Njeni roditelji

Žanr: Komedija
Trajanje: 107 min

Glavne uloge: Robert De Niro („The Godfather, Part II“), Ben Stiller („There“s Something About Mary“), Blythe Danner („Forces of Nature“), Teri Polo („The House of the Spirits“), James Rebhorn („Independence Day“)
Scenario: James Herzfeld
Producenti: Robert De Niro, Nancy Tenenbaum
Režija: Jay Roach („Austin Powers: The Spy Who Shagged Me“)

SINOPSIS

Greg Focker (Ben Stiller) je ludo zaljubljen u Pam (Teri Polo) i spreman je da joj postavi najvažnije pitanje. Sudbonosni trenutak je prekinut telefonskim pozivom. Pam dobija vesti da se njena mlađa sestra udaje, a Greg shvata da ključ uspeha kod Pam leži u njenom ocu, Jack-u Byrnes-u (Robert De Niro).

Put u Njujork na venčanje njene sestre je prava prilika za Greg-a da zaprosi Pam. Ali, sve što je moglo da krene naopako, krenulo je. Po dolasku u živopisnu porodičnu kuću, Greg doživljava doček dostojan savršene porodice: ljubazni supružnici sa dobrim sinom, dve kćerke i omiljenom mačkom… Ipak, Greg, koji se obično odlično snalazi u svim situacijama, sa Jack-om ne ume da izađe na kraj.

Jack je penzionisani baštovan i nametljiv čovek. Niko nije dovoljno dobar za njegovu stariju kćerku, a činjenica da je Greg bolničar koji ne podnosi mačke samo odmaže celoj stvari… I dok Greg očajnički pokušava da ostavi dobar utisak, vikend počinje sa izgubljenim prtljagom na aerodromu, a nastavlja se serijom „nesrećnih“ događaja.

JAY ROACH – reditelj

Rođen 1957. godine u Albukerkiju, SAD. Diplomirao na USC Akademiji za film i televiziju 1986. godine. Radio kao producent, scenarista i reditelj.

Filmografija: „Austin Powers: International Man of Mystery“ (1997), „Austin Powers: The Spy Who Shagged Me“ (1999) i „Mystery, Alaska“ (1999).

GLUMCI

ROBERT DE NIRO (Jack Byrnes)

Robert De Niro je jedan od najuspešnijih glumaca današnjice. Karijeru je započeo 1968. godine sa rediteljem Brian-om De Palma-om u filmu „The Wedding Party“. Tokom sledećih pet godina u njegovoj filmografiji se izdvajaju uloge u: „Hi, Mom“, „Bloody Mama“, „Born to Win“, „Greetings“ i „The Gang That Couldn“t Shoot Straight“.

Prvog Oskara je dobio za najbolju sporednu ulogu u filmu „The Godfather, Part II“, a drugog Oskara je dobio šest godina kasnije za ulogu u filmu „Raging Bull“. De Niro je imao i četiri nominacije za istu nagradu za uloge koje je ostvario u filmovima: „Taxi Driver“, „The Deer Hunter“, „Awakenings“ i „Cape Fear“.

Ostale nagrade i nominacije:
„Taxi Driver“ – nagrade National Society of Film Critics, The New York Film Critics, kao i nominacija za Zlatni globus.
„New York, New York“ – nominacija za Zlatni globus.
„Ragin Bull“ – nagrade New York Film Critics, The National Board of Review, The Los Angeles Film Critics i Zlatni globus.
„Midnight Run“ – nominacija za Zlatni globus.
„Awakenings“ – nagrade National Board of Review i New York Film Critics.
„Analize This“ – nominacija za Zlatni globus.

Ostale uloge: „The Last Tycoon“, „Once Upon A Time in America“, „The Mission“, „Angel Heart“, „True Confessions“, „Falling in Love“, „Terry Gilliam“s Brazil“, „We“re No Angels“, „Backdraft“, „This Boy“s Life“, „Sleepers“, „Wag the Dog“, „Mad Dog & Glory“, „Mary Shelley“s Frankenstein“, „Heat“, „The Fan“, „Jackie Brown“, „Great Expectations“, „Marvin“s Room“, „Ronin“, „Casino“, „Goodfellas“, „The King of Comedy „, „New York, New York“…

Godine 1993. je ostvario rediteljski debi sa filmom „A Bronx Tale“ koji je snimljen u okviru producentske kuće Tribeca koju je osnovao sa producentom Jane Rosenthal 1988. godine. Ova kuća radila je i na filmovima: „Thunderheart“, „Cape Fear“, „Mistress“, „Night and the City“, „The Night We Never Met“, „Faithful“, „Panther“, „Marvin“s Room“, „Wag the Dog and Analyze This“ i „The Adventures of Rocky and Bullwinkle“.

BEN STILLER (Greg Focker)

Ben Stiller je glumac i reditelj koji je uspeo da se u veoma kratkom periodu dokaže na filmu, TV-u i na pozornici. Stiller sada radi na filmu „Zoolander“ za kompaniju Paramount Pictures.

Nedavno je igrao u romantičnoj komediji „Keeping the Faith“ reditelja Edward-a Norton-a, kao i u filmu „Mystery Men“. Igrao je i u romantičnoj hit-komediji „There“s Something About Mary“.

Kritika je primetila Stiller-a nakon uloge u filmu „Permanent Midnight“, da bi kasnije dobio i odlične kritike za ulogu u filmu „Your Friends and Neighbors“. Stiller ima ekskluzivni ugovor sa kompanijom New Line Cinema prema kome će se baviti pisanjem, produkcijom i režijom filmova.

Nedavno je režirao film „The Cable Guy“ sa Jim Carrey-em i Matthew Broderick-om. Kao reditelj je debitovao 1994. godine sa filmom „Reality Bites“ u kome je i igrao pored Winona-e Ryder i Ethan-a Hawk-a.

Značajne uloge ostvario i u: „Zero Effect“, „Flirting with Disaster“, „Empire of the Sun“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar