Plavooki Miki

Žanr: Komedija
Trajanje: 101 min

Glavne uloge: Hugh Grant („Four Weddings and a Funeral“), James Cann („The Godfather“), Jeanne Tripplethorn („Very Bad Things“)
Scenario: Adam Scheinman, Robert Kuhn
Producenti: Elizabeth Hurley, Charles Mulvehill
Režija: Kelly Makin („Kids in the Hall“)

SINOPSIS

Možete li da zamislite Hugh Granta-a kao nasilnog mafijozu iz Kansas City-ja? Ne brinite ako ne možete jer to je deo komičnog zapleta u ovom filmu. Majkl Felgejt (Hugh Grant) je Britanac koji živi na Menhetnu i bavi se prodajom umetničkih dela. Istog trenutka kada sretne Đinu (Jeanne Tripplethorn) zaljubi se u nju i posle tri meseca je zaprosi. Ali Đina odbija njegovu ponudu zbog svoje porodice, ne rekavši mu pri tom da se radi o porodici koja je upletena u mafijaške poslove.

Povređen, on sam pokušava da otkrije u čemu je problem i odlazi da upozna Đininog oca. Posle tog upoznavanja ništa više nije isto, Đina pristaje da se uda za njega ali ako on obeća da neće dozvoliti da ga uvuku u porodične poslove. Majkl ubrzo shvata da je to nemoguće. Slede događaji u kojima do samog kraja nećete baš najbolje znati zašto, gde i kako, ali ćete se sigurno nasmejati do suza.

KELLY MAKIN – reditelj

Kelly Makin je svoj rediteljski rad započela je na televiziji i tu se pokazala kao vrlo uspešna. Pre filma „Mickey Blue Eyes“ za veliko platno je uradila i filmove „Kids in the Hall“ (1996) i „Tiger Claws“(1991).

HUGH GRANT (Michael Falgate)

Diplomac sa Oksforda, iako bi se pre reklo da je školovan na Kembridžu, jer ima smisao za humor vrlo blizak onom tipičnom engleskom iz „Monti Pajtona“. Iako klasičnog izgleda koji ga čini savršenim za romantične priče i filmove koji se bave urbanim temama, Hugh se odlično snalazi i kao komičar u komediji situacije kao što je „Plavooki Miki“.

Rođen u Londonu septembra 1960. godine, svoju glumačku karijeru započeo je na nacionalnoj televiziji, a zatim vrlo brzo prešao na veliko platno i počeo munjevit uspon ka vrhu.

JEANNE TRIPLETTHORN (Gina Vitale)

Karijeru je započela kao TV i radio voditelj u rodnoj Tulsi. Školovala se na univerzitetima u Oklahomi i u Džulijardu. Svoj filmski debi napravila je 1991. godine u TV filmu „The Perfect Tribute“, a potom bila partner Majklu Daglasu u trileru „Basic Instinct“, posle čega postaje jedno od interesantnijih lica američke kinematografije.

JAMES CANN (Frank Vitale)

Posle uloge u filmu „The Godfather“ njegova karijera postaje mnogo uspešnija i raznovrsnija. Postaje jedan od najboljih glumaca sedamdesetih godina u čiji glumački opus ulaze karakterno najrazličitiji likovi. Oprobao se u svim žanrovskim kategorijama, od mjuzikla do trilera.

Rođen u Bronksu 1939. godine, odlučio se za glumački poziv još u srednjoškolskim danima, pridruživši se pozorišnoj trupi na Sanford-u. Njegova filmografija obuhvata više od 50 filmova od kojih su najznačajniji: „The Godfather“, „Countdown“, „Rollerball“, „Flew over the Cockoo“s Nest“ i „Misery“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar