Odrasli

Žanr: komedija, drama
Trajanje: 84 min.
Zemlja porekla: Francuska, Švedska (2008)
Engleski naziv: Grown Ups

Glavne uloge:

Žan-Pjer Darusen (Jean-Pierre Darroussin), Ane Demustije (Anais Demoustier), Žudit Anri (Judith Henry), Lia Bojsen (Lia Boysen)

Scenario: Beatris Kolombije (Beatrice Colombier), An Novion (Anne Novion)
Režija: An Novion (Anne Novion)

SINOPSIS
Svake godine Albert ćerki poklanja za rođendan putovanje u jednu evropsku zemlju. Za svoj 17. rođendan ona bira Švedsku, ne bi li pronašla blago čuvenog vikinga Johanesa Oberga. Međutim, u kući koju su iznajmili u Švedskoj već žive Anika i Kristin. Nespojivi četverac odlučuje da živi zajedno, što se Albertu nimalo ne sviđa, ali ćerka se čini poprilično srećnom. Prinudni suživot uzdrmaće njihova uverenja i zablude, i nateraće ih da još jednom razmisle o svojim životima, pa i da ih promene iz korena. Svi će se duboko promeniti, suočiće se s demonima iz prošlosti i otkriti neočekivana osećanja jedni prema drugima.
O FILMU
Rediteljka kaže da je želela da njen prvi dugometražni film bude snimljen u Švedskoj, jer je to zemlja koja joj je bliska, zbog majke, a ipak ne prestaje da je iznenađuje. Takođe, tvrdi da se zarekla da će onog dana kad uradi svoj prvi dugometražni film postati žena. To se zove "odrastanje".
O REŽISERU
An Novion (reditelj)
Pre "Odrastanja", svog prvog dugometražnog filma, radila je na tri kratka filma u filmskom studiju na fakultetu u Sen-Deniju, gde je i magistrirala. Nakon toga je o Ingmaru Bergmanu, švedskom režiseru, napisala teorijski rad "Strah, očaj i krivica kod Bergmana". Šveđanka s majčine strane, a Francuskinja s očeve, svoj prvi film "Frederik je Francuz" snimila je u Švedskoj 2000. godine, kad je imala samo 19 godina. Usledila su još dva kratka filma – "Chanson Entre Deux" i "On Prend Pas La Mer Quand On La Connaot Pas".
Oficijelni sajt

Premijera: 25. jun 2009. godine bioskop "Balkan"

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

filmkomedijaodraslivodic
Komentari (0)
Dodaj komentar