Krcko Oraščić i kralj miševa

Žanr: animirani/porodični
Trajanje: 82 min.
Zemlja porekla: Rusija, SAD, Nemačka

Glavne uloge:

Volfgan Volc (Wolfgang Volz), Rufus Bek (Rufus Beck), Hanes Jenike (Hannes Jaenicke), Florens Džoj (Florence Joy), Lesli Nilsen (Leslie Nielsen)

Scenario:

Ros Helford (Ross Helford), E. T. A. Hofman (E.T.A. Hoffmann) – bajka

Režija: Majkl Džonson (Michael Johnson), Tatjana Iljina (Tatjana Ilyina)

SINOPSIS

Baziran na veoma popularnoj Hofmanovoj priči, film „Krcko Oraščić i kralj miševa“ prati razmaženog princa koji živi u izvanrednom zamku i ima sve što mu srce želi. Njegov ujak Droslemer, čarobnjak, želi da nauči pameti ovog razmaženog dečaka. Igrajući se magičnim orasima, princ bezbrižno i neoprezno izjavljuje kako bi svet bio mnogo bolji ako bi svi bili igračke. Odjednom se on i njegova pratnja pretvaraju u igračke. Sada, dok su odsutni, zli kralj miševa pokušava da zauzme tron. Ujak Droslemer moli Klaru da mu pomogne da preokrene čini i spase kraljevstvo od tiranije.

O FILMU

Priča uz koju smo svi odrasli – „Krcko Oraščić“, zasnovana na motivima poznate bajke, sada prati mladog razmaženog princa, njegovog ujaka čarobnjaka i podlog kralja miševa (glas Lesli Nilsen), koji želi da preuzme tron. Fantastična priča govori o borbi dobra i zla, svetu čarolija i magije.

O REŽISERU

Majkl G. Džonson (reditelj)
Filmografija: „Walk On Water“ (2004), „A Good Night to Die“ (2003), „Big Girls Don“t Cry“ (2002).

O GLUMCIMA

Lesli Nilsen (kralj miševa)
Rođen je 11. februara 1926. u Regini, Saskačuan, Kanada. Iako njegova karijera traje pola veka i obuhvata preko sto filmova i bezbroj TV programa, Lesli Nilsen je istinsku slavu postigao kasno u karijeri, kada je zaigrao u nizu parodija, od kojih je prva luda komedija Zuker-Abrahams-Zuker – „Airplane!“ („Ima li pilota u avionu?“) iz 1980. godine. To je dovelo do tumačenja lika veličanstveno nesposobnog policijskog poručnika Frenka Drebina u kultnoj TV seriji „Policijska akademija“ („The Police Squad“), iz čega je nastao kultni film „The Naked Gun“ (1988) i dalja dva nastavka.

Nilsen se uspešno oprobao u brojnim drugim komedijama – toliko dobro da oni koji znaju samo za njegove šašave komične uloge budu veoma iznenađeni kada otkriju da je on nekada davno shvatao sebe smrtno ozbiljno u filmovima kao što su: „Harlow“ (1965) i „The Poseidon Adventure“ (1972).

Oficijelni sajt:

  • The Nutcracker and the Mouseking (2004)

    Premijera: 19. oktobra 2005. godine u 12 časova i 22. oktobra 2005. godine u 16 časova, dvorana Doma sindikata, sala 1

    Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

  • Komentari (0)
    Dodaj komentar