Pedeset poljubaca za pamćenje

Žanr: romantična komedija
Trajanje: 99 min.

Glavne uloge:

Adam Sendler (Adam Sandler), Dru Barimor (Drew Barrymore), Rob Šnajder (Rob Schneider), Šon Ostin (Sean Astin), Den Akrojd (Dan Aykroyd)

Scenario: Džordž Ving (George Wing)
Producenti:

Džek Đaraputo (Jack Giarraputo), Stiv Golin (Steve Golin), Nensi Juvonen (Nancy Juvonen)

Režija: Piter Sigal (Peter Segal)

SINOPSIS

Henri radi u Parku za morske životinje na Havajima. Kada nije posvećen svom poslu, vreme provodi u traženju romantične avanture sa turistkinjama koje često posećuju to mesto. On ne želi dugu vezu, jer bi ga to sprečilo da ostvari svoj san – da ode na Aljasku i proučava podvodni život morževa. U „Hukilau kafeu“ Henriju skreće pažnju Lusi, koja doručkuje sama. On joj prilazi i pomaže joj da napravi savršenu kućicu od kolača. Nakon razgovora sa Lusi, Henri odlučuje da prekrši sopstveno pravilo o sastancima sa lokalnim devojkama i zakazuje Lusi da se ponovo vide na doručku. Kada joj je sutradan prišao, Lusi ga je posmatrala kao neznanca. On nije znao da Lusi pati od amnezije i da njeno sećanje traje samo jedan dan. Da bi je zaveo, Henri mora da uloži mnogo više truda. Svakog dana mora da kreće iz početka, jer Lusi ne zna ko je on.

O FILMU

Film je sniman šest nedelja na različitim lokacijama na Havajima i drugih šest nedelja u okolini Los Anđelesa. Namera je bila da se snimaju oni delovi ostrva Oahu koji nisu mnogo posećeni. Snimalo se na strani ostrva zvanoj Vindvard, gde su prelepe plaže i bujno zelenilo. „Tražili smo tradicionalne zgrade, pre nego moderne građevine koje možete naći u Vaikikiju. Hteli smo da uhvatimo tradicionalne boje havajskih materijala. Boja drveta i boja rđe na krovovima daju tople zemljane tonove“, kaže dizajner filma Domenik Silvestri. Došlo se na ideju da Henrijeva kancelarija ima pregradno staklo kroz koje su se videli delfini, što je doprinelo romantičnoj atmosferi u sceni između Lusi i Henrija.

„Hukilau kafe“, gde su se Henri i Lusi sreli, sniman je u Los Anđelesu, dok je okruženje kafea (planine i ribnjak) snimano na Havajima. Prvo je bila slikana priroda, a onda su se ti snimci uklapali u snimke iz Los Anđelesa. Kako se dijalog između protagonista dešavao više dana u istom ambijentu, stvarala se atmosfera da svaki dan izgleda drugačije, ali i da se prikrije činjenica da je snimano na dve različite lokacije. U Los Anđelesu se snimalo uz mnogo više svetlosti kako bi sve izgledalo prozračnije.

O REŽISERU

Piter Sigal (reditelj)
Ovaj reditelj je već sarađivao sa Adamom Sendlerom na filmu „Bez ljutnje, molim“. Svoj rediteljski debi ostvario je komedijom „Goli pištolj 33 1/3“. Ostali filmovi: „Otkačeni profesor 2“, „My Fellow Americans“ i hit komedija „Tommy Boy“.

O GLUMCIMA

Adam Sendler (Henri Rot)
Poznat je kao glumac, režiser, producent i muzičar. Široj publici bio je poznat po ulozi u TV seriji „Saturday Night Live“. Dobitnik je Zlatnog globusa za ulogu u filmu „Opijeni ljubavlju“ („Punch-Drunk Love“). Ostvario je uloge i u sledećim filmovima: „Bez ljutnje, molim“, „Kupoglavi“ („Coneheads), „Waferboy“, „Svadbeni pevač“ („The Wedding Singer“), „Happy Gilmore“, „Saturday Night Live“, „Big Daddy“.

Dru Barimor (Lusi Vajtmur)
Na filmu se pojavila još kao dete; poznata je po ulozi u filmu „E.T. vanzemaljac“, za koju je dobila Filmsku nagradu mladih, kao i Bafta nagradu. Igrala je i u sledećim filmovima: „Duplex“, „Riding in Cars“, „With Bozs“, „Gun Crazy“ (koji joj je doneo drugu nominaciju za Zlatni globus), „Svi kažu volim te“, „Betmen zauvek“, „Ispovest opasnog uma“, „Čarlijevi anđeli“.

Oficijelni sajt:

  • 50 First Dates (2004)

    Premijera: 6. maj 2004. godine

    Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

  • Komentari (1)
    Dodaj komentar
    • Natalija Vujanović

      Najbolji film, stvarno je super.