija Belo) i taksista slomljenog srca (Skot Spidman). Lutajući kroz Ameriku, ka velikom takmičenju i nagradi, za koju misle da će im izmeniti živote, oni pokušavaju da pronađu sebe i razmrse svoje međusobne odnose.

BRUCE PALTROW – reditelj

Brus Paltrou je pre svega poznat kao producent dve veoma uspešne američke televizijske serije („The White Shadow“ i „St. Elsewere“), a „Duets“ mu je drugi film koji je potpisao kao režiser. Prvi, romantična komedija „A Little Sex“ sa Kejt Kepšou i Timom Matisonom, imao je solidne kritike, ali ne i veći komercijalni uspeh. Takođe, režirao je i nekoliko epizoda popularne serije „Homicide“ („Odeljenje za ubistva“), kao i TV film „Ed McBaines 87th Precinct: Lightning“. U filmu „Dueti“ je reditelj i producent.

JOHN BYRUM – scenarista

Još davne 1975. godine Džon Bajrum je napisao i režirao film „Inserts“ sa izuzetnom ekipom glumaca (Ričard Drajfus, Bob Hoskins), sa temom koja je mnogo godina kasnije proslavila film „Boogie Nights“. Od tada je napisao, režirao i bio producent brojnih filmova i serija. Najpoznatiji su: „Heart Beat“, po romanu Kerolin Kasadi o životu američkih intelektualaca 50-tih godina, naročito Nila Kesidija i Džeka Keruaka, (u filmu igraju Nik Nolt i Sisi Spejsek), avanturistički „Sphinx“, po romanu Robina Kuka, kao i „Razor“s Edge“, po romanu Somerseta Moma.

GWYNETH PALTROW (Liv)

Odgajana u svetu filma (otac Brus, producent, i majka Blajt Daner, glumica), Gvinet napušta studije na Kalifornijskom univerzitetu i posvećuje se glumi. Prvu ulogu je dobila u pozorištu uz majku Blajt u predstavi „Picnic“. Na velikom platnu debitovala je 1991. godine u filmu „Shout“, gde joj je partner bio Džon Travolta. Ubrzo upoznaje i Stivena Spilberga, koji joj dodeljuje ulogu u svom filmu „Hook“. Odlične kritike dobila je i za ulogu problematične tinejdžerke u filmu „Flesh & Bone“ uz Denisa Kvejda, Meg Rajan i Džejmsa Kana.

Slede još i: „Mrs. Parker and the Vicious Circle“, „Jefferson in Paris“, „Seven“, „Palbearer“, „Emma“, „Sliding Doors“, „Hush“… Uloga u filmu „Ema“ privukla je producente „Zaljubljenog Šekspira“, i ponuđena joj je uloga Viole, za koju je kasnije dobila nagradu Oskar. Prvi film koji je snimila posle dobijanja nagrade jesu „Dueti“, a zatim i „Talentovani gospodin Ripli“. Romantična i otkačena komedija „Shallow Hall“ do nedavno je punila sale američkih bioskopa, što važi i za njen najnovi film „The Royal Tenenbaums“.

HUEY LEWIS (Ricky Dean)

Hjui Luis je, naravno, najpoznatiji kao rok muzičar i vođa grupe „Huey Lewis & the News“, ali se poslednjih godina ogledao i u nekim manjim ulogama u filmovima „Short Cuts“, „Sphere“, „Shadow of Doubt“, „.com for Murder“. Za film „Povratak u budućnost“ radio je tekstove pesama i pojavio se u epizodnoj ulozi.

Premijera: 18. januar 2002. godine

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar