Napad pauka

Žanr: naučna fantastika
Trajanje: 99 min.

Glavne uloge: David Arquette, Kari Wuhrer, Scott Terra, Scarlett Johansson
Scenario: Ellory Elkayem, Randy Kornfield
Producenti: Dean Devlin, Bruce Berman
Režija: Ellory Elkayem

SINOPSIS

Razne vrste odvratnih otrovnih paukova bile su izložene opasnim hemikalijama, što je dovelo do toga da porastu do ogromne veličine. Meštani malog rudarskog grada otkrivaju da su hemikalije koje su se izlile izazvale mutiranje preko stotinu paukova. Mali paukovi mutirali su do veličine čoveka, a neki su i veći. Sada je na inženjeru rudarstva Krisu Mekormaku i šerifu Semi Parker da sakupe stanovništvo, među kojem su i Semin sin Majk, ćerka Ešli i paranoični radio voditelj Harlan, za borbu protiv osmonogih čudovišta žednih krvi.

O PRODUKCIJI

Producent Devlin ističe: „Bez obzira na to koliko su spektakularni specijalni efekti u filmu, sve je to beznačajno ako ne vodite računa o ljudima. Puno vremena nam je trebalo da formiramo likove u priči, da ih predstavimo kao pojedince, i zatim da ih stavimo u situacije koje otkrivaju njihov karakter“. Reditelj Elori Elkajem o filmu kaže: „Većina ljudi će verovatno pokrivati oči, bar u jednom delu filma. Ako tako bude, shvatićemo to kao kompliment“. Ostvarenja koja su poslužila kao uzor ovom filmu nemaju jake ženske likove. Od glumica se uglavnom tražilo da vrište, trče i da padaju u nesvest. „Kada smo stvarali film“, priča Devlin, „želeli smo da to promenimo time što bismo uključili žensku ulogu koja je uverljiva i sposobna za akcione scene“. Kari Vurer je glumica koja je odgovorila na ovakvu zamisao i koja tumači lik šerifa.

ELORI ELKAJEM – reditelj/scenarista

Elori Elkajem je 1998. godine zablistao na Telluride filmskom festivalu kao producent, pisac i režiser kratkog filma „Larger than Life“. Film je dobio nagradu za najbolji kratki film na švedskom festivalu fantastičnog filma. Godine 2001. snimio je naučnofantastični film „They Nest“, koji je dobio nagradu publike na Gerardmer filmskom festivalu.

DEJVID ARKET (Kris Mekormik)

Dejvid Arket je na početku karijere igrao u filmovima koji su prikazivani na Sundance filmskom festivalu, među kojima su: „Dream With the Fishes“, „Johns“ i „The Alarmist“. Zatim slede filmovi: „See Spot Run“, „Wild Bill“ i „Ready to Rumble“. Međutim, uloga po kojoj je poznat je uloga zamenika Djuija u trilogiji „Vrisak“. Publika je, takođe, primetila i njegove komične gegove u filmu „Never Been Kissed“.

KARI VURER (Sem Parker)

Kari Vurer je popularnost stekla kao pevačica, manekenka i glumica. Kao Fordov model, sa 17 godina bila je izabrana za ulogu u filmu „Fire With Fire“. Godine 1988. pojavljuje se kao VJ na kanalu MTV. Nakon preseljenja u Los Anđeles, dobija uloge u popularnim serijama „Class of 96“, „Beverly Hills“ i „Sliders“. Filmovi u kojima je ostvarila zapažene uloge su: „Anakonda“, „Phoenix“, „Thinner“ i „The Crossing Guard“.

Oficijelni sajt:

  • Eight Legged Freaks

    Premijera: novembar 2002. godine

    Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

  • Komentari (0)
    Dodaj komentar