Kućni bioskop: „Ispovest opasnog uma“

Žanr: krimi drama, triler
Trajanje: 113 min.
Premisa: „Za neke stvari je bolje da ostanu pod velom tajne.“

Glavne uloge:

Džordž Kluni (George Clooney), Džulija Roberts (Julia Roberts), Dru Barimor (Drew Barrymore), Sem Rokvel (Sam Rockwell), Megi Gilenhal (Maggie Gyllenhaal)

Scenario: Čak Beris (Chuck Barris – knjiga), Čarli Kaufman (Charlie Kaufman)
Režija: Džordž Kluni (George Clooney)

SINOPSIS

Beris (Sem Rokvel) je rastao maštajući o uspehu u svom šou-programu, uz pomoć kog bi se (kako se on nadao) nalazio na putu da osvoji srca mnogih lepih žena, ali je naišao na mnoge poteškoće i sa ženske strane i sa strane TV industrije. Godina 1960. bila je više nego uspešna za Berisa. Te godine sreo je ljubav svog života, Peni (Dru Barimor), a proslavio se i njegov šou-program. Tada je upoznao i misterioznog agenta CIA, Džima Birda (Džordž Kluni), koji mu je ponudio posao za koji nije ni znao da će mu prilično izmeniti život. Beris prihvata posao, ali ubrzo shvata kakvu igru igraju Bird i njegovi roditelji. Međutim, već je kasno. Njegov život je već uveliko u opasnosti, jer je KGB uspeo da otkrije njegovu ne baš malu tajnu.

O FILMU

Čak Beris je najpoznatiji većini Amerikanaca kao domaćin šou-programa „The Gong Show“. Bio je i kreator i producent programa „The Dating Game“, „The Newlywed Game“ i još puno uspešnih igara šezdesetih i sedamdesetih godina. Međutim, da li je bio i plaćeni ubica koji je sarađivao sa tajnom službom CIA?

Sem Rokvel je za svoju rolu u ovom filmu osvojio Zlatnog medveda u Berlinu. Rokvel je našoj publici poznat po ulozi u filmu „Prevaranti“. Film je rađen po scenariju Čarlija Kaufmana (zanimljiva priča o njemu ispričana je u filmu „Adaptacija“), a pored navedenih glumaca, u filmu su gostujuće uloge ostvarili Bred Pit i Met Dejmon.

O REŽISERU

Džordž Kluni (reditelj, Džim Bird)
On je glumac, reditelj i producent. Kluniju je film „Confessions of a Dangerous Mind“ rediteljski debi. Glumio je u blokbasterima „Igraj svoju igru“ („Ocean“s Elven“) i „Savršena oluja“ („The Perfect Storm“), a za nastup u „O, brate, gde si?“ braće Koen nagrađen je Zlatnim globusom. Hvaljen je njegov nastup u „Tri kralja“ i „Out of Sight“, a njegova filmografija uključuje i naslove: „Solaris“, „Mirotvorac“, „Betmen i Robin“, „Od sumraka do svitanja“, „One Fine Day“. Televizijskoj publici najpoznatiji je po ulozi dr Daglasa Rosa u seriji „Urgentni centar“. Zajedno sa Stivenom Soderbergom osnovao je producentsku kuću „Section Eight“; do sada su, između ostalog, producirali: „Welcome To Collinwood“, „Insomnia“, „Far From Heaven“, „Confessions of a Dangerous Mind“, „Full Frontal“ i „Ocean“s Eleven“. Klunija smo nedavno gledali u filmu „Razvedi me, zavedi me“ („Intolerable Cruelty“, 2003).

O GLUMCIMA

Dru Barimor (Peni)
Još kao dete pojavila se na filmu. Sa šest godina dobila je prvu ulogu u filmu „Kućni duh“, a kasnije i ulogu u filmu „E. T. vanzemaljac“, za koju je dobila Filmsku nagradu mladih, kao i Bafta nagradu. Ova glumica osvaja simpatije publike poslednje dve decenije. Njene kasnije uloge pokazale su njen nesumnjiv talenat, a pored glume često se uključuje u sve vrste dobrotvornih akcija. Igrala je i u sledećim filmovima: „50 poljubaca za pamćenje“, „Riding in Cars“, „With Bozs“, „Gun Crazy“ (doneo joj je drugu nominaciju za Zlatni globus), „Svi kažu volim te“, „Betmen zauvek“, „Ljubavno gnezdo“ („Duplex“, 2003), „Čarlijevi anđeli 1 i 2“, „Nikad poljubljena“.

Oficijelni sajt:

  • Confessions of a Dangerous Mind (2002)

    Premijera: FEST 2003. godine

    Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

  • Komentari (0)
    Dodaj komentar