Kengur Džek

Žanr: avantura/komedija
Trajanje: 94 min.

Glavne uloge: Jerry O“Connell, Anthony Anderson, Christopher Walken, Estella Warren
Scenario: Scott Rosenberg, Steve Bing, Scott Mitchell Rosenberg, Lowell Ganz
Producenti: Jerry Bruckheimer
Režija: David McNally

SINOPSIS

Najbolji prijatelji, Čarli Karbon (Džeri O“Konel) i Luis Fuči (Entoni Anderson), trude se da napreduju u životu, ali njihovi pristupi trebalo bi da budu drugačiji. Luis je večiti optimista, što je dobro, s obzirom na to da je magnet za nevolje. Otkad je spasao Čarliju život pre 20 godina, Luis ih je upetljao u mnogo različitih poslova od kojih je trebalo da se obogate. Te akcije samo potvrđuju Čarlijevu reputaciju gubitnika u očima njegovog strašnog očuha, šefa lopova Sala Mađoa (Kristofer Voken). Mnogo opreznija i slabija ličnost od Luisa, Čarli želi da radi po pravilima. Kada je Luis angažovao Čarlija da mu pomogne u transportu ukradenih televizora kroz grad, slučajno su odveli policiju pravo do Salovog prepunog skladišta. Baš kada je izgledalo kao da im nema spasa, Sal je odlučio da im pruži poslednju šansu da se iskupe. Sve što treba da urade je da isporuče 50.000 dolara u kešu jednom od Salovih saradnika na udaljenom mestu – u Australiji. Zbogom, Brukline. Evo nas, Sidneju.

Posle avanturističkog leta avionom i strašnog nesporazuma s domorocima, Čarli i Luis su se našli na prašnjavom putu negde u Australiji sa 50.000 dolara koji se nalaze u džepu Luisove crvene jakne. Izgledalo je kao da se sve odvija po planu, kad je odjednom njihov džip udario velikog kengura. Dok su bezuspešno pokušavali da povrate kengura u život, shvatili su da on liči na njihovog druga Džekija Legsa. Luis je oduševljeno insistirao da „Džekija“ obuku u njegovu srećnu crvenu jaknu i da naprave nekoliko fotografija. Problem je što je kengur imao svoj plan. Pre nego što su Čarli i Luis mogli da reaguju, životinja je živnula i odskakutala preko pustinje brzinom svetlosti, noseći na sebi najvredniju jaknu u Australiji. Na njihov užas, kengur je nestao u daljini, ostavljajući ih bez para i automobila – bez izlaza. Čarli i Luis pokušavaju da pronađu kengura i da se oslobode novca pre nego što ih Sal pošalje u nepovrat.

O FILMU

„Kengur Džek“ je sniman na lokacijama u Sidneju, u živopisnim predelima ispred Alis Springsa i u ruševinama Kuber Pedija. Alis Springs je zemlja Aboridžina, s prosečnom populacijom od 28.000 stanovnika. Kenguri su mnogobrojni u Australiji; od preko 40 različitih vrsta kengura koji naseljavaju tu oblast, producent je izabrao crvenog kengura da igra u filmu. Crveni kenguri su najveći na svetu i viši su od čoveka. Nekoliko takvih kengura trenirano je u Australiji za ulogu „Džekija Legsa“.

Radi provere glumačkih sposobnosti životinja, reditelj Mekneli ponudio je ovakav slogan: „Pustite kengure od tačke A do tačke B, pod uslovom da ne brinete mnogo gde je tačka B.“ Da bi dodali pokrete životinja i razradili njihove karaktere, Brukhajmer i Mekneli su koristili najnoviju kompjutersku tehnologiju. Velika pažnja poklonjena je stvaranju lika virtuelnog kengura. „On je veoma aktivan“, kaže Džetman, supervizor za vizuelne efekte. „Sposoban je da trči i skače, i potpuno liči na kengura. Svetlost je pravi ključ da se postigne takva iluzija. Svaka digitalna kreacija mora imati odgovarajuću senku.“ Zbog toga je tim sarađivao s direktorom fotografije, Piterom Menzisom, čiji je zadatak bio da osvetli pozadinu u koju će posle biti smešteni digitalni efekti.

O GLUMCIMA

Džeri O“Konel (Jerry O“Connell) je živi muški dokaz da ružno pače može postati labud. Ovaj glumac je publici postao poznat po filmu iz 1986. godine – „Stand by Me“, u kome je bio debelo dete. Nekoliko godina kasnije, izrastao je u visokog, zgodnog mladića. Rođen je u Njujorku 17. februara 1974. godine; časove glume počeo je da uzima sa šest godina. O“Konel je idol tinejdžera. Posle filma „Stand by Me“, pojavio se na televiziji i postao član profesionalne dečje glumačke škole na Menhetnu. Diplomirao je na Njujorškom univerzitetu. Za vreme studija, pojavio se u filmu „Calendar Girl“ iz 1993. godine. Uloge: „Sliders“, „Joe“s Apartment“, „Jerry Maguire“, „Scream 2“, „Can“t Hardly Wait“ i „Body Shots“.

Entoni Anderson (Anthony Anderson) je rođen 1970; odrastao je u Komptonu. Anderson je počeo karijeru sa pet godina nastupajući u televizijskim serijama. Završio je višu umetničku školu, a pre nego što je dobio stipendiju za Univerzitet Hauard, svoj talenat je održavao tako što je glumio i na televiziji i na filmu.

Oficijelni sajt:

  • Kangaroo Jack

    Premijera: 21. avgust 2003. godine

    Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

  • Komentari (0)
    Dodaj komentar