Madagaskar

Žanr: avanturistički, animirani, komedija, porodični
Trajanje: 80 min.
Premisa: Neko je izgubio ceo zoološki vrt!

Glavne uloge:

Ben Stiler (Ben Stiller), Kris Rok (Chris Rock), Dejvid Švimer (David Schwimmer), Džada Pinket Smit (Jada Pinkett Smith), Sedrik Zabavljač (Cedric the Entertainer)

Scenario: Mark Berton (Mark Burton), Bili Frolik (Billy Frolick)
Režija: Erik Darnel (Eric Darnell), Tom Mekgrat (Tom McGrath)

SINOPSIS

Razmažene i odgojene bez ideje kakav je u stvari život u divljini, tri životinje iz Centralnog zoološkog vrta u Njujorku beže u potragu za prijateljem. Tako će se zateći na putu za Madagaskar. U zoološkom vrtu lav (Stiler), zebra (Rok), žirafa (Švimer) i nilski konj (Pinket Smit) su najbolji prijatelji i glavne zvezde ove priče. Nakon što jedna od životinja nestane iz kaveza, ostale tri kreću u potragu samo da bi se ponovo zajedno okupile na brodu za Afriku. Kada brod bude otet, prijatelji odgojeni u zarobljeništvu će prvi put i iz prve ruke videti kako izgleda život u divljini.

O FILMU

Animirana avantura „Madagaskar“ („Madagascar“) ukratko se može opisati premisom filma – „Neko je izgubio ceo zoološki vrt“. Glavnim junacima filma glasove su pozajmili: Ben Stiler (Ben Stiller), Kris Rok (Chris Rock), Dejvid Švimer (David Schwimmer), Džada Pinket Smit (Jada Pinkett Smith), Sedrik Zabavljač (Cedric the Entertainer) i Tom Mekgrat (Tom McGrath).

U zoološkom vrtu u Central parku u Njujorku upoznajemo veoma simpatičnu i pomalo čudnu družinu koju čine: lav (Ben Stiler), zebra (Kris Rok), žirafa (Deivid Švimer) i nilski konj (Džada Pinket Smit). Oni su najbolji prijatelji a ujedno i glavne zvezde vrta. Kada jedna od životinja netragom nestane iz vrta, ostale tri odlučuju da nađu način da se izbave iz kaveza kako bi je pronašle. Pre nego što shvate šta ih je snašlo, mala družina plovi okeanom na putu za jug Afrike – na ostrvo Madagaskar. To što su odgajani u zatočeništvu sigurno im neće biti od pomoći!

O REŽISERIMA

Erik Darnel (reditelj, scenarista)
Radio je na animiranim filmovima: „Antz“, „The Prince of Egypt“, „Get Up“, „Gas Planet“.

Tom Mekgrat (reditelj, scenarista)
U filmu „Madagaskar“ posudio je glas vođi „bande“ pingvina Skiperu. Njegova karijera traje već 15 godina. Njegovi filmovi su: „How the Grinch Stole Christmas“, „Cats & Dogs“, „Cool World“, „Space Jam“, „Hercules and xena“, „The Battle for Mount Olympus“.

O GLUMCIMA

Ben Stiler (lav Aleks)
„Madagaskar“ je prvi animirani film koji je radio. Posudio je glas lavu Aleksu. Poznat je po ulogama u komediji „Upoznajte Fokerove“, kao i u prvom delu tog filma – „Upoznaj njene roditelje“. Ovaj glumac imao je zapažene uloge u filmovima: „Nevolje sa Poli“, „Nešto u vezi s Meri“ („There’s Something About Mary“), „Dodgeball: A True Underdog Story“, „Starsky & Hutsch“, „The Royal Tenenbaums“.

Kris Rok (zebra Marti)
Poznat je kao jedan od najvećih američkih komičara s najviše nagrada: tri Emi nagrade, dva Gremija i nagrada Američka komedija. Takođe, bio je domaćin na 77. dodeli Oskara. Igrao je u rimejku „The Longest Yard“, „Down to Earth“, „Pootie Tang“, „Head of State“, „Nurse Betty“, „Dogma“, „Leathel Weapon 4“, „Beverly Hill Cop II“. Pozajmio je svoj glas u filmu „Dr Dulitl“ i u futurističkoj fantaziji Stivena Spilberga „Veštačka inteligencija“.

Dejvid Švimer (žirafa Melman)
Poznat je po ulozi u televizijskoj seriji „Prijatelji“. U filmografiju Dejvida Švimera ubrajaju se sledeći filmovi: „Hotel“, „Šest dana, sedam noći“, „Apt Pupil“, „Doug Ellin’s“, „Kissing a Fool“, „The Pallbearer“.

Džada Pinket Smit (nilski konj Glorija)
Igrala je s Tomom Kruzom i Džejmijem Foksom u filmu „Kolateral“, a poznata je i po ulogama u filmovima: „The Matrix Reloaded“, „The Matrix Revolution“, „The Matrix“, „Ali“, „Bamboozled“, „Scream 2“, „Return to Paradise“, „The Nutty Professor“.

Oficijelni sajt:

  • Madagascar (2005)

    Premijera: 8. septembar 2005. godine

    Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

  • Komentari (0)
    Dodaj komentar