Porodični miš 2

Žanr: komedija
Trajanje: 75 min.

Glavne uloge: Geena Davis, Melanie Griffith, Hugh Laurie, Steve Zahn, Johnatan Lipnicki, Michael J. Fox
Scenario: Bruce Joel Rubin
Producenti: Douglas Wick, Lucy Fishe
Režija: Rom Minkoff

SINOPSIS

Odvažni minijaturni junak Stjuart Litl (glas Majkla Džej Foksa), vratio se da ponovo oduševi publiku novom, još uzbudljivijom avanturom. Ovoga puta, u filmu postoje dve novosti: devetomesečna seka i ptičica Margalo (glas Melani Grifit), koja će osvajiti Stjuartovo srce.

MAJKL DŽEJ FOKS (Stjuart Litl)

Rođen u Kanadi, gde je i započeo glumačku karijeru kada je imao 15 godina. Tri godine kasnije, seli se u Los Anđeles, gde je najpre dobijao manje uloge u televizijskim serijama, a zatim počeo da se pojavljuje i na velikom platnu. Godina 1985. predstavlja prekretnicu u njegovoj karijeri, jer tada postiže veliki uspeh glumeći u filmovima „Tinejdžer-vukodlak“ i „Povratak u budućnost“.

DŽINA DEJVIS (Stjuartova mama)

Ova izuzetno darovita glumica tumači neobične likove u dramama, komedijama, hororima, akcionim avanturama i melodramama. Još u detinjstvu sanjala je o tome da postane glumica i, nakon školovanja na koledžu Nju Ingland, preselila se u Boston, gde je studirala dramske umetnosti. Diplomirala je 1979. godine i preselila se u Njujork. Karijeru počinje na televiziji, u seriji „Bufalo Bil“ iz 1982. godine, i u hit seriji „Porodične veze“, gde joj je partner bio Majkl Džej Foks. Već 1987. godine, igra u hit filmu „Sok od buba“, a iste godine osvaja Oskara za epizodnu žensku ulogu u romantičnoj drami „Slučajni turista“, sa Vilijamom Hartom i Ketlin Tarner.

Sa tadašnjim mužem, glumcem Džefom Goldblumom, igra u dva filma: u hororu „Muva“ i u naučnofantastičnoj komedija „Zemljanke su lake žene“. Nominacije za Oskara zasluženo dobija za još dva filma: za čuveni film „Telma i Luiz“ Ridlija Skota, u kom igra uz Sjuzan Sarandon, i za komediju „Endži“. Osim „usputnih“ hitova „Njena liga“, sa Tomom Henksom, i „Bez reči“, sa Majklom Kitonom, sa svojim drugim mužem Renijem Harlinom nastupa u dva „razbijača blagajni“, avanturi „Ostrvo preklanih vratova“ i akcionom trileru „Dugi poljubac za laku noć“.

MELANI GRIFIT (Margalo)

Na velikom platnu debitovala je 1976. godine u filmu „Night Moves“. U narednim filmovima najčešće je glumila koketne praznoglave plavuše, da bi pažnju filmskih kritičara uspela da privuče ulogom porno glumice u filmu „Body Double“ (1984) i izvanrednom glumom u ostvarenju „Something Wild“ (1986). Ipak, prave uloge su izostajale, a kritičari su počeli da se pitaju kada će već jednom neko da primeti njen talenat. Najzad, 1988. godine, dobila je ulogu u filmu „Zaposlena devojka“ i doživela uspeh kakav zaslužuje. Usledile su uspešne uloge u filmovima: „Olujni ponedeljak“, „Vašar taštine“, „Raj“, „Stranac među nama“ i „Rođen juče“.

Oficijelni sajt:

  • Stuart Little 2

    Premijera: 19. septembar 2002. godine

    Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

  • Komentari (0)
    Dodaj komentar