Marija, milosti puna

Žanr: krimi drama
Trajanje: 101 min.
Originalni naziv (Kolumbija): Maria, llena eres de gracia (2004)
Nagrade: Nominacija za Oskara za najbolju žensku ulogu;
Srebrni medved u Berlinu za najbolju žensku ulogu;
Nezavisna „Spirit“ nagrada za najbolji scenario i najbolju žensku ulogu

Glavne uloge:

Katalina Sandino Moreno (Catalina Sandino Moreno), Jeni Paola Vega (Yenny Paola Vega), Virhina Ariza (Virgina Ariza), Johana Andrea Mora (Johanna Andrea Mora), Vilson Gverero (Wilson Guerrero)

Scenario: Džošua Marston (Joshua Marston)
Režija: Džošua Marston (Joshua Marston)

SINOPSIS

Sedamnaestogodišnja Marija Alvarez je veoma religiozna. Živi u malom gradu severno do Bogote sa majkom, bakom, sestrom i sestrinim malim sinom. Radi na velikoj plantaži ruža – posao joj je da čisti trnje sa stabljika. Posao je zamoran, a stroga pravila moraju da se poštuju. Jedinu raznovrsnost u njen život unose proslave na pijačnom trgu koje posećuje sa svojim momkom tokom vikenda. Jednog dana upada u svađu sa šefom i brzo donosi odluku da prizna poraz. Odlučuje da okuša sreću u gradu. Nailazi na Frenklina, koji joj priča o zanimljivom poslu kurira. Nije joj potrebno mnogo da shvati da posao uključuje drogu. Ako pristane, čeka je 5.000 dolara. U potrazi za boljim životom pristaće da prošvercuje pola kilograma heroina u SAD.

O FILMU

Film „Marija, milosti puna“ Džošue Marstona, nakon uspešnog predstavljanja na brojnim festivalima, uključujući i domaći Fest, odnedavno se nalazi i na redovnom bioskopskom repertoaru. Ovo ostvarenje prati sudbonosno putovanje sedamnaestogodišnje Marije Alvarez iz malog kolumbijskog grada do ulica Njujorka. Marija živi u kući sa tri generacije svoje porodice i radi na plantaži ruža. Ponuda da prenese drogu do Amerike promeniće joj život u potpunosti. Film je imao i nekoliko nominacija za Oskara, uključujući i nominaciju mlade Kataline Sandino Moreno za glavnu žensku ulogu, za koju je nagrađena i Srebrnim medvedom u Berlinu. Mnoga udruženja filmskih kritičara proglasila su ga najboljim debitantskim ostvarenjam u 2004.

O REŽISERU

Džošua Marston (reditelj i scenarista)
Rođen je 1968. godine u Južnoj Kaliforniji. Diplomirao je na Katedri za sociologiju na Univerzitetu Kalifornije, na Berkliju. Zatim odlazi u Pariz, gde je radio za magazin „Life“ i ABC News, a potom u Prag da godinu dana predaje engleski.

Pošto se vratio u SAD, nastavlja sa studijama, ovoga puta političkih nauka na Univerzitetu Čikaga i filma na Njujorškom univerzitetu. Ovo je njegov prvi igrani film.

O GLUMCIMA

Katalina Sandino Moreno (Marija)
Rođena je u Bogoti, Kolumbija, 1981. godine. Prva je Kolumbijka koja je nominovana za Oskara. Magazin „People“ uvrstio ju je na listu 50 najlepših ljudi na svetu za 2005. godinu. Ovo joj je debitantski film.

Oficijelni sajt:

  • Maria Full of Grace (2004)

    Premijera: FEST 05
    U bioskopima: maj 2005. godine

    Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

  • Komentari (0)
    Dodaj komentar