Ne verujem da si to ti

Žanr: triler
Trajanje: 107 min.
Premisa: „Svaki ubica ima svoj pečat.“

Glavne uloge:

Ešli Džad (Ashley Judd), Samjuel L. Džekson (Samuel L. Jackson), Endi Garsija (Andy Garcia), Rasel Vong (Russell Wong), Dejvid Strathern (David Strathairn)

Scenario: Sara Torp (Sarah Thorp)
Režija: Filip Kaufman (Philip Kaufman)

SINOPSIS

U tmurnoj i neveseloj pozadini San Franciska policijski detektiv Džesika Šepard (Ešli Džad) upletena je u mrežu serijskog ubice u hičkokovskom psihološkom trileru koji je režirao Filip Kaufman. Džesika, ulični policajac iz San Franciska, bila je podređena detektivu Džonu Milsu (Samjuel L. Džekson), svom ocu i mentoru. Zajedno sa svojim novim partnerom, Majkom Delmarkom (Endi Garsija), ona dobija zadatak da istraži najnovija ubistva iza kojih se krije neuhvatljivi serijski ubica. Spremna je za sve – dok ne shvati da je leš čovek sa kojim je spavala.

Ubica ima pik na muškarce sa kojima se ona nedavno viđala na jednu noć. Ono što izgleda kao bizarna slučajnost postaje previše sumnjivo pošto je sledeća žrtva takođe čovek sa kojim je Džesika provela noć. Međutim, slučaj se iskomplikuje kada Džesika, svaki put pre novog ubistva, doživi „bekap“, pa s vremenom njen šef i partner (Endi Garsija) počnu da veruju da je ona ubica. Noću se ona vraća kući, pije čašu crvenog vina i budi se pored nove žrtve. Žrtva sopstvene porodične tragedije (njen otac je ubio njenu majku i sebe), Džesika počinje da sumnja u svoju nevinost – sumnja da je ona ubica.

O REŽISERU

Filip Kaufman (reditelj)
Film „Ne verujem da si to ti“ predstavlja povratak režiji Filipa Kaufmana, koji je publiku oduševio svojim filmovima „Put u svemir“ i „Nepodnošljiva lakoća postojanja“. Ostali njegovi filmovi: „Henry & June“, „Izlazeće sunce“, „Otrovno pero markiza de Sada“ nisu naišli na odobravanje publike i kritike.

O GLUMCIMA

Ešli Džad (Džesika Šepard)
Glumica je dobila ime po gradu Ešlend (Ashland). Završila je Univerzitet u Kentakiju (Kentucky), na Odseku za francuski jezik. Glumu je učila u školi „Playhouse West“ u Los Anđelesu. Majka i sestra Ešli Džad su kantri pevačice – Naomi i Vinona Džad. Ešli Džad (Ashley Judd) je udata za reli vozača Darija Frankitija (Dario Franchitti).

Za Ešli kažu da ima neodoljivi šarm Merilin Monro, i ne samo zato što je igrala u filmu „Norma Jean & Marilyn“. Znamo je još iz filma „Kuffs“ iz 1992. godine. Odbila je ulogu u filmu „Catwoman“ kako bi igrala na Brodveju u predstavi „Mačka na usijanom limenom krovu“. Ešli je odbila ulogu koju je kasnije prihvatila Pamela Anderson u „Home Improvement“ (1991). Igrala je jedva primetnu ulogu u filmu Olivera Stouna „Prirodno rođene ubice“ („Natural Born Killers“, 1994).

Glavnu ulogu u filmu „Dvostruka opasnost“ („Double Jeopardy“) dobila je zamenivši Džodi Foster (Jodie Foster) na tom mestu. Igrala je u filmovima „Vrelina“ („Heat“), „Dim“, „Poljubi devojke“ („Kiss The Girls“), „Eye of the Beholder“, „Vreme za ubistvo“ („A Time to Kill“), „Normal Life“, „Ubistvo u visokim krugovima“ („High Crimes“, 2002), „Frida“. Na Filmskom festivalu u Kanu i nedavno u Americi premijerno je prikazan njen novi film – „De-Lovely“, u kom tumači ulogu supruge slavnog kompozitora Kola Portera.

Samjuel L. Džekson (Džon Mils)
Ostavio je nezaboravan trag u američkoj kinematografiji ulogom u filmu Kventina Tarantina „Petparačke priče“ („Pulp Fiction“). Pored pohvala kritike, nominovan je za Oskara i za Zlatni globus, kao i za Nagradu za najbolju sporednu ulogu, koju dodeljuje Britanska akademija. Igrao je u filmu „Pravila službe“ („Rules of Engagement“) pored Tomija Li Džounsa, a tu je i film „Caveman“s Valentine“. Džekson je igrao u filmu reditelja Renija Harlina „Duboko plavo more“ („Deep Blue Sea“), kao i u filmu Fransoa Žirarda „Crvena violina“ („The Red Violin“). Pojavio se i u hit filmu Džordža Lukasa „Ratovi zvezda: epizoda 2 – fantomska opasnost“ („Star Wars: Episode I – The Phantom Menace“). Ostale značajne uloge: „Pregovarač“ („The Negotiator“), „Eve“s Bayou“ i „Džeki Braun“ („Jackie Brown“, nominacija za Zlatni globus, nagrada Srebrni medved na Filmskom festivalu u Berlinu).

Probrana filmografija: „Nesalomiv“ („Unbreakable“), „Vreme za ubistvo“ („A Time to Kill“), „Umri muški s osvetom“ („Die Hard: With a Vengeance“), „Sfera“ („Sphere“), „187“, „Dug poljubac za laku noć“ („The Long Kiss Goodnight“), „Hard Eight“, „Kiss of Death“, „Losing Isaiah“, „Amos and Andrew“, „Ragtime“, „Sea of Love“, „Coming to America“, „Ray“, „Do the Right Thing“, „School Daze“, „Mo“ Better Blues“, „Goodfellas“, „Strictly Business“, „White Sands“, „Patriot Games“, „Jumpin“ at the Boneyard“, „Father and Sons“, „Juice“ i „True Romance“.

Endi Garsija (Majk Delmarko)
Garsija je dosad izgradio svoj imidž jednog od najtalentovanijih glumaca. Nezaboravnu rolu napravio je u filmu Fransisa Forda Kopole „Kum 3“. Za tu ulogu dobio je Oskara i nominaciju za Zlatni globus. Godine 1991. otvara svoju produkcijsku kuću – „CineSon“. Radio je sa mnogim proslavljenim rediteljima. Stiven Soderberg mu je poverio ulogu u sjajnom filmu „Igraj svoju igru“ („Oceans Eleven“). Producirao je dva nezavisna filma u kojima je i glumio: psihološki triler „The Unsaid“ i „The Man From Elysian Fields“, dramu u kojoj igra Mik Džeger. Oba filma su učestvovala na brojnim festivalima. Poslednje uloge ostvario je u filmovima „Just Like Mona“, „Laka lova“ („Confidence“) i „Blackout“. Filmografija: „Šta sve možeš u Denveru kad si mrtav“, „Noć pada na Menhetn“, „Kradi malo, kradi mnogo“, „Očajničke mere“, „Black Rain“, „International Affairs“, „Jennifer Eight“, „Hero“, „When Man Loves Woman“, „Hoodlum“. Uskoro ćemo ga gledati i u filmu „Ocean“s Twelve“.

Oficijelni sajt:

  • Twisted (2004)

    Premijera: 19. avgust 2004. godine

    Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

  • Komentari (0)
    Dodaj komentar