Kuća na kraju sveta

Žanr: drama/romansa
Trajanje: 93 min.
Premisa: Porodica može biti šta god ti želiš da bude!

Glavne uloge:

Kolin Farel (Colin Farrell), Robin Rajt Pen (Robin Wright Penn), Sisi Spejsek (Sissy Spacek), Dalas Roberts (Dallas Roberts), Met Fruer (Matt Frewer)

Scenario: Majkl Kaningam (Michael Cunningham – roman i scenario)
Režija: Majkl Mejer (Michael Mayer)

SINOPSIS

Ovo je hronika života Bobija i Džonatana, dva druga koji se poznaju od detinjstva. Otkako su se upoznali, Bobi i Džonatan su nerazdvojni. Nekonvencionalni Bobi je Džonatanova veza sa svetom, a Džonatanova porodica – posebno Džonatanova majka Alis – predstavlja za Bobija stabilnost koju ne poznaje. U jednom trenutku se rastaju i ponovo susreću u Njujorku, gde sa slobodoumnom Kler osnivaju jednu sasvim novu vrstu porodice.

O FILMU

Scenario filma zasnovan je na knjizi Majkla Kaningama („Sati“) koja je dobila Pulicerovu nagradu. Autor knjige je ujedno i autor filmskog scenarija. Film pokušava da nam približi značenja reči ljubav, posvećenost i odanost i, što je možda najvažnije, preispituje ideju porodice tako što nam ukazuje na njenu suštinu i na način na koji ta suština može da bude izmenjena.

O GLUMCIMA

Kolin Farel
Rođen je i odrastao u Kastlnoku u Republici Irskoj. Upisao je „Gaity School of Drama“ u Dablinu. Prvi put se pojavio u filmu „Falling for a Dancer“. Igrao je u BBC-jevoj seriji „Ballykissangel“ i u filmu „The War Zone“, rediteljskom debiju Tima Rota. Sa Kevinom Spejsijem glumio je u gangsterskom filmu „Ordinary Decent Criminal“.

Njegov debi u Americi bio je u filmu „Tigerland“ u režiji Džoela Šumahera, a sledio je film „American Outlaws“. Farelovi ostali filmovi su: „Hart“s war“, „Suvišni izveštaj“ („Minority Report“), „Daredevil“, „Regrut“ („The Recruit“), „S.W.A.T.“, „Telefonska govornica“ („Phone Booth“), „Veronika Guerin“ i „Intermission“.

Sisi Spejsek
Jedna je od najcenjenijih glumica Holivuda već tri decenije. Nominovana je za Oskara šest puta, a osvojila ga je za ulogu u filmu „Rudareva kći“ 1980. U njene najznačajnije filmove spadaju „Keri“ Brajana de Palme, „Badlands“ Terensa Malika, „Tri žene“ Roberta Altmana, „Reka“ sa Melom Gibsonom, „U spavaćoj sobi“, „JFK“ Olivera Stouna i drugi.

Oficijelni sajt:

  • A Home at the End of the World (2004)

    Premijera: /
    Na videu: uskoro

    Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

  • Komentari (0)
    Dodaj komentar