Luda vožnja 3D

Žanr: akcioni triler
Trajanje: 104 min.

Glavne uloge: Nikolas Kejdž (Nicolas Cage), Amber Herd (Amber Heard), Keti Mikson (Katy Mixon), Bili Berk (Billy Burke), Vilijam Fičner (William Fichtner), Dejvid Mors (David Morse), Šarlot Ros (Charlotte Ross), Pruit Tejlor Vins (Pruitt Taylor Vince)
Scenario: Tod Farmer (Todd Farmer), Patrik Lusijer (Patrick Lussier)
Režija: Patrik Lusijer (Patrick Lussier)

SINOPSIS
Film "Luda vožnja 3D", s Nikolasom Kejdžom u ulozi Miltona, priča je o okorelom prestupniku kome je ponuđena poslednja šansa da se iskupi. Pakao mu je ponudio da stane na put strašnom kultu fanatika koji su ubili njegovu ćerku. Ima tri dana da ih zaustavi pre nego što ispod punog meseca žrtvuju njegovu unuku, koja je još uvek beba. Milton mora da iskoristi svoj bes kako bi otišao preko svake ljudske granice i sačuvao svoju poslednju vezu s čovečanstvom.
O FILMU
Reditelj Patrik Lusijer i pisac Tod Farmer počeli su s pregovorima o svom drugom zajedničkom projektu i pre nego što su završili svoju prvu saradnju – "My Bloody Valentine 3D", koji je postao blokbaster. Iskustvo u pravljenju horor filma koji je zaradio više od 100 miliona dolara širom sveta inspirisalo ih je da još više prouče mogućnosti 3D tehnologije.
Kada je priča dovela do smišljanja akcionog filma punog adrenalina, obojica su zavolela ideju o filmu "Luda vožnja". "Tod i ja smo imali jedan mali brejnstorming da bismo ustanovili šta da radimo sledeće", kaže Lusijer. "Počeli smo s pričom o tipu akcionih filmova snimljenih između 1967. godine do sredine sedamdesetih, tipu filmova u kojima su glumili Stiv Mekvin i Čarls Bronson. Svi su oni imali sjajnje jurnjave fenomenalnim automobilima. Odlučili smo da želimo da to zabeležimo, i to u 3D tehnologiji."
"Luda vožnja je intenzivna komedija puna adrenalina", kaže Nikolas Kejdž. "Mnogo mi dopada što kroz celi film teče komična linija. Nadam se da ljudi neće moći da se kontrolišu od smejanja u nekim scenama. Ovo je definitivno film za večernju publiku u čijem stvaranju ja mnogo uživam."
U filmu, Džon Milton upada na terensko putovanje, gde atraktivan auto vozi prelepa, mlada devojka. "To je put osvete i sažaljenja i Milton je upao u enigmu", objašnjava Farmer. "Dizajnirali smo tako da nikada ne znate šta se s njim dešava. Na kraju se udružuje s prelepom, mladom devojkom, koja ga dosta podseća na njegovu ćerku. Ovo je priča o odnosu između ćerke i oca, s dosta akcije, krvi i još mnogo toga."
U filmu "Luda vožnja 3D" pojavljuju se inteligentni, beskompromisni karakteri, koje ništa neće zaustaviti pred ispunjenjem njihovih ciljeva. "Neverovatno sam počastvovan što imam ovakvu ekipu", kaže Lusijer. "Za početak, tu je Nikolas Kejdž, koji tumači lik Džona Miltona, čoveka čiju je ćerku brutalno ubio opaki vođa kulta. On ne traži samo osvetu za njenu smrt, on želi i da spase svoju unuku, koju je kidnapovao isti čovek. U svojoj potrazi, Milton je postao snažna sila prirode, nemilosrdan u želji da spase svoje dete."
Filmski stvaraoci imaju u Kejdžu glumca koji unosi u ulogu svoju inteligenciju, snažnu ambiciju i humanost. "Nik je učinio lik Miltona takvim da osećate neku vrstu saosećanja, bez obzira na to koliko okrutan on postaje", objašnjava reditelj. Kejdž je došao na set u potpunosti spreman i naoružan svojim idejama o tome ko je stvarno taj misteriozni Džon Milton. "On bi rekao da je razmišljao o nekoj sceni i samo bi počeo da iznosi svoje ideje", govori Farmer. "Osetio bih leptiriće u stomaku, jer je on postao Milton. Bolji je nego što smo napisali. Dosta puta glumci učine da sve izgleda bolje nego što si planirao. Nik je definitivno to uradio za ovaj film."
Lisijerova veština u upotrebi 3D tehnologije i vizuelnog dizajna privukla je Kejdža, ali i rediteljevo umeće da komunicira s glumcima. "On poznaje zlatna pravila za upravljanje glumcima", kaže Kejdž. "Nemoj ništa da popravljaš ako nije polomljeno i pusti glumce da igraju".
O REŽISERU
Patrik Lusijer (reditelj)
Kanadski reditelj čija su uža specijalnost horor i triler filmovi. Radio je s Vesom Krejvenom na filmovima "Vrisak", "Drakula 2000", "Ves Krejvenova noćna mora" i drugim.
O GLUMCIMA
Nikolas Kejdž (Džon Milton)
Američki glumac, dobitnik nagrade Oskar za najbolju mušku ulogu u filmu "Napuštajući Las Vegas". Podjednako je poznat po ulogama u drami i komediji, a njegovi najuspešniji filmovi su "Grad anđela", "8 milimetara", "Ukradeno lice", "Nacionalno blago" prvi i drugi deo.
Amber Herd (Pajper)
Američki glumica, mlada nada Holivuda. Na međunarodnom festivalu u Torontu debitovala je u glavnoj ulozi u filmu "All the boys love Mandy Lane". Proslavila se u filmovima "Never back down" i "Pineapple express".
Vilijam Fičner (računovođa)
Američki glumac koji se pojavio u nizu različitih filmova tokom svoje karijere, čime je zauzeo specifično mesto u Holivudu. Poslednji put smo ga videli u filmu "Noć za pamćenje" sa Stivom Karelom i Tinom Fej.
Oficijelni sajt

Premijera: mart 2011. godine

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

nikolas kejdz
Komentari (0)
Dodaj komentar