Ljubav i sve ostalo

Žanr: romantična komedija
Trajanje: 108 min.

Glavne uloge:

Džejson Bigs (Jason Biggs), Kristina Riči (Christina Ricci), Vudi Alen (Woody Allen), Deni de Vito (Danny DeVito), Stokard Čening (Stockard Channing)

Scenario: Vudi Alen (Woody Allen)
Režija: Vudi Alen (Woody Allen)

SINOPSIS

Džejson Bigs igra Džerija Folka, mladog njujorškog pisca, koji se na prvi pogled zaljubljuje u slobodoumnu devojku Amandu. Džeri je isfrustriran momak koji ne zna da kaže „ne“, bilo da je u pitanju njegov terapeut, nesposobni agent ili Amanda, čiji lik tumači Kristina Riči. Amanda, i sama sa zbrkom u glavi, ne olakšava Džerijevu situaciju. Njih dvoje su u platonskoj vezi više od šest meseci. Dolazak njene majke alkoholičarke u njihov mali stan jeste dodatan razlog za dalje nesporazume. Jedino svetlo u tunelu dolazi u liku starijeg njujorškog pisca Dejvida, igra ga Vudi Alen, za koga Džeri veruje da ima odgovore na sve što ga muči. Ispostavlja se da je Dejvid u još većoj konfuziji i pitanje je dokle će njegova paranoja dovesti ovu neobičnu družinu. Čitavoj priči doprineće komični lik nesposobnog agenta, koga igra Deni de Vito. Džeri je negde čuo frazu „život je kao i sve ostalo“, ali vrlo brzo otkriva da je život sa nepredvidivom Amandom nešto više.

O FILMU

Kritičarima nije promakla sličnost lika jevrejskog pisca iz Njujorka koga tumači Bigs sa samim Vudijem Alenom. Zapazili su i to da ovaj glumac nije zapao u zamku „vudialenovske“ šeme glume, čije okvire nisu uspeli da prevaziđu pojedini glumci u njegovim filmovima.

O GLUMCIMA

Džejson Bigs (Džeri Folk)
Rođen je 1978. godine u Nju Džerziju, SAD. Počeo je da glumi u petoj godini, pojavivši se u nekoliko reklama. Sa 13 godina dobio je prvu ulogu na televiziji, a iste godine debitovao je i na Brodveju zaigravši u predstavi „Coversations With My Father“ pored Džud Hirš. Srednju školu završava 1996. godine i započinje studije, ali ih ubrzo napušta kako bi se posvetio glumi. Godina 1999. označila je preokret u njegovoj karijeri, zahvaljujući ulozi u filmu „Američka pita“. Slede brojne ponude i uloge u filmovima „Gubitnik“, „Momci i devojke“, „Američko venčanje“ („American Wedding“), „Mangupi overavaju maturu“.

Kristina Riči (Amanda)
Ona je jedna od najproslavljenijih glumica svoje generacije, jedna od glumica koje su karijeru započele kao deca, ali su je i uspešno nastavile kao odrasle. Publiku i kritiku konstantno impresionira svojim ulogama, počev od debitantske role 1990. godine u filmu „Mermaids“. Kao najmlađa od četvoro dece, Kristina je rođena u Santa Monici 12. februara 1980. Otac joj je advokat, a majka bivši model agencije „Ford“. Kada je imala osam godina, preselila se sa porodicom u Njujork i već tada počela da glumi u reklamama. Debi na velikom platnu omogućio joj je reditelj Ričard Bendžamin kada joj je poverio ulogu najmlađe ćerke pevačice Šer u filmu „Sirene“ („Mermaids“). Svi je najviše pamte po ulozi morbidne Srede (Wednesday) u filmu „Porodica Adams“. Filmovi: „Sirene“ („Mermaids“), „The Addams Family“, „Nekad i sad“ („Now and Then“), „Fear and Loathing in Las Vegas“, „Pecker“, „Sleepy Hollow“, „The Man Who Cried“, „Ally McBeal“, „Čudovište“.

Oficijelni sajt:

  • Anything Else (2003)

    Premijera: FEST 2004. godine; u bioskopima od aprila 2004. godine

    Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

  • Komentari (0)
    Dodaj komentar