Kućni bioskop: Blanš

Žanr: komedija, drama, avantura
Trajanje: 104 min.
Originalni naziv: Blanche (2002)

Glavne uloge:

Žerar Depardje (Gerard Depardieu), Lu Doalon (Lou Doillon), Rošdi Zen (Roschdy Zen), Žan Rošfor (Jean Rochefort), Kerol Buke (Carole Bouquet)

Scenario: Bernije Bonvoazen (Bernie Bonvoisin)
Producent: Luk Beson (Luc Besson)
Režija: Bernije Bonvoazen (Bernie Bonvoisin)

SINOPSIS

Radnja je smeštena u davni 17. vek. Bogati brodovlasnik De Perone, rođak francuske kraljice Ane, pokušava da prekine saradnju sa vatikanskim slugom Mazarenom, ali biva ubijen zajedno sa svojom porodicom po Mazarenovoj naredbi. Jedini preživeli član porodice je Peronova ćerka Blanš, koja je i svedok tog krvoprolića. Petnaest godina kasnije, dok je Francuska u Mazarenovim rukama, Blanš postaje vođa bande i živi sa lopovima i pljačkašima. Ženski Robin Hud tada započinje svoju borbu u želji da se osveti za surovo ubistvo svoje porodice.

O REŽISERU

Bernije Bonvoazen (reditelj)
Rođen je 1956. godine i ima iza sebe osam filmova u kojima je i glumio. Pisao je i scenarija, a film „Vasabi“ mu je poslednja režija. Režirao je filmove „Les demons de Jesus“, „Les grandes bouches“ i seriju „Les redoutables“.

O GLUMCIMA

Žerar Depardje (Gerard Depardieu)
Jedan je od najistaknutijih francuskih, ali i internacionalnih glumaca današnjice. Rođen 1947. godine, do danas je ostvario neverovatnih 137 uloga samo na filmu i televiziji. Glumačku karijeru započeo je u putujućem pozorištu Cafe de la Gare. Nakon nekoliko malih uloga u filmovima, konačno mu je pružena šansa u filmu „Les Valseuses“ 1974. godine; zahvaljujući njemu, postigao je neverovatan uspeh. Osamdesetih i devedesetih godina postaje vodeći francuski glumac. Dva puta je dobio nagradu Cezar za glavnu mušku ulogu – u filmovima „Le Dernier metro“ 1980. godine i „Sirano de Beržerak“ 1990. godine, za koji je bio nominovan i za Oskara. Filmografija: „Sirano de Beržerak“, „Zelena karta“, „Tous le matins du monde“, „Čovek sa gvozdenom maskom“, „Asteriks i Obeliks protiv Cezara“, „Vatel“, „Vidok“, „I am Dina“. Naša publika je nedavno imala prilike da ga gleda u filmu „Srećan put“ i „Zaveži i beži“.

Kerol Buke (Carole Bouquet)
Rođena je 18. avgusta 1957. godine. Njen debi bio je u filmu Luisa Bunjuela „That obscure Object of desire“ 1977. godine. Svetsku pažnju privukla je igrajući sa Rodžerom Murom u filmu „Samo za tvoje oči“ 1981. godine. Najpoznatija njena uloga je u filmu „Dead tired“ 1994.

Oficijelni sajt:

  • Blanche (2002)

    Premijera: Cinemania 2003. godine

    Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

  • Komentari (0)
    Dodaj komentar