Omiljeni par

Žanr: Romantična komedija
Trajanje: 102 min

Glavne uloge: Julia Roberts („The Mexican“), Billy Crystal („When Harry Met Sally…“), Catherine Zeta-Jones („The Mask of Zorro“), John Cusack („High Fidelity“), Cristopher Walken („The Deer Hunter“)
Scenario: Billy Crystal
Producenti: Billy Crystal, Susan Arnold, Donna Arkoff Roth
Režija: Joe Roth („Coupe de Ville“)

SINOPSIS

U romantičnoj komediji „Omiljeni par“, Kiki Harison (Džulija Roberts) je sestra i odani asistent prelepoj, narcisoidnoj glumačkoj megazvezdi Gven Harison (Ketrin Zeta-Džons). Život sa poznatom sestrom nije lak za neuglednu i samosvesnu Kiki, ali ona pristaje da pomogne Gven i njenom mužu Ediju Tomasu, takođe glumcu (Džon Kjuzak), od koga se razvodi, da pri promociji svog novog filma izgledaju kao srećan par koji nema nikakvih problema.

Filmski agent Li Filips (Bili Kristal), koji je na ivici da izgubi posao, biva zadužen za osmišljavanje banketa. Li i Kiki se svim snagama trude da sačuvaju mir između Gven i Edija, kao i njihov javni imidž. Uskoro Kiki otkriva da je suočena sa mnogo važnijim problemom: njeno dugogodišnje prijateljstvo sa Edijem počinje da se pretvara u romansu.

O PRODUKCIJI

„“Omiljeni par je savremena bajka o Pepeljugi, koju će publika osetiti preko lika Kiki, realistične osobe, zarobljene u glamuroznom svetu kapricioznih holivudskih zvezda“, kaže reditelj Džo Rot opisujući omiljenu scenu u kojoj Gven daje autograme okružena obožavaocima, dok neugledna Kiki stoji sa strane. „Savršena ironija, jer zvezda poput Robertsove teško može nezapaženo da prođe ulicom. Desilo joj se to, ali samo u filmu“.

Film je sniman na lokacijama u Los Anđelesu, u studijima Soni pikčersa i hotelu Hajat Ridžensi u Hendersonu, u Nevadi.

JOE ROTH – reditelj

Džo Rot se filmom „Omiljeni par“ vratio poslu reditelja, nakon uspešnog producentskog rada na filmovima: „Sam u kući“, „Umri muški 2“, „Poslednji mohikanac“, „Šesto čulo“, „Toy story 2“, „Armagedon“…

JULIA ROBERTS (Kiki Harrison)

Džulija Roberts je ostvarila niz uloga koje su joj donele holivudsku slavu, ali i obezbedile astronomske honorare. Igrala je u „Zgodnoj ženi“, „Odbegloj mladoj“, „Teoriji zavere“, „Meksikancu“. Dobitnica je Oskara za glavnu ulogu u filmu „Erin Brokovič“ reditelja Stivena Soderberga, sa kojim radi i na filmu „Ocean“s 11“.

„Ulozi Kiki privukao me je taj specifični odnos između dve sestre koje su toliko različite. Kiki se sve vreme trudi da zaštiti Gven, ona ne govori puno, ali nije pasivna. Iskreno voli sestru, ali u jednom trenutku poželi da uradi nešto i za sebe“, kaže Džulija Roberts.

CATHERINE ZETA-JONES (Gwen Harrison)

Ketrin Zeta Džons je igrala u filmovima „Maska Zoroa“, „Traffic“, „High Fidelity“. Udata je za glumca Majkla Daglasa.

BILLY CRYSTAL (Lee Phillips)

Bili Kristal je uspešan producent, scenarista i glumac, i više puta je nagrađivan za svoj rad na komedijama. Glumio je u filmovima: „Baci mamu iz voza“, „Kad je Hari sreo Sali“, „Gradski kauboj“…

Zvanična prezentacija filma:

  • www.sony.com/americassweethearts

    Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

  • Komentari (0)
    Dodaj komentar