Elizabettaun

Žanr: drama, komedija, romansa
Trajanje: 123 min.
Premisa: Zanimljivo je naći se ovde!

Glavne uloge:

Orlando Blum (Orlando Bloom), Kirsten Danst (Kirsten Dunst), Suzan Sarandon (Susan Sarandon), Alek Boldvin (Alec Baldwin), Džesika Biel (Jessica Biel), Džudi Grir (Judy Greer)

Scenario: Kameron Krou (Cameron Crowe)
Režija: Kameron Krou (Cameron Crowe)

SINOPSIS

U toku pomena jednom južnjačkom patrijarhu rodiće se neočekivana romansa između dvoje mladih. Pošto je kompaniju cipela iz Oregona za koju radi doveo do gubitka nekoliko stotina miliona dolara, Dru Bejlor je dobio otkaz zbog svoje greške. Isto tako dobio je „otkaz“ od svoje devojke Elen. Na ivici samoubistva Druov život dobija nov smisao kada ga smrt oca Miča vrati u rodni Elizabettaun kako bi ispunio njegove poslednje želje. Na putu ka kući Dru upoznaje saputnicu u koju se odmah zaljubljuje. Tako počinje romansa koja će mu pomoći da vrati svoj život na pravi kolosek.

O FILMU

Kameron Krou, dobitnik Oskara 2000. godine za originalni scenario za film „Almost Famous“, ponovo ocrtava svoja lična iskustva i emocije kroz koje je prolazio u vreme očevog neočekivanog odlaska. Upravo to inspirisalo je njegov film „Elizabettaun“. Film predstavlja mirnog dizajnera cipela iz Oregona koji upoznaje svog oca i svoje porodične korene tek posle očeve smrti. Ono što će mu pomoći da pregura očevu smrt jeste jedna optimistična i nezaustavljiva žena koja kombinuje jedinstvene načine kako bi ga naučila šta zaista znači biti živ.

„Elizabettaun“ je plod druge saradnje Kamerona Kroua i Orlanda Bluma. Kameron je pre toga režirao spot dug 30 sekundi za „Gep“ u kome su učestvovali Orlando Blum i Kejt Bekinsejl i tada je bio očaran Blumom.

O REŽISERU

Kameron Krou (reditelj i scenarista)
Dobitnik je Oskara za originalni scenario za film „Almost Famous“. Takođe, on je reditelj naslova „Džeri Megvajer“, „Vanilla Sky“, „Singles“, „Say Anything“.

O GLUMCIMA

Orlando Blum (Dru Bejlor)
Filmski kritičari za njega kažu da je igrao u nekoliko, ali dobro odabranih filmova. Trenutno snima drugi deo filma „Pirati sa Kariba“, u planu je i treći, a briljirao je u filmovima „Nebesko kraljevstvo“, „Troja“, trilogiji „Gospodar prstenova“, te ostvarenjima „Ned Kelly“ i „Haven“.

Kirsten Danst (Kler Kolburn)
Trenutno snima treći deo „Spajdermena“ i „Mariju Antoanetu“, a pored prva dva filma o Spajdermenu igrala je i u ostvarenjima „Osmeh Mona Lize“, „Večni sjaj besprekornog uma“, „Vimbldon“ i „Levity“.

Suzan Sarandon (Holi Bejlor)
Igraće u filmu „Romance and Cigarettes“, čija se premijera očekuje ove godine, a imala je uloge i u filmovima „Alfie“, „Shall we Dance“, „Moonlight Mile“, „Noel“, „Children of Dune“, „The Banger Sisters“.

Alek Boldvin (Fil Devos)
Briljirao je u Oskarom ovenčanom „Avijatičaru“, posudio je glas u animiranom filmu „Sunđer Bob“, igrao je u komediji „Nevolje sa Poli“. Njegova filmografija je dugačka, ali se, pored nabrojanih, izdvajaju filmovi: „The Last Shot“, „The Cooler“, „Dreams ans Giants“, „The Royal Tenenbaums“.

Oficijelni sajt:

  • Elizabethtown (2005)

    Premijera: Sinemanija 2005
    U bioskopima: novembar 2005. godine

    Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

  • Komentari (0)
    Dodaj komentar