Nova godina u Njujorku

Žanr: romantična komedija
Trajanje: 118 min.

Glavne uloge: Sara Džesika Parker (Sarah Jessica Parker), Džesika Bil (Jessica Biel), Ešton Kučer (Ashton Kutcher), Hale Beri (Halle Berry), Robert de Niro (Robert De Niro), Mišel Fajfer (Michelle Pfeiffer), Keri Elfs (Cary Elwes), Alisa Milano (Alyssa Milano), Zek Efron (Zac Efron), Komon (Common), Til Švajger (Til Schweiger), Karla Guđino (Carla Gugino), Ketrin Hajgl (Katherine Heigl), Džon Bon Džovi (Jon Bon Jovi), Sofija Vergara (Sofia Vergara), Li Mišel (Lea Michele), Džems Beluši (James Belushi), Abigejl Breslin (Abigail Breslin), Džoš Duhamel (Josh Duhamel), Čeri Džouns (Cherry Jones), Hilari Svonk (Hilary Swank), Ludakris (Ludacris), Hektor Elizondo (Hector Elizondo)
Scenario: Ketrin Fugate (Katherine Fugate)
Režija: Gari Maršal (Garry Marshall)

SINOPSIS
Ovo je film koji slavi ljubav, nadu, praštanje, drugu šansu i novi početak. Film "Nova godina u Njujorku" prati nekoliko isprepletanih priča u najblistavijoj noći u godini.
O FILMU
Nova godina je pravi trenutak za reset dugme u životu. Reditelj Gari Maršal, poznat po filmovima koji predstavljaju ljubav na najlepše moguće načine, smatra da je Nova godina "savršena prilika da se napravi presek stvari, da se dobro razmisli o greškama iz protekle godine i o načinu kako da sve bude bolje; pravi momenat da budete zahvalni za ono što imate".
Bez ikakve sumnje, romantika prevlada kada počne odbrojavanje 31. decembra, kad se dosta parova raduje specijalnom poljupcu u ponoć, dok drugi koriste magiju večeri za neke bitne odluke ili da započnu vezu s nekim novim, ko je možda onaj/ona prava. U filmu "Nova godina u Njujorku" ima dosta dirljivih i komičnih momenata, mnoštvo različitih priča koje treba ispričati i svaka ima sebi svojstven ritam.
Očekivano, Maršalov novi film privukao je veliki broj holivudskih prvoklasnih glumaca, uključujući Hale Beri, Džesiku Bil, Roberta de Nira, Džona Bon Džovija, Eštona Kučera, Ketrin Hajgl, Saru Džesiku Parker, Sofiju Vergaru, Džoša Duhamela, Mišel Fajfer i Hilari Svonk.
Eštonu Kučeru i Džesiki Bil ovo nije prvi put da rade zajedno s Maršalom nakon filma "Dan zaljubljenih", u kome su tumačili potpuno drugačije likove. "Kada su mi rekli da je Gari reditelj filma, pristao sam bez čitanja scenarija", izjavio je Kučer.
Mišel Fajfer, koja je takođe ranije glumila u Maršalovom filmu, slaže se sa svojim mlađim kolegom: "Obožavam Garija. On poseduje neverovatnu energiju i uvek je spreman za sve. On je jedan od najboljih kada je u pitanju davanje priče koja će se svideti publici".
Lik rok zvezde, Džensena, tumači poznati pevač Džon Bon Džovi, koji je samo za potrebe snimanja filma na momenat zaustavio svetsku turneju. Džensen je lik koje je pre tačno godinu dana žrtvovao svoju ljubav prema ženi svog života kako bi se fokusirao na karijeru. Međutim, za ovaj doček nove godine pokušava da promeni stvari. "Sada on pokušava da nađe način da se vrati u njen život, ako je to ikako moguće", objašnjava Bon Džovi.
Ketrin Hajgl tumači lik Laure, devojke koju je pustio da ode. Iako je još uvek povređena i ljuta na njega isto kao kada su se razišli pre godinu dana, Laura je nastavila sa svojim životom i fokusirala se na karijeru.
Ešton Kučer u filmu glumi Rendija, previše kul dečka, koga strašno iritira novogodišnja euforija. Kučer priznaje: "On je kreten. Njegov plan za praznike je da ostane kod kuće i da izbegava proslave, jer će svi zabavni amateri pretrpati ulice. To su oni ljudi koji uopšte ne izlaze tokom godine i odjednom poblesave za doček nove godine, i on misli da je iznad toga."
"U filmu ‘Dan zaljubljenih’ Ešton je klasični romantik, a ovde ne može biti veći cinik. Treba uzeti u obzir to da je Ešton odabrao ulogu Rendija, i to je veoma pametno uradio, jer smo sve njegove scene snimali unutra, dok je napolju bilo veoma hladno", kaže Maršal.
O REŽISERU
Gari Maršal (reditelj)
Filmografija: "Dan zaljubljenih", "Zgodna žena", "Odbegla mlada", "Erin Brokovič". Takođe je režirao filmove "Doušnik", "Če", "Igraj svoju igru", "Solaris" i "Kafka".
Oficijelni sajt

Premijera: 7. decembar 2011. godie, bioskop "Kolosej" u 20.30 časova

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ašton kučerdžesika bilgari maršalhale berinova godinarobert de nirosara dzesika parker
Komentari (0)
Dodaj komentar