Mortadelo i Filemon

Žanr: komedija
Trajanje: 105 min.
Originalni naslov: La Gran aventura de Mortadelo y Filemon (2003)

Glavne uloge:

Benito Pocino, Pepe Viyuela, Dominique Pinon („Delikatesna radnja“, „Grad izgubljene dece“), Paco Sagarzazu, Maria Isbert, Mariano Venancio, Janfri Topera, Berta Ojea

Scenario: Guillermo Fesser, Javier Fesser
Režija: Javier Fesser

SINOPSIS

Prepuna energije, ovo je urnebesna priča o dva glupa tajna agenta – Filemonu i Mortadelu. Profesor Bakterio izumeo je DDT, gas koji iscrpljuje svu energiju iz neprijateljskih armija. Nadiusko krade DDT i prodaje ga starom i zlom diktatoru Tiranu, koji planira da izvrši invaziju na Englesku i od Bakingemske palate napravi stanove. Šef ove dvojice komičnih agenata angažuje superagenta Fredija Mazasa, koga tumači Dominik Pinjon – akter filmova „Delikatesna radnja“ i „Grad izgubljene dece“, da bi pronašao ukradeni gas, a Mortadelo i Filemon bivaju izbačeni sa posla. Mnoštvo smešnih situacija i priča locirana negde između realnosti i fantastike, sa likovima kao iz crtanog filma, nasmejaće vas do suza.

O FILMU

Najveće špansko otvaranje ikada! Milion posetilaca za samo tri dana prikazivanja u Španiji! Najbolja španska komedija svih vremena stigla je i kod nas. Priča je bazirana na komičnoj knjizi koju je napisao Francisko Ibanez.

Premijera: oktobar 2003. godine

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar