Identitet

Žanr: horor/triler
Trajanje: 87 min.

Glavne uloge:

John Cusack, Ray Liotta, Amanda Peet, John Hawkes, Alfred Molina, Rebecca DeMornay

Scenario: Michael Cooney
Producenti: Cathy Konrad, Stuart Besser, Mark Friedberg
Režija: James Mangold

SINOPSIS

„Identitet“ je psihološki triler sa šokantnim, originalnim i uznemirujućim obrtima. Deset ljudi sa svojim tajnama našlo se zajedno u strašnoj oluji: vozač limuzine (Džon Kjusak), TV zvezda (Rebeka de Mornej), policajac (Rej Liota) koji vodi ubicu (Džejk Bjusi), kol-gerla (Amanda Pit), tek venčani par (Klea Duval i Vilijam Li Skot) i porodica u krizi (Džon C. Mekginli, Lejla Kenzl, Bret Lor). Svi su našli sklonište u izolovanom motelu, kod nervoznog noćnog menadžera (Džon Hoks). Olakšanje što su pronašli sklonište u olujnoj noći uskoro prerasta u strah desetoro putnika koji počinju da umiru jedno po jedno. Da bi preživeli, moraju da otkriju tajnu koja ih je spojila.

O FILMU

Šta ako je svaki izbor koji pravimo u životu već unapred određen za nas, ako zaista nema slučajnosti u životu i ako su nam sudbine već određene? Keti Konrad se zainteresovala za scenario Majkla Kunija zato što je to klasičan zagonetni film koji u sebi ima nešto opasno i koji je neizvestan do samog kraja. Režiser Mangold kaže da je motel živ tokom celog filma i predstavlja oličenje terora nad likovima. On smatra da prava okolina inspiriše glumce. Motel je izgrađen u Kaliforniji, istočno od Palmdejla. Dizajner Mark Fridberg je osam nedelja konstruisao motel. Pošto se najveći deo filma odvija noću, Mangold i Konradova su zaključili da će lakše držati stvari pod kontrolom ukoliko budu snimali unutra. Ali, zato su glumci prolazili kroz klaustrofobiju. Kiša je bila glavna barijera – tokom snimanja glumci su najveći deo vremena bili u vodi. Rej Liota kaže da su imali utisak kao da su ceo dan pod hladnim tušem. Uticala je i na raspoloženje. „Film je toliko istinit da posetioci reaguju isto: osećaju se kao da su na nekom lošem putovanju.“

O REŽISERU

Džejms Mangold je režiser koga karakterišu moćan izbor uloga, izuzetna imaginacija i neobične teme. Njegov poslednji film, „Kejt i Leopold“ („Kate & Leopold“), rađen je po uzoru na komedije četrdesetih i pedesetih godina, kojima se Mangold divi. Film je nominovan za dve nagrade Zlatni globus. Mangold je bio i koscenarista i reditelj filma „Neprilagođena“ („Girl, Interrupted“), a uradio je i režiju za film „Cop Land“ prema svom originalnom scenariju.

O GLUMCIMA

Džon Kjusak
Važi za jednog od zauzetijih glumaca u Holivudu. Igrao je u filmovima veoma različitih žanrova: „The Grifters“, „Eight Men Out“, „The Sure Thing“, „Max“, „The Runaway Jury“ i „High Fidelity“ po romanu Nika Hornbija. Glumio je i u romantičnim komedijama „Say Anything“, „Igra sudbine“ („Serendity“) i „Omiljeni par“ („America“s Sweethearts“). Od značajnih filmova tu su još: „Being John Malkovich“, „Tanka crvena linija“ („The Thin Red Line“), „Ponoć u vrtu dobra i zla“ („Midnight in the Garden of Good and Evil) i dr.

Rej Liota
Ima impresivnu filmografiju: „Hanibal“ („Hannibal“), „Džon Kju“ („John Q.“), „Unforgettable“, „Bez izlaza“ („No Escape“), „Nezakonit ulazak“ („Unlawfull Entry“), „Polje snova“ („Field of Dreams“) i dr. Radio je dosta i na televiziji, a bavio se i producentskim poslom.

Amanda Pit
Igrala u hit komediji s Brusom Vilisom „Mafijaš mekog srca“ („The Whole Nine Yards) i u njegovom nastavku – „The Whole Ten Yards“. Ostali njeni filmovi su: „Isn“t She Great“, „One Fine Day“, „Ubistvo u visokim krugovima“ („High crimes“) i dr.

Džon Hoks
Osvojio je publiku i kritiku kao Bagzi u filmu „The Perfect Storm“. Nedavno je igrao s Kijanuom Rivsom u filmu „Hardball“.

Oficijelni sajt:

  • „Identity“ (2003)

    Premijera: 25. septembar 2003. godine

    Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

  • Komentari (0)
    Dodaj komentar