Povratak u raj

Žanr: Triler
Trajanje: 111 min

Glavne uloge: Vince Vaughn („Psycho“), Anne Heche („I Know What You Did Last Summer“), Joaquin Phoenix („Gladiator“), David Conrad
Scenario: Wesley Strick
Producenti: Alain Bernheim, Steve Golin
Režija: Joseph Ruben („Sleeping with the Enemy“)

SINOPSIS

Povratak u raj je priča o transformaciji izgubljene duše, o čoveku koji spašava sebe i u isto vreme očajnički pokušava da spasi prijatelju život. Prijatelji još iz fakultetskih dana – Sheriff, Lewis i Tony, slučajno se susreću i postaju vrlo bliski na svom proputovanju kroz Aziju. Posle dužeg odmora u Maleziji dvojica prijatelja se vraćaju u New York i nastavljaju svoje živote. Zaplet počinje kada ih kontaktira advokat Beth Eastern i obaveštava Tony-ja i Shariff-a da moraju da se vrate u Maleziju kako bi spasili Lewis-a smrtne kazne. Na njima je odluka koja će nesumnjivo promeniti njihove živote.

JOSEPH RUBEN – reditelj

Majstor za zaplet i neizvesnost, Joseph Ruben se pokazao kao izvrstan režiser hit trilera „Sleeping with the Enemy“ i „The Good Son“. On poseduje osećaj za mračne drame u kojima se glavni likovi bore protiv nevolja i pronalaze prave odgovore. Njegov poslednji film „Money Train“ sa Wesley Snipes-om i Woody Harrelson-om pokazao se kao pravi uspeh u Americi. Neki od njegovih ranijih filmova su: „True Believer“ (1989), „The Stepfather“ (1987) i „Dreamscape“ (1984) sa Dennis-om Quaid-om i Christopher-om Plummer-om u glavnim ulogama.

VINCENT VAUGHN (Sheriff)

Zvezda koja postaje sve popularnija u Hollywood-u, Vince Vaughn je mlad i talentovan glumac koji je debitovao ulogom u kultnom filmu „Swingers“. Godine 1997. pojavio se u Steven Spilberg-ovom blokbasteru „The Lost World: Jurassic Park“ sa Julianne Moore i Jeff Goldblum-om, kao i u filmu „The Locusts“. Njegova sledeća uloga bila je u filmu „Psycho“ režisera Gus van Sant-a, takođe sa Julianne Moore, Anne Heche i William H. Macy-em. Vaughn je rođen u Mineapolisu, a živi u Los Anđelesu.

ANNE HACHE (Beth Eastern)

Hache igra izuzetno upornu i sposobnu ženu-advokata koja se neumorno bori da spasi život svoga klijenta (Lewis) koji se nalazi na odsluženju zatvorske kazne u Maleziji. Ovu smo glumicu imali prilike da vidimo u romantičnoj hit komediji „Six Days, Seven Nights“ sa Harrison-om Ford-om. Anne Hache je glumila i u poznatim filmovima kao što su „Wag The Dog“, „Volcano“, „The Juror“ sa Alec Boldwin-om i Demi Moore. Ostala je zapažena i njena uloga u filmu „Walking and Talking“ sa Catherine Keener.

JOAQUIN PHOENIX (Lewis)

Igra Lewis-a koji je treći prijatelj, odnosno onaj koji je osuđen na smrtnu kaznu u Maleziji. Phoenix je brat pokojnog River-a Phoenix-a i svoju glumačku karijeru je započeo kao veoma mlad još 1989. godine filmom Ron Howard-a „Parenthood“. Najzapaženiji mu je uloga u filmu „To Die For“ u kome je glumio sa Nicole Kidman. Neki od njegovih ostalih filmova su: „Inventing the Abbotts“, „U-Turn“, „Clay Pigeons“ i „The Yards“. Živi u Njujorku.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar