Kad vodenjak pukne

Žanr: komedija
Trajanje: 95 min.

Glavne uloge: Robert Dauni Džunior (Robert Downey Jr.), Zek Galifijanakis (Zach Galifianakis), Mišel Monagan (Michelle Monaghan), Džejmi Foks (Jamie Foxx), Džulijet Luis (Juliette Lewis), Deni Mekbrajd (Danny McBride)
Scenario: Alan R. Koen (Alan R. Cohen), Alan Frilend (Alan Freedland)
Režija: Tod Filips (Todd Phillips)

SINOPSIS
Piter Hajmen (Robert Dauni Džunior) prvi put postaje otac. Termin porođaja njegove supruge je za samo pet dana. Dok žuri da stigne na let kući iz Atlante kako bi bio uz suprugu na porođaju, Piterove najbolje namere će se izjaloviti kada ga slučajni susret s neostvarenim glumcem Itanom Tremblijem (Zek Galifijanakis) primora na stopiranje s njim – na putu koji će prouzrokovati uništenje nekoliko automobila, više prijateljstava i Piterovih živaca.
O FILMU
U filmu "Kad vodenjak pukne" reditelja Toda Filipsa glavne uloge tumače Robert Dauni Džunior i Zek Galifijanakis. Njih dvojica su dva neobična saputnika. Zajedno su zatečeni na proputovanju koje će se na kraju ispostaviti kao urnebesni put koji im menja živote.
Dauni glumi lik Pitera Hajmena, čoveka koji treba da postane otac i čijoj ženi je termin porođaja za pet dana. Piter žuri na let iz Atlante da bi što pre bio kraj svoje supruge, ali sve se okreće naglavačke od susreta s glumačkom nadom Itanom Tremblijem (Galifijanakis).
"Zamisao je jednostavna: dva pogrešno spojena muškarca primorana su da putuju zajedno kolima", kaže reditelj i koscenarista filma Tod Filips. "Robert Dauni Džunior je Piter Hajmen, arhitekta koji se vraća u Los Anđeles s poslovnog puta iz Atlante. U potpunom je škripcu s vremenom, jer mu žena očekuje prvo dete i datum porođaja je već određen. Sve je u najboljem redu dok se ne spoji s Itanom Tremblijem, glumcem u pokušaju, koji na ludi način uspeva da ih izbaci iz aviona sa zabranom letenja u narednom periodu".
Itanov lik daje novo značenje reči opušten. Zek Galifijanakis, koji tumači ulogu Itana, čovekolikog znaka za nevolju, primećuje: "Njega ništa ne pogađa, nijedan komentar ne dopire do njega. Itan živi u svom svetu. Nema talenat, ali je ipak na putu ka Holivudu da ostvari svoj san. Piter i on upoznali su se nizom nesrećnih okolnosti koje je izazvao Itan. I svaka loša stvar koja im se desi rezultat je Itanove greške. Apsolutno sve! Ali, sve što radi on radi jer ne želi da bude usamljen".
"Ljudi uvek kažu da je za uspešan film potrebno da kod glavnih glumaca dođe do neke ‘hemije’. I da ta hemija garantuje uspeh. Verujem da ključ uspeha u filmu ‘Kad vodenjak pukne’ jeste u toj ‘antihemiji’, toj netrpeljivosti između glavnih likova. Oni nemaju ništa zajedničko i to dovodi do stvaranja tenzije i komedije", kaže Filips.
Bez obzira na "antihemiju" koja je postojala u glavnim likovima, Galifijanakis i Dauni su od samog početka uspeli da se uklope. Dauni se jasno seća njihovog prvog susreta: "Bio sam u Veneciji, u Kaliforniji, i neki čudni čovek mi je prišao i rekao: ‘Zdravo, mislim da radim s tobom film’. Pomislio sam: ‘Možda ću morati da uradim ovog lika’. Onda sam shvatio da je to Zek. Kasnije je došao na večeru da bismo malo više pričali o scenariju." Dauni nastavlja: "Pitao sam ga da li ima neke posebne želje što se tiče večere i on mi je dao papir sa svim namirnicama koju su mu potrebne, bila je tu i flaširana voda. Od tada čitam to pismo svojim gostima."
"Brinuli smo se jedan o drugom tokom snimanja, potpuno suprotno u odnosu na film. Pričali smo svako jutro o scenama koje snimamo tog dana. Bilo je sjajno. Neverovatno kako provođenje vremena s pravim glumcem utiče na tvoju glumu", objašnjava Galifijanakis. "Zek unosi spontanost i malo nevolje u svoj lik i mislim da je komedija najbolja kad je povezana s opasnošću, tako da nikada ne znate šta će sledeće da se desi. U tom smislu, on je savršen glumac komedije", tvrdi Filips.
O REŽISERU
Tod Filips (reditelj, scenarista i producent)
Režirao je i producirao blokbaster hit komediju "Mamurluk u Vegasu" s Bredlijem Kuperom, Edom Helmsom, Džastinom Bartom i Zekom Galifijanakisom. Film je komedija s najvećom zaradom svih vremena. Osvojio je nagradu Zlatni globus za najbolji film. Trenutno je u izradi i očekivani nastavak, u kom se okuplja originalna ekipa.
O GLUMCIMA
Robert Dauni Džunior (Piter)
Dva puta je bio nominovan za Oskara. Tokom karijere osvojio je Zlatni globus, nagrade BAFTA i nagradu filmskih kritičara u Londonu za tumačenje slavnog Čarlija Čaplina. Bio je nominovan za Zlatni globus i za naslovnu ulogu u filmu "Šerlok Holms", koji je režirao Gaj Riči. Film je ostvario veliki uspeh i nastavak se očekuje krajem sledeće godine.
Zek Galifijanakis (Itan)
Već je ranije sarađivao s Todom Filipsom u blokbaster filmu "Mamurluk u Vegasu". Ostvario je odličan uspeh glumeći u ovoj hit komediji i stekao globalnu popularnost. Ponovo će se okupiti s Filipsom i kolegama Bredlijem Kuperom, Edom Helmsom i Džastinom Bartom u nastavku "Mamurluka u Vegasu" zakazanom za sledeću godinu.
Oficijelni sajt

Premijera: 2. decembar 2010. godine

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

robert dauni džuniorzek galifijanakis
Komentari (0)
Dodaj komentar