Kao pas i mačka

Žanr: Komedija
Trajanje: 87 min

Glavne uloge: Jeff Goldblum („Independence Day“), Elizabeth Perkins („Crazy in Alabama“), Tobey Maguire („The Ice Storm“), Alec Baldwin („Pearl Harbor“), Susan Sarandon („Thelma & Louise“), Sean Hayes („Will & Grace“)
Scenario: John Requa, Glenn Ficarra
Producenti: Andrew Lazar, Waren Zide, Craig Perry
Režija: Larry Guterman („Headless!“)

SINOPSIS

Komedija „Kao pas i mačka“ ostvarenje je koje uz pomoć visoke tehnologije i hardvera vodi publiku u spektakularni svet mačaka i pasa. Dok profesor Brodi pokušava da pronađe serum protiv alergije na pse, zli mačak Tinkls, vođa svih mačaka, čini sve da to spreči. S druge strane, vođa kuca, Lou, zajedno sa ostalim psima, mora da pomogne profesoru Brodiju da zaustavi mačke u njihovoj zloj nameri da zavladaju.

O PRODUKCIJI

Glasove životinjama u filmu pozajmili su: Alek Boldvin, Tobi Megvajer, Suzan Sarandon, Majkl Klark Dankan i Šon Hejs, koji je našoj publici poznat iz serije „Will & Grace“. Pripremajući se za ovaj film, Hejs je, kako kaže, provodio dosta vremena sa mačkama, kako bi shvatio „mačiju psihologiju“. „Mačor Tinkls je isfrustriran lik, koji je odlučio da zagospodari svetom. Reditelj je na snimanju tražio da pokušam da u govor unesem nemački akcenat, ali je to više zvučalo kao kineski ili japanski. Na kraju smo dobili autentičan akcenat, svima nepoznat, ali je zvučao autoritativno,“ priča Šon Hejs.

Reditelj Lari Gaterman kaže da nije mogao da odoli iskušenju da na filmskom platnu predstavi mačke i pse kao bića koja imaju jedinstven šarm i individualnost, i koja mogu da govore, lete, voze avion, nose oružje, poseduju umeće borilačkih veština… „Nismo hteli da napravimo lutka film ili jedan od „već viđenih“ hi-tech filmova, već smo želeli da priča izgleda savršeno realno, kako bismo posetioce doveli u situaciju da posle projekcije, kada se vrate kući, sumnjičavo gledaju svoje kućne ljubimce,“ objašnjava reditelj.

Scenario je zahtevao više od sto životinja, ali su producenti uspeli da dobiju 27 pasa i 33 mačke. Snimanju je prisustvovalo 27 trenera, a bilo je potrebno obezbediti i ogromne količine hrane za životinje. Na filmu je ukupno radilo blizu dvesta animatora, dizajnera, kompozitora, skulptora i tehničara.

LARRY GUTERMAN – reditelj

Mladi filmski stvaralac, koji je, pre filma „Kao pas i mačka“, režirao i „Headless!“ (1994). Učestvovao je i u snimanju kompjuterski animiranog filma „Antz“.

JEFF GOLDBLUM (Professor Brody)

Džef Goldblum je veću pažnju filmske javnosti privukao ulogama u filmovima „Park iz doba jure“ (Stiven Spilberg) i „Dan nezavisnosti“ (Roland Emerih). Poznat kao veoma duhovit čovek, Goldblum jednako lako tumači i glavne i sporedne uloge, i jednako kvalitetno u svim žanrovima.

KRITIČARI O FILMU

„Pametno napisan film koji predstavlja pravo osveženje u najezdi akcionih filmova kojima smo zapljusnuti u ovo doba godine“ („The Seattle Times“)

„Ljudi, mačke i psi svih uzrasta će uživati u taktici rata među životinjama. Kao neko ko poštuje obe vrste, izjavljujem: Živela razlika! Živeo rat! Živeli mačke i psi!“ (Philadelphia Inquirer)

Zvanična prezentacija:

  • www.catsanddogsmovie.com

    Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

  • Komentari (0)
    Dodaj komentar