Letopisi Narnije: princ Kaspijan

Žanr: avantura, fantazija
Trajanje: 147 min.
Premisa: Novo doba je počelo!

Glavne uloge:

Ben Barns (Ben Barnes), Džordži Henli (Georgie Henley), Skandar Kejns (Skandar Keynes), Vilijam Mozli (William Moseley), Ana Popluil (Anna Popplewell), Piter Dinklejdž (Peter Dinklage), Serđo Kastelito (Sergio Castellitto), Predrag Bjelac, Lijam Nison (Liam Neeson) – glas lava Aslana

Scenario: Endru Adamson (Andrew Adamson), Kristofer Markus (Christopher Markus), Stiven Mekfili (Stephen McFeely)
Režija: Endru Adamson (Andrew Adamson)

SINOPSIS
Očaravajući likovi iz vanvremenske fantazije K. S. Luisa ponovo oživljavaju u još jednom filmu snimljenom po jednoj od sedam knjiga iz serijala "Letopisi Narnije". Deca porodice Pevensi su na čaroban i misteriozan način prebačena iz Engleske u Narniju, gde ih čekaju uzbudljive, ali i opasne nove avanture i još veća iskušenja na koja će naići njihovi vera i hrabrost.
O FILMU
Godinu dana nakon neverovatnih događaja iz prvog dela, "Lav, veštica i ormar", kraljevi i kraljice Narnije vraćaju se u ovaj čudesan svet da bi saznali da je prošlo više od 1.300 godina narnijskog vremena. U njihovom odsustvu, zlatno doba Narnije je davno prošlo, a zemlju su osvojili Telmarini i sada njome vlada zli i okrutni kralj Miraz.
Četvoro dece će ubrzo upoznati novog tajanstvenog junaka – Narnijinog pravog naslednika trona, princa Kaspijana, koji je primoran da se krije jer je stric Miraz skovao zaveru da ga ubije kako bi na presto došao njegov novorođeni sin. Uz pomoć ljubaznog patuljka Ripičipa, hrabrog miša koji govori, jazavca po imenu Trafelhanter i crnog patuljka, Nikabrika, Narnijci, predvođeni moćnim vitezovima Piterom i Kaspijanom, kreću na novo putešestvije u potrazi za Aslanom, kako bi spasli Narniju od Mirazove tiranske vladavine i povratili magiju i slavu svojoj zemlji.
I ovaj film režira Endru Adamson, koji je s Kristoferom Markusom i Stivenom Mekfilijem pisao scenario. Producenti su Mark Džonson, Endru Adamson i Filip Stojer. Okupljeni su stara glumačka postava i kreativni tim koji je stajao iza sjajnog uspeha prvog filma.
Oficijelni sajt

Premijera: 27. jun 2008. godine

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

avanturafantazijafilmletopisi narnijeprinc kaspijan
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Petar Premović

    Film je ekstra.