Pink Panter 2

Žanr: komedija
Trajanje: 92 min.
Premisa: Očekujte neočekivano!

Glavne uloge:

Stiv Martin (Steve Martin), Žan Reno (Jean Reno), Endi Garsija (Andy Garcia), Alfred Molina (Alfred Molina), Aišvarja Rai (Aishwarya Rai), Emili Mortimer (Emily Mortimer), Džon Kliz (John Cleese), Lili Tomlin (Lily Tomlin), Džeremi Ajrons (Jeremy Irons)

Scenario: Skot Nojštater (Scott Neustadter), Majkl Veber (Michael H. Weber)
Režija: Harald Cvart (Harald Zwart)

SINOPSIS
U filmu "Pink Panter 2", nastavku svetskog hita iz 2006, Stiv Martin se vraća ulozi smotanog francuskog detektiva, policijskog inspektora Žaka Kluzoa. Kada legendarna blaga širom sveta budu ukradena, uključujući i neprocenjivi dijamant Pink Panter, glavni inspektor Drajfus (Džon Kliz) primoran je da priključi Kluzoa internacionalnom timu detektiva i eksperata čiji je cilj hvatanje lopova i vraćanje ukradenih artefakata. Martinu se pridružuju Žan Reno (kao Ponton, njegov partner) i Emili Mortimer (kao Nikol, predmet njegovih simpatija). Tu su još i Endi Garsija, Alfred Molina, Juki Macuzaki ("Pisma sa Ivo Džime") i bolivudska zvezda Aišvarja Rai. Radnja se odvija u Paizu i Rimu.
O FILMU
Pošto je uspešno oživeo legendarni komični serijal o Pink Panteru hitom iz 2006. – "Pink Panter", nastavak je za ovog glumca postao srećna posledica. "Volim da glumim Kluzoa", kaže Martin. "Morao sam malo da doteram naglasak, ali osim toga bilo je to kao poseta bliskog prijatelja. Ova uloga mi je dala priliku da radim dosta fizičke komedije; Kluzo je zaista ekstreman lik, nevin kao detence. U isto vreme, on veruje da vlada svakom situacijom, što je po meni uvek smešno. I tako, kada je došla prilika za nastavak, naravno da sam pristao."
Producent Robert Simonds primećuje da je Martin glavno oružje ovog filma. "Stiv je potpuno ušao u lik, doneo mu je više nego što ima na papiru – a pošto je on koscenarista, na tom papiru već ima mnogo toga", kaže on. "Ne bismo radili nastavak da nije na čelu bio Stiv. On razume Kluzoa. On piše za Kluzoa. On stvara taj svet. Deo tereta nastavka je u tome da ga morate napraviti većim, boljim, smešnijim i svežijim od prvog filma. Zaista smo se trudili da likove, smisao za humor i sve što nam se dopalo u prvom filmu sada dovedemo na drugi nivo."
"Stiv Kluzou daje interesantnu kombinaciju ranjivosti i samouverenosti", nastavlja Simonds. "Ima dar za fizičku komediju, ali je i vrlo rečit. Poseduje neverovatno prefinjen smisao za humor. Takođe, njegova komedija je ironična i dovitljiva, ali nikada zlobna. Sva komika u Pink Panteru je na račun Kluzoa, koji prosto pokušava da održi dostojanstvo u svim tim situacijama. Zahvaljujući Stivovoj glumi, ne samo da je film vrlo smešan već se i publika emotivno vezuje za Kluzoa."
Reditelj Harald Cvart dodaje: "Ljudi vole Kluzoa. Ima veliko srce, i iako pravi puno grešaka, sve to dolazi od njegove naivne nespretnosti. On se uvek trudi da uradi najbolje – samo što njegovo najbolje nikada nije dobro."
Emili Mortimer, koja se vraća u ulozi Nikol – predmeta Kluzoovih simpatija – kaže da su se dva filma s Martinom u ulozi Kluzoa savršeno uklopila s ostatkom serijala. "Ovaj lik, koji je bio interesantan šezdesetih, i danas ima svoju draž."
"Stiv je uradio nešto sjajno, nije uradio omaž Piteru Selersu, već je zadržao duh Kluzoa i iskoristio ga na najbolji način – zadržao je suštinu", kaže Alfred Molina, koji glumi Peperidža, člana detektivskog tima snova koji je oformljen kada je veliki lopov Tornado izašao iz "penzije" da bi ukrao najpoznatija blaga sveta. "Uzeo je lik i naše kolektivno sećanje na lik i učinio ih svojim."
Na čelu ekipe je reditelj Harald Cvart. "Pink Panter je serijal koji je svima poznat", kaže on. "Pristup ovom filmu, s timom vrhunskih detektiva nasuprot Kluzou, bio je fantastičan, i znam da je Stiv sada bio još bolje upoznat s likom. Zbog svega toga, ovo je bio uzbudljiv projekat."
O REŽISERU
Harald Cvart (reditelj)
Jedan je od vodećih pripadnika nove generacije internacionalno treniranih reditelja. Pošto je njegov studentski film "Gabrijelovo iznenađenje" prikazan na televiziji, počele su da mu stižu ponude da režira televizijske reklame. Ubrzo je postao jedan od najuspešnijih evropskih reditelja reklamnih i muzičkih spotova.
O GLUMCIMA
Stiv Martin (Kluzo i koscenarista)
Jedan od najraznovrsnijih glumaca današnjice – glumac, komičar, književnik, dramski pisac, producent – bio je uspešan kao scenarista i glumac u nekim od najpopularnijih filmova skorije istorije filma.
Žan Reno (Ponton)
Poznati francuski glumac brzo je osvojio publiku širom sveta značajnim ulogama u blokbasterima kao što su "Nemoguća misija" Brajana de Palme s Tomom Kruzom, "Godzila" Rolanda Emerika, "Profesionalac" Lika Besona s Natali Portman i "Ronin" Džona Frankenhajmera s Robertom de Nirom. Reno je nedavno glumio uz Stiva Martina u filmu "Pink Panter" i uz Toma Henksa u "Da Vinčijevom kodu" u režiji Rona Hauarda.

Oficijelni sajt

Premijera: 18. februar 2009. godine

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

filmkomedijapink panter 2
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Jelena Paunović

    Obožavam inspektora Kluzoa, svi nastavci su fenomenalni.