Ljubav u Barseloni

Žanr: drama, romantična komedija
Trajanje: 96 min.
Premisa: Život je najveće umetničko delo!

Glavne uloge:

Skarlet Johanson (Scarlett Johansson), Penelope Kruz (Penelope Cruz), Rebeka Hol (Rebecca Hall), Havijer Bardem (Javier Bardem), Kris Mesina (Chris Messina), Patriša Klarkson (Patricia Clarkson), Kevin Dan (Kevin Dunn)

Scenario: Vudi Alen (Woody Allen)
Režija: Vudi Alen (Woody Allen)

SINOPSIS
U najnovijem filmu Vudija Alena priča se odvija u jednom od najlepših gradova Evrope i sveta – Barseloni, u koju dve prijateljice, Viki (Rebeka Hol) i Kristina (Skarlet Johanson), dolaze tokom letnjeg odmora. Narator u filmu uvodi nas u priču koja predstavlja odnos između dve drugarice. Viki je veoma osetljiva, tradicionalna devojka koja bi uskoro trebalo da se uda, dok je Kristina emocionalno i seksualno avanturistički raspoložena.
Zaplet počinje kada one upoznaju harizmatičnog slikara Huana Antonija (Havijer Bardem), kojim obe budu opčinjene; svaka na svoj način, naravno. Međutim, nijedna od njih dve ne zna da slikar i dalje ima odnose sa svojom ćudljivom i temperamentnom bivšom suprugom Marijom Elenom (Penelope Kruz). Iako nameravaju da uživaju u moru, suncu, vinu i flertu, devojke bivaju uvučene u neverovatan emotivno-seksualni kovitlac koji će ih naterati da preispitaju sopstvenu seksualnost, dalje ciljeve i planove u životu.
Viki pristaje na tajnu romansu s Huanom, mučena osećajem krivice, kako prema svom vereniku tako i prema svojoj prijateljici. Za razliku od nje, Kristina, neopterećena stereotipnim međuljudskim odnosima, upoznaje sebe i svoju seksualnost kroz ekstremno jak seksualni trougao s Huanom i Marijom Elenom.
Oficijelni sajt

Premijera: Sinemanija 2008. godine

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

filmljubav u barselonivudi alen
Komentari (4)
Dodaj komentar
  • Ivona Marković

    Film je odličan. Želim da vas pitam da li neko zna kako se zove pesma na početku filma i ko je peva.

  • Lola L

    Obožavam ovaj film! 🙂

  • Snežana Đorđević

    Film je odličan.