Petoro dece i to

Žanr: porodični/avanturistički
Trajanje: 89 min.
Premisa: Pozvani ste da otkrijete tajnu…

Glavne uloge:

Kenet Brana (Kenneth Branagh), Zoi Vonamejker (Zoe Wanamaker), Fredi Hajmor (Freddie Highmore), Džonatan Bejli (Jonatan Bailey), Tara Ficdžerald (Tara Fitzgerald)

Scenario: E. Nezbit (E. Nesbit), Dejvid Solomons (David Solomons)
Režija: Džon Stivenson (John Stephenson)

SINOPSIS

Stvor (to), kome je glas pozajmio Edi Izard, stara je, ružna i dosadna peščana vila koju deca pronalaze jednog lepog dana. On im obećava da će im svakog dana ispunjavati po jednu želju koja može da potraje do zalaska sunca. Deca ubrzo shvataju da je veoma teško smisliti zaista razumnu želju. Svaka od njih vodi ih do neočekivanih poteškoća. Čarolija sa kojom se deca susreću nije samo privlačna – može da bude i prilično opasna.

O FILMU

„Capitol Films“ udružio se s kućom „Jim Henson“s Creature Shop“, koja je tvorac „mapeta“, kako bi snimili „Petoro dece i to“, porodičnu pustolovinu prema klasičnom romanu Edita Nezbita iz 1902. godine. Kenet Brana, Edi Izard i Fredi Hajmor igraju u filmu koji režira vođa Creature Shop-a – Džon Stivenson.

Priča govori o petoro braće i sestara koji treba da provedu neko vreme sa ujakom (Brana) u neobičnoj kući pored mora. Prilikom istraživanja iskopaju zlovoljnog i 8.000 godina starog Psameda, peščanog vilenjaka, kojem je glas posudio Izard, a koji može da ispuni jednu želju dnevno. Međutim, posledice ispunjenih želja nikad nisu baš ono što su deca želela.

Snimanje je bilo spoj glume, animacije i kompjuterskih efekata. Radnja filma osavremenjena je u odnosu na vreme radnje u romanu. „Slično „Hariju Poteru“, deluje moderno, što je izuzetno blisko današnjoj deci“, kaže Šeron Harel, vođa Capitol-a. Scenario je napisao Dejvid Solomons, a producenti su Nik Hirškorn i Liza Henson. Projekat je finansirao „The Isle of Man Film Commission“.

Premijera: /
Na videu: uskoro

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar