Lara Kroft – Tomb rajder: Kolevka života

Žanr: akcioni/avanturistički
Trajanje: 130 min.

Glavne uloge:

Angelina Jolie, Gerard Butler, Noah Taylor, Ciaran Hinds, Djimon Hounsou, Til Schweiger, Christopher Barrie

Scenario: Dean Georgaris, Steven E. de Souza, James V. Hart
Producenti: Lawrence Gordon, Lloyd Levin, Jeremy H. Smith, Louis A. Stroller
Režija: Jan de Bont

SINOPSIS

Pandorina kutija, koja predstavlja dom neopisivog zla, nalazi se skrivena negde u Africi, u oblasti poznatoj pod imenom Kolevka života. Lara Kroft kreće u misiju kako bi pronašla kutiju pre no što do nje stigne manijačno raspoloženi dobitnik Nobelove nagrade dr Džonatan Rajs (Kiran Hajnds). Pošto namerava da iskoristi zle moći, Rajs mora biti zaustavljen po svaku cenu, a Lara je jedina koja može da spreči ludog naučnika da postigne svoj cilj, a to je – dominacija svetom.

O FILMU

Dobitnica Oskara Andželina Džoli ponovo je u ulozi Lare Kroft, jedne od najpoznatijih akcionih heroina koja se ikada našla na velikim platnima. Suočavajući se s najvećim izazovom do sada, neustrašiva pljačkašica grobnica putuje svetom tokom spektakularne avanture koja je vodi do egzotičnih mesta kao što su Hongkong, Kenija, Tanzanija, Grčka i Kineski zid. Pokazujući da je snažnija no ikad, Lara dokazuje da je ništa ne može zaustaviti u potrazi za ozloglašenim mestom poznatim kao Kolevka života; posebno onda kada to znači spas sveta od neopisivog, dosad nepoznatog, zla.

Prvi „Tomb rajder“ film zaradio je 47,7 miliona dolara tokom prve nedelje prikazivanja, što je najbolje dosadašnje otvaranje filma sa ženom u glavnoj ulozi. Film je konačno zaradio preko 300 miliona dolara.

O REŽISERU

Jan de Bont je reditelj filmova „Brzina“ i „Tvister“. Za ovog reditelja režija filma „Kolevka života“ predstavljala je neku vrstu ostvarenja snova.

O GLUMCIMA

Andželina Džoli (Lara Kroft)

Trostruka dobitnica Zlatnog globusa za filmove „Gia“, „Wallace“ i „Girl, Interrupted“. Nagrađena je Oskarom za film „Neprilagođena“ („Girl, Interrupted“) iz 1999. godine, u kome je zasenila Vinonu Rajder. Među filmovima koje je snimila je „Skupljač kostiju“ („The Bone Collector“), u kome joj je partner Denzel Vošington (Denzel Washington); s Džonom Kjusakom (John Cusack) igrala je u komercijalnom filmu „Pushing Tin“, a sa sjajnom ekipom u sastavu: Šon Koneri (Sean Connery), Madlen Stou (Madeleine Stowe) i Denis Kvejd (Dennis Quaid) u filmu „Playing By Heart“. Takođe, igrala je u filmu „Playing God“ s Dejvidom Duhovnijem (David Duchovny) i Timotijem Hatonom (Timothy Hutton). Članica čuvene radionice pozorišnog ansambla „Met“, Andželina je školovana na uvaženom Pozorišnom institutu „Lee Strasberg“. Radila je i video-spotove za neke popularne rok grupe kao što su: Rolling Stones („Has Anybody Seen My Baby“), Meatloaf („Rock“n“Roll Dreams Come Tbrough“) i Lenny Kravitz („Stand By My Woman“).
Početkom novog milenijuma Andželina je prvi put počela da se sprema za ulogu Lare Kroft. Ta priprema je zahtevala naporne treninge, dizanje tegova, skakanje bungie jump-om, vožnju motocikla, kikboks, razne borilačke veštine, korišćenje oružja i fitnes uopšte.

Džerard Batler (Teri Šeridan)

Ovaj glumac rođen je 1969. godine u Glazgovu, Škotska. Prvu značajniju ulogu odigrao je u filmu „Gospođa Braun“ („Mrs. Brown“) iz 1997. godine, da bi iste godine igrao u Bond filmu „Sutra nikad ne umire“ („Tomorrow Never Dies“). Igrao je u filmovima: „Drakula“ Vesa Krejvena i „Reign of Fire“. Trenutno snima film „Fantom iz opere“ („The Phantom of the Opera“), u kom ima naslovnu ulogu.
U filmu „Kolevka života“ Batler igra bivšeg agenta koji je izbegao iz zatvora u Kazahstanu kako bi odveo Laru do dr Džonatana Rajsa, sjajnog naučnika koji želi da dominira svetom.

Kiran Hajnds (dr Džonatan Rajs)

Ovaj glumac je igrao u filmovima „Put bez povratka“ („Road to Perdition“) i „Svi naši strahovi“ („The Sum of All Fears“).

Oficijelni sajt:

  • Lara Croft Tomb Raider: Cradle of Life

    Premijera: Centar „Sava“, 24. septembar 2003. godine u 20.30 sati

    Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

  • Komentari (0)
    Dodaj komentar