Mafijaš pod stresom

Žanr: komedija
Trajanje: 95 min.

Glavne uloge: Robert De Niro, Billy Crystal, Lisa Kudrow
Scenario: Peter Steinfelf, Harold Ramis
Producenti: Jane Rosenthal, Paula Weinstein
Režija: Harold Ramis

SINOPSIS

Nastavak hit komedije iz 1999. godine „Analyze This“. Mafijaški bos Pol Viti (Robert de Niro) približava se kraju odsluženja kazne u Sing Singu. Agenti FBI-ja koji ga prate iz dana u dan gledaju najozloglašeniju ličnost njujorškog podzemlja kako odsutno šeta po svojoj ćeliji, povremeno pevajući pesme iz mjuzikla „West Side Story“.

Da li Viti doživljava nervni slom zbog nedavnih pretnji suparničke mafijaške porodice ili je njegovo čudno ponašanje samo lukava smicalica kako bi ranije izašao iz zatvora? FBI nije siguran, a nije siguran ni njegov psihoterapeut Ben Sobel (Bili Kristal), koga su pozvali radi konsultacija. Ali, Sobel ima i svojih problema. Nedavna smrt njegovog oca izazvala je krizu identiteta i na ličnom i na profesionalnom planu. Još gore, on zna da će njegova žena Lora (Liza Kudrou) pobesneti ako dozvoli da se nepredvidivi Viti ponovo vrati u njihove živote.

Međutim, kada Viti bude uslovno pušten pod Sobelovim nadzorom i ponovo postane njegov pacijent i, što je još gore, gost u njegovoj kući, zlovoljni psihijatar uviđa da nema drugog izbora. Da bi vratio mir u svoj život, Sobel mora da pomogne problematičnom gangsteru da reši svoje psihološke probleme, da nađe dobar posao i da se vrati na pravi put.

ROBERT DE NIRO (Pol Viti)

Robert de Niro je jedan od najuspešnijih glumaca današnjice. Karijeru je započeo 1968. godine sa rediteljem Brajanom de Palmom u filmu „The Wedding Party“. Tokom sledećih pet godina izdvajaju se uloge u filmovima: „Hi, Mom“, „Bloody Mama“, „Born to Win“, „Greetings“ i „The Gang That Couldn“t Shoot Straight“.

Prvog Oskara dobio je za najbolju sporednu ulogu u filmu „Kum 2“, a drugog Oskara dobio je šest godina kasnije za ulogu u filmu „Razjareni bik“. De Niro je imao i četiri nominacije za tu nagradu za uloge koje je ostvario u filmovima „Taksista“, „Lovac na jelene“, „Buđenja“ i „Rt straha“.

Ostale nagrade i nominacije
„Taksista“ – nagrade National Society of Film Critics, The New York Film Critics i nominacija za „Zlatni globus“.
„Njujork, Njujork“ – nominacija za „Zlatni globus“.
„Razjareni bik“ – nagrade New York Film Critics, The National Board of Review, The Los Angeles Film Critics i „Zlatni globus“.
„Ponoćna trka“ – nominacija za „Zlatni globus“.
„Buđenja“ – nagrade National Board of Review i New York Film Critics.
„Analize This“ – nominacija za „Zlatni globus“.

Oficijelni sajt:

  • Analyze That

    Premijera: 13. februar 2003. godine

    Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

  • Komentari (0)
    Dodaj komentar