Izabran omiljeni filmski negativac

Zločinci su filmski likovi koje volimo da mrzimo jer nam neretko pružaju više zabave od samih superheroja i dobrica. Kontroverzni su i neumoljivi u ostvarenju svojih paklenih planova. A ko je omiljeni filmski negativac svih vremena?

Iako je puno toga u vezi s njima odbojno, poseduju uvrnuti šarm zbog kog s uzbuđenjem iščekujemo svaku sledeću scenu u kojoj će se pojaviti.

Korisnici internet stranice Ranker imali su priliku da izglasaju deset omiljenih filmskih zločinaca svih vremena. Usprkos velikim imenima fikcije od horor filmova do ikona Marvelovog filmskog svemira, na vrhu liste negativaca našao se Džoker, kojeg je Hit Ledžer 2008. oživro u ostvarenju Kristofera Nolana „Mračni vitez“.

Ovaj kultni antiheroj je jedinstvena vrsta lošeg momka za kog navijamo. Ledžer je uspeo Betmenovom gorkom neprijatelju da podari trodimenzionalnu slojevitost kakva se ne postiže često, što su prepoznali i gledaoci i kritičari.

Tokom snimanja vodio je dnevnik ispunjenim zapisima i crtežima koji su služili kao inspiracija za Džokera

Hit Ledžer, glumac poreklom iz Australije, preminuo je 2008. nakon smrtonosne mešavine različitih lekova. Život je izgubio ubrzo nakon završetka snimanja „Mračni vitez“, a za svoju verziju Džokera posthumno je nagrađen brojnim glumačkim priznanjima, uključujući i Oskara za Najbolju sporednu mušku ulogu.

Njegov otac Kim otkrio je nakon sinovljeve smrti koliko je Hit bio predan spremanju uloge.

„Zaključao se u hotelsku sobu i nije izlazio nedeljama. Radio je na građenju svog lika. To je bilo tipično za njega. On je bio takav. Volio je da uroni u svoj lik, ali je ovoga puta otišao predaleko“, izjavio je jednom prilikom Kim, prenosi Unilad.

Reditelj Kristofer tvrdi da je Ledžer došao kod njega tražeći da glumi Džokera i da je bio „gladan“ te uloge.

Džoker je odmerio snage s jakom konkurencijom

Pored pobednika Džokera, na listi deset najvećih filmskih zločinaca na internet stranici Ranker pronašla su se još neka poznata imena, i to po sledećem redosledu:

2. Dart Vejder – serijal Ratova zvezda

3. Hanibal Lekter – Kad jaganjci utihnu

4. Lord Voldemor – serijal Hari Poter

5. Fredi Kruger – serijal Strah u ulici Brestova

6. Džek Torans – Isijavanje

7. Imperator Palpatin – serijal Ratova zvezda

8. Agent Smit – serijal Matriks

9. T-800 – Terminator

10. Magneto – serijal filmova X-Men

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

negativac
Komentari (0)
Dodaj komentar