Mis tajni agent 2: opasna i zanosna

Žanr: komedija/triler
Trajanje: 115 min.
Premisa: Ona je ponovo tu, opasna i zanosna!

Glavne uloge:

Sandra Bulok (Sandra Bullock), Redžina King (Regina King), Enrike Mursijano (Enrique Murciano), Vilijam Šatner (William Shatner), Erni Hadson (Ernie Hudson)

Scenario: Mark Lorens (Mark Lawrence)
Režija: Džon Paskvin (John Pasquin)

SINOPSIS

Nakon uspešnog sprečavanja zločina prilikom izbora za mis Amerike, FBI agent Grejsi Hart dospela je do naslovnih strana brojnih magazina širom zemlje. Međutim, stvari ponovo kreću lošim putem. Očajnoj zbog raskida veze i uplašenoj zbog slave koja je onemogućava da obavlja tajne zadatke, Grejsi se nudi mogućnost da ostane u FBI-ju pod uslovom da postane zaštitno lice službe. Nerado prihvata taj zadatak i dobija novu, ambicioznu partnerku, Sem Fjuler, koja joj nije baš naklonjena.

Kada njena najbolja prijateljica Čeril bude kidnapovana u Las Vegasu, Grejsin instinkt za borbu sa kriminalom ponovo funkcioniše. Ne želeći da izgubi reputaciju koju je stekla, čelnici FBI-ja skidaju je sa slučaja i angažuju njenu partnerku Sem, ali kada je u pitanju pomoć prijateljima, Grejsi je spremna za sve.

O FILMU

Ovo je osmi film koji Sandra Bulok potpisuje kao producent. „Mis tajni agent 2“ je nastavak uspešne komedije iz 2000. godine u kojoj je Bulokova uzela više učešća iza kamere, te ne čudi što ovaj film naziva svojim čedom.

„Taj posao je potpuna ludnica“, kaže Sandra Bulok. „Kad god bih se borila da držim sve stvari pod kontrolom, nešto bi krenulo loše. Sada sam naučila kako da ostanem pribrana.“ Bulokova u šali priznaje: „Očigledno je da volim drame, ali ne bih ih radila.“

Glumica dalje objašnjava da je odučila da se ponovo udruži sa piscem Markom Lorensom, jer oseća jaku vezu sa pričom o otkačenom FBI agentu koji koristi svoj izgled na neobičan način, što je, naravno, dovodi u smešne situacije. „Mark i ja smo napravili film jer mi je dosadilo to što su akcione komedije rezervisane samo za muškarce“, kaže Bulokova.

Prema njenim rečima, u „Mis tajni agent 2“ nema mnogo romantike. „To je priča o devojci koja radi ono što instinktivno oseća, čak i kad sve pođe naopako i kontra od onog za šta je njena okolina spremna“, kaže Bulokova.

O SCENARIJU

„Film počinje raskidom veze između njenog lika i lika Bendžamina Breta, koji je bio njen partner u prvom filmu, a potom prati priču o tome kako je ona preživela tu emocionalnu turbulenciju“, kaže reditelj Džon Paskvin. Nakon raskida, ona će se više posvetiti razradi tehnike hvatanja kriminalaca, ali onda na scenu stupa njena nova partnerka, Sem Fjuler, koja će joj pomoći da shvati da je šef eksploatiše.

O scenariju za ovaj film Kingova kaže sve najlepše. Prijateljstvo tih dveju žena je, po njenom mišljenju, jedinstveno. Kingova objašnjava da je Bulokova sa Lorensom i rediteljem uspešno „ukačila“ prirodu ženskog prijateljstva, što nije urađeno na velikom platnu još od filma „Telma i Luiz“. „U tako zrelom prijateljstvu ogleda se razlika između žena i devojčica“, kaže Kingova.

O GLUMCIMA

Sandra Bulok (Grejsi Hart)
Napravila je glumački proboj filmom „Brzina“ 1994. godine. Njena sledeća dva filma – „Dok si ti spavao“ („While You Were Sleeping“, nominacija za nagradu Zlatni globus) i „Mreža“ („Net“) – imala su velikog uspeha kod publike i kritike. Ostali njeni filmovi su: „Ljubavne čarolije“ („Practical Magic“), „Vreme za ubijanje“ („A Time To Kill“), „28 dana“ („28 Days“), „U ljubavi i ratu“ („In Love and War“), „Brzina 2“ („Speed 2“), „Loverboy“ (2005), „Crash“ (2004), „Two Weeks Notice“ (2002), „Divine Secrets of the Ya-Ya Sisterhood“ (2002), „Murder by Numbers“, „Forces of Nature“ (1999), „Demolition Man“, „The Thing Called Love“ (1993), „The Vanishing“ (1993), „Love Potion No. 9“ (1992).

Oficijelni sajt:

  • Miss Congeniality 2: Armed and Fabulous (2005)

    Premijera: 21. aprila 2005. godine u Centru „Sava“ u 20.30 časova

    Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

  • Komentari (0)
    Dodaj komentar