Planket i Meklejn

Žanr: Akciona drama
Trajanje: 93 min

Glavne uloge: Robert Carlyle („Trainspotting“), Jonny Lee Miller („Trainspotting“), Liv Tyler („Stealing Beauty“)
Scenario: Jake Scott (II)
Producenti: Jonathan Finn, Natascha Wharton
Režija: Jake Scott (II)

SINOPSIS

Bazirano na istinitim likovima Planketu i Meklejnu, film je priča o dvojici drumskih razbojnika. Radnja je smeštena u XVIII vek, a partneri pripadaju različitim društvenim slojevima. Međutim, sa Planketovom pameću i Meklejnovim vezama oni krče put ka bogatom društvu. Lažu i pljačkaju aristokrate kako bi Planket ispunio svoj san o odlasku u Ameriku a Meklejn nastavio sa svojim navikom da živi na visokoj nozi. Meklejn se zaljubljuje u Lady Rebecca-u, rođaku bogatog Lorda Gibson-a. Njegov šarm i dovitljivost obezbeđuju mu ubrzo zvanje džentlmena drumskih pljačkaša. Životi dvojice prijatelja i partnera su ispunjeni lojalnošću, mnogim iskušenjima i opasnostima…

JAKE SCOTT (II) – reditelj

Jake Scott je završio novi muzički promo grupe U2 „Staring at the Sun“ koji je počeo da se emituje na MTV-u u martu prošle godine. Režirao je i epizodu „The Hunger“, serijal filmova ličnog projekta Tony Scott-a. Radio i reklame za „Nike“, „Lee“, „Bell“s Whiskey“.

ROBERT CARLYLE (Plunkett)

Robert Carlyle je diplomirao glumu na Royal Scottish Academy of Music and Drama i nakon studija nastavio je da radi u pozorištu, televiziji i na filmu. Njegova prva zapažena uloga bila je u filmu „Silent Scream“ David Hayman-a koji je dobitnik nagrade u Berlinu. Neke od njegovih uloga su i u filmovima: „Being Human“, „Priest“, „Trainspotting“ (sa kojim je ostvario veliki uspeh), „Carla“s Song“ kao i u box-office hitu Peter Cattaneo-a „The Full Monty“.

JONNY LEE MILLER (Macleane)

Talentovani, mladi britanski glumac proslavio se ulogom Sick Boy-a u hit filmu „Trainspotting“ Danny Boyle-a. Njegova najskorija uloga bila je u ratnoj drami „Regeneration“ režisera Gillies MacKinnon-a. Ostali filmovi u kojima se Jonny Lee Miller pojavljuje su: „Hackers“, „Prime Suspect III“, „Bad Company“, „Beautiful Thing“.

LIV TYLER (Lady Rebecca)

Liv Tyler je debitovala glavnom ulogom u filmu „Silent Fall“ režisera Bruce-a Beresford-a. Nakon još jedne glavne uloge u filmu „Empire Records“, Liv je dobila i ulogu konobarice u „Heavy“ 1995. godine. Neki od skorijih filmova su: Bernardo Bertolucci-jev „Stealing Beauty“, Pat O“Connor-ov „Inventing the Abbotts“, i u filmu Tom Hanks-a „That Thing You Do“.

Rođena u New York-u, Tyler je odrastala u Portlandu do svoje 12. godine kada se sa porodicom preselila nazad na Manhattan. Manekenstvom je počela da se bavi u 14. godini i pre nego što je počela da se bavi glumom pojavljivala se u brojnim TV reklamama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar