Povratak u Oz

Žanr: animirani, porodični, mjuzikl, sinhronizovan, 3D
Trajanje: 88 min.
Premisa: Nova avantura počinje!

Glavne uloge (u sinhronizaciji): Ivana Popović, Marko Marković, Milan Čučilović, Igor Damjanović, Tamara Dragičević, Bojan Lazarov, Nina Janković, Radovan Vujović, Miloš Samolov
Glavne uloge: Lea Mišel (Lea Michele), Kelsi Gramer (Kelsey Grammer), Den Ekrojd (Dan Aykroyd), Džim Beluši (James Belushi), Oliver Platt , Hugh Dancy, Patrik Stjuart (Patrick Stewart)
Scenario: Randi Barnes, Adam Balsam, Roger S. Baum, roman „Dorothy of Oz“
Režija: Vil Fin (Will Finn), Danijel Sent Pjer (Dan St. Pierre)

SINOPSIS

Nastavak jedne od najpopularnijih i najomiljenijih bajki zatiče Doroti u vreme nakon što je Kanzas poharao tornado, kad se vraća u Oz i pokušava da spase svoje stare prijatelje – a to su Strašilo, Lav, Limenko i Glinda, kojima preti novi zlikovac – Luda. Mudrica, Pukovnik Puslica, Porcelanska princeza i Plovko pridružuju se Doroti na čarobnom putovanju kroz slikoviti Oz, ne bi li povratili red i sreću u Smaragdni grad.

O FILMU

Animirani 3D mjuzikl Povratak u Oz zasniva se na avanturističkim knjigama čiji je autor Rodžer S. Baum, praunuk L. Frenka Bauma. Muziku za film je komponovao za Oskara nominovani Brajan Adams.

Trajalo je duže od 70 godina, ali ljubitelji Oza širom sveta konačno će saznati šta se dogodilo Doroti Gejl kad se vratila u Kanzas!

Neverovatno je iskustvo bilo ponovo oživeti Oz u filmu Povratak u Oz, uzbudljivom carstvu 3D mjuzikla. Svi koji su učestvovali u stvaranju tog filma – Brajan Adams, Tift Merit, Džim Valans, Majk Himelstajn, Džim Duli i Tobi Ču – uspeli su da pokažu koliko su talentovani. Naš umetnički tim je osmislio svet potpuno novog stila i dimenzije, a ipak veran svojim korenima. „Prana Animation Studios“ uzdigli su ga do novih tehničkih visina. I, naravno, svi glumci iz originalne postave (Lea Mišel, Martin Šort, Džim Beluši, Den Ekrojd, Kelsi Gramer, Megan Hilti, Hju Densi, Oliver Plat, Bernadet Piters i Patrik Stjuart) bili su jednostavno fenomenalni, uložili su srce i dušu u ovaj film.

Kao dete i ja sam, kao i toliko drugih ljudi, čitao, gledao i otkrivao Oz. Uživao sam u muzici i društvu koje su mi pravili Doroti, Toto, Strašilo, Limenko i Lav. A sviđala mi se ideja o povratku kući i Dorotina želja da se vrati tetki Em i čika Henriju – jer to su vrednosti koje pokušavam da prenesem i svojoj deci, porodici i najmilijima.

Film Povratak u Oz zapravo se bavi nezavršenim poslovima – i savršeno je bitan za razvoj događaja u današnjem svetu. U međuvremenu su nas pogodili uragan Katrina, zemljotres i cunami u Japanu, nekoliko tornada i međudržavnih ratova. Tema i poruka ovog filma toliko su važne da smo želeli da prikažemo kako ljudi preživljavaju u situacijama koje nisu nimalo obične, niti očekivane, kao i to šta sve mogu da nauče iz tih situacija.

Osim toga, bilo je uzbudljivo snimiti film koristeći najnovije 3D stereoskopske tehnike koje doprinose osećaju veličine i dubine filma. Oz je za mene živo biće sa sopstvenim pravilima, različitim kulturama i krajolicima koji govore i kreću se. Svakako smo želeli da ih oživimo kroz animaciju. Oz je i dalje isti – reč je o prijateljstvu, vernosti, nadi, očuvanju, odlučnosti i važnosti doma. Reč je o zajednici, zajedničkom radu za opšte dobro, a posebno u trenucima suočavanja s neprijateljima. Bila nam je čast da zadržimo stare likove i uvedemo nove prijatelje. Ovo je film koji vredi pogledati i nadam se da će svi uživati gledajući ga barem onoliko koliko sam ja uživao snimajući ga!

O REŽISERIMA

Danijel Sent Pjer (reditelj i scenograf)
Bavi se animacijom za film i televiziju od 1981. godine, a 1989. se pridružio „Walt Disney Feature Animation“ i radio na filmovima: „Mala sirena“, „Aladin“, „Lepotica i zver“ i „Kralj lavova“. Bio je umetnički direktor filma „Tarzan“, a kasnije i filmova „Shark Tale“, „Everyone’s Hero“ i „Quantum Quest“. Režirao je animirani film „Everyone’s Hero“ (Kristofer Riv) i „Quantum Quest: A Cassini Space Odyssey“.

Vil Fin (reditelj)
Animirao je filmove za „United Artists“ – „The Secret of Nimh“, i za „Dizni“ – „Oliver & Company“ i „The Little Mermaid“. Za „Dizni“ je animirao likove Lavern iz „The Hunchback of Notre Dame“; Iago iz „Aladina“ i Kogsvorta iz „Lepotica i zver“. Jedan je od scenarista i reditelja „Home on the Range“ („Dizni“, 2004), a sinhronizovao je „Chicken Little“ („Dizni“). Godine 2006. režirao je kompjuterski animirani crtani „Hammy’s Boomerang Adventure“, svojevrsni nastavak filma „Over the Hedge“ („Paramaunt“).

O GLUMCIMA

Lea Mišel (Doroti Gejl)
Nominovana je za Zlatni globus. Pažnju je privukla ulogama na Brodveju u „Les Miserables“, „Ragtime“, „Fiddler on the Roof“ i kao Vendla u „Spring Awakening“, produkciji koja je dobila nagradu Toni, dok je i Lea za svoju ulogu bila nominovana za nagradu. Poznata je po ulozi Rejčel Beri u hvaljenoj seriji „Glee“, za koju je bila nominovana za Zlatni globus 2010. i 2011.

U skorašnje vreme je glumila u „Les Miserables“ na Holivud Boulu, kao i u filmovima „New Year’s Eve“ i „Glee: The 3D Concert Movie“. Sada prvi put sinhronizuje animirani film.

Oficijelni sajt:

 

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

den akrojdkelsi gramerlea mišel
Komentari (0)
Dodaj komentar