Dunkirk (video)

Žanr: akcija, drama, istorijski, ratni
Trajanje: 106 min

Glavne uloge:
Fionn Whitehead, Damien Bonnard, Aneurin Barnard, Tom Hardi (Tom Hardy), Kenet Brana (Kenneth Branagh), Kilijan Marfi (Cillian Murphy)
Scenario:
Kristofer Nolan (Christopher Nolan)
Režija:
Kristofer Nolan (Christopher Nolan)

SINOPSIS

Drama iz Drugog svetskog rata, a radnja filma prati britansku vojsku koja se povlači iz grada Dankirk 1940. godine. Priča prati vojnike savezničkih snaga, iz Belgije, Kanade, Velike Britanije i Francuske, koji su opkoljeni od strane nemačke vojske, za vreme bitke za Francusku. U doba krize i uništenja, opstanak je pobeda…

O FILMU

Sve što se dogodilo tokom bitke kod grada Dunkirka pa tako i masovnu evakuaciju savezničkih vojnika moći ćemo po prvi put da vidimo u realističnom prikazu kakvog samo reditelj i scenarista Kristofer Nolan može da nam pruži. Film verno prikazuje događaje tokom neverovatne bitke kod Dunkirka i evakuacije savezničkih vojnika iz Belgije, Britanije i Francuske koji su bili odsečeni i opkoljeni nemačkom vojskom u Francuskoj od 27. maja do 4. juna 1940. godine. Evakuacijom je tada spašeno preko 300.000 vojnika.

Kristofer Nolan, režiser filmske trilogije „Mračni vitez“, „Početak“ i „Međuzvezdani“, predstavlja nam događaj koji je oblikovao naš svet, a sve pod snimateljskom palicom izvanrednog Hojte Van Hojtema poznatog po filmovima „Međuzvezdani”, „Ona” i „Spektar”. Glavne uloge u filmu tumače: Tom Hardi, Kilijan Merfi, Kenet Brana i Džejms Darsi, a tu su i: Fion Vajthed, Tom Glin Karni, Hari Stajls, Aneurin Barnard i dr.

Oficijelni sajt: Dunkirk (2017)

Premijera: 20. jul 2017. godine

https://youtu.be/7slmACdPc50

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kenet branaKilijan marfikristofer nolantom hardi
Komentari (0)
Dodaj komentar