Mambo Italijano

Žanr: komedija
Trajanje: 90 min.
Premisa: ovo nije demokratija, ovo je familija

Glavne uloge:

Luk Kirbi (Luke Kirby), Žinet Rino (Ginette Reno), Džoni Grifin (Johnny Griffin), Pol Sorvino (Paul Sorvino), Klaudija Feri (Claudia Ferri), Piter Miler (Peter Miller)

Scenario: Stiv Galučo (Steve Galluccio), Emil Godro (Emile Gaudreault)
Producenti: Danijel Luis (Daniel Louis), Denis Robert (Denise Robert)
Režija: Emil Godro (Emile Gaudreault)

SINOPSIS

Anđelo Barberini (Luk Kirbi) je sin italijanskih emigranata koji su se sredinom prošlog veka sticajem neobičnih okolnosti umesto u Americi naselili u Kanadi. Pedeset godina provedenih u novoj zemlji ipak nije mnogo promenilo tradicionalna italijanska shvatanja u ovoj porodici. Zato su otac Đino (Pol Sorvino) i majka Marija (Žinet Rino) očajni kada im sin Anđelo saopšti da je odlučio da se odseli (u kasnim dvadesetim) i da živi samostalno. Još teži udarac za njih biće kada im Anđelo saopšti da je homoseksualac i da živi sa policajcem po imenu Nino.

O FILMU
Kao i film „Moja velika mrsna pravoslavna svadba“ („My Big Fat Greek Wedding“), i „Mambo“ se pre svega bavi pitanjem mešavine tradicionalnog i modernog, sudara kultura, običaja i navika. Ovaj film se na komičan način bavi stereotipima i po svaku cenu izbegava da bude predvidljiv. Pitanje homoseksualnosti je samo još jedna pogodna tema za bavljenje stereotipima i po tome je ovaj film nalik filmu „The Birdcage“.

Oficijelni sajt:

  • Mambo italiano (2003)

    Premijera: april 2004. godine

    Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

  • Komentari (0)
    Dodaj komentar