Dvostruka ljubav

Žanr: drama, triler
Trajanje: 115 min.
Zemlja: Francuska, Nemačka, 2007

Glavne uloge:

Lidivin Sanje (Ludivine Sagnier), Fransoa Berlean (Francois Berleand), Benoa Mažimel (Benoit Magimel), Matilda Mej (Mathilda May), Karolin Siol (Caroline Sihol)

Scenario: Klod Šabrol (Claude Chabrol), Sesil Mestr (Cecile Maistre)
Režija: Klod Šabrol (Claude Chabrol)

SINOPSIS
Gabrijela radi kao voditeljka vremenske prognoze na francuskoj televiziji. Uprkos čvrstoj radnoj etici, ona svoju privatnost ceni više od karijere i živi u skromnoj kući sa starom majkom. Jednog dana na televiziji gde Gabrijela radi intervjuišu poznatog autora Šarla Sen-Denija i među njima dvoma se razvije osećanje bliske povezanosti.
Kasnije, na potpisivanju knjige, par nastavlja da flertuje iako je tu prisutan i mladi bogataš Pol Goden – koji otvoreno prezire pisca i želi da Gabrijelu prisvoji za sebe. Mada je Šarl srećno oženjen 25-godišnjom ženom s kojom ima dom na luksuznom ultramodernom imanju u unutrašnjosti, on i Gabrijela provedu intimno popodne u njegovom obližnjem stanu. Kada psihotični Pol počne da je prati, Gabrijela se zapita da li ijedan od njenih udvarača ima čiste namere.
O FILMU
Nakon uspešnog starta na ovogodišnjem FEST-u, „Dvostruka ljubav“ kultnog reditelja Kloda Šabrola naći će se i na redovnom repertoaru Dvorane Kulturnog centra od 10. aprila.
Klod Šabrol je jedan od najznačajnijih francuskih filmskih autora. S Fransoa Trifoom, Žakom Rivetom, Erikom Romerom i Žan-Lik Godarom on je osnivač tzv. novog talasa. Pripadnici „novog talasa“ pobunili su se protiv tadašnje „sklerotične“ francuske kinematografije, ističući u to vreme nepravedno zapostavljene američke režisere, kao što su Alfred Hičkok i Hauard Hoks. Čuvene „Filmske sveske“ otvorile su vrata i stavljanju autora u središte stvaranja filma. Uticaji „novog talasa“ osećali su se širom sveta, a vidljivi su i danas u filmovima koje obično svrstavamo u tzv. nezavisnu scenu. Nakon 50 godina duge karijere i više od 60 filmskih naslova, Klod Šabrol dobio je nagradu za životno delo u Berlinu 2003. a čak ni u svojim sedamdesetim ne prestaje da snima.
Oficijelni sajt

Premijera: FEST 2008. godine

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

dramadvostruka ljubavfilmfrancuski
Komentari (0)
Dodaj komentar