Program 36. FEST-a: nedelja, 2. mart 2008.

Projekcijom filma Darka Bajića „Na lepom plavom Dunavu“ biće zatvoren 36. FEST. U ovom filmu publika će imati prilike da vidi Mikija Manojlovića, Branislava Lečića, Ivana Bosiljčića, Anu Franić i Bojanu Maljević, između ostalih.
Pored toga, biće proglašeni i dobitnici ovogodišnjih nagrada koje se uručuju u okviru FEST-a: nagrade Udruženja filmskih kritičara FIPRESCI, nagrade Udruženja filmskih novinara i kritičara „Nebojša Đukelić“, nagrada za najbolje projekte pitching-a B2B i nagrade za najbolji film iz programa „Evropa van Evrope“.

Film: Lista poslednjih želja
Program: Horizonti
Datum i vreme: 2. mart, 12 časova
Engleski naziv: Bucket List
Zemlja: SAD, 2007
Trajanje: 139 minuta
Glavne uloge: Džek Nikolson (Jack Nicholson), Morgan Frimen (Morgan Freeman), Šon Hejs (Sean Hayes), Rob Morou (Rob Morrow)
Režija: Rob Rajner (Rob Reiner)

SINOPSIS

Milijarder Edvard Kol i mehaničar iz radničke klase, Karter Čejmbers, potiču iz potpuno različitih svetova. Na životnom raskršću, oni dele bolničku sobu i otkrivaju da imaju nešto zajedničko: želju da provedu preostalo vreme radeći sve ono što su oduvek želeli i neostvarenu potrebu da se pomire s tim što jesu. Zajedno kreću na put. Usput postaju prijatelji i uče kako da žive život punim plućima. Svaka avantura precrtava po jednu stavku na njihovoj listi.

Film: Svini Tod: pakleni berberin iz Ulice Flit
Program: Horizonti
Datum i vreme: 2. mart, 14.30 časova
Engleski naziv: Sweeny Todd: The Demon Barber of Fleet Street
Zemlja: SAD, 2007
Trajanje: 116 minuta
Nagrade: Zlatni globus, 2007
Glavne uloge: Džoni Dep (Johnny Depp), Helena Bonam Karter (Helena Bonham Carter), Alan Rikmen (Alan Rickman), Timoti Spal (Timothy Spall), Džejmi Kembel Bauver (Jamie Campbell Bower), Saša Baron Koen (Sacha Baron Cohen)
Režija: Tim Barton (Tim Barton)

SINOPSIS

Ogorčen što je greškom uhapšen, i rešen da se osveti zbog zlehude sudbine koja je zadesila njegovu ženu i ćerku dok je bio u zatvoru, Svini Tod se vraća u svoj rodni grad i otvara skromnu berbernicu. Ono što njegovu radnju izdvaja od drugih jeste činjenica da onaj ko uđe u nju na brijanje više nikada ne bude viđen. I dok ga uplašene komšije nazivaju „paklenim berberinom iz Ulice Flit“, Tod nastavlja s ubistvima uz malu pomoć svoje zaljubljene saučesnice, gospođe Lovet – čije čuvene pite s mesom sadrže najneprijatniji mogući sastojak.

Film: Poseta orkestra
Program: Horizonti
Datum i vreme: 2. mart, 17 časova
Originalni naziv: Bikur Hatizmoret
Zemlja: Francuska, Izrael, SAD, 2007
Trajanje: 89 minuta
Festivali i nagrade: Kan, FIPRESCI, 2007
Glavne uloge: Sason Gabai (Sasson Gabai), Ronit Elkabec (Ronit Elkabetz), Salih Bakri (Salih Bakri), Halifa Natur (Khalifa Natour), Imad Džabarin (Imad Jabarin)
Režija: Eran Korlin (Eran Korlin)

SINOPSIS

Kada svečani aleksandrijski policijski orkestar krene iz Egipta u Izrael, njegovi članovi i ne pomišljaju da će se zaglaviti negde usput. Ali, kada slete na aerodrom, shvate da se njihovi domaćini s prevozom nisu pojavili. Zaglavljeni usred pustinjskog gradića u nedođiji, pokušavaju da smisle šta im je činiti i kuda da krenu. Očajni, dvojica muzičara – dirigent Teufik i zavodnik Halid – prihvataju poziv Dine, zavodljive vlasnice kafea, da odsednu kod nje. Za tren oka počinje da cveta neverovatna romansa – ne samo između Teufika i Dine već i između Halida i devojke koju niko ne želi, Papi, pa se sve pretvara u pravu komediju zabune.
U međuvremenu, ostatak orkestra provodi vreme s Icikovom porodicom, što dovodi do ogromnih sukoba i velikih napetosti. I dok dan odmiče, vreme koje provode zajedno čini da svi članovi egipatskog orkestra i izraelski meštani najednom počnu da spoznaju kulturni identitet jednih i drugih.

Film: Na lepom plavom Dunavu
Program: Horizonti
Datum i vreme: 2. mart, 19.30 časova
Zemlja: Srbija, 2008
Trajanje: 105 minuta
Glavne uloge: Miki Manojlović, Tim Sejfi, Branislav Lečić, Ana Franić, Ursula Gotvald
Režija: Darko Bajić

SINOPSIS

Kurve, malograđani, Istok, liberali, pravoslavci, Zapad, žene, umetnici, pervertiti, muškarci, katolici, bogati, očajni u još jednom konačnom obračunu Na lepom plavom Dunavu. Preplitanje priča koje počinju u sumrak, isplovljavanjem broda, a kulminiraju u svitanje, stvara sliku Vavilonske kule na vodi. Iako naizgled žestoko sukobljeni, ljudi i Istoka i Zapada dele istovetne malograđanske snove i potrošačku utopiju. Uz melodiju himne – Na lepom plavom Dunavu – dešavaju se mala herojstva, velike žrtve i besmislene izdaje; u kovitlacu iluzije slobode čine jedino moguće – zadovoljavaju glad, žeđ i pohotu. U postherojskoj, postestetskoj, postduhovnoj fazi preživeo je samo jedan san: potreba za ljubavlju.

Film: Sukijaki vestern Đango
Program: Horizonti
Datum i vreme: 2 mart, 22 časa
Originalni naziv: Sukiyaki Western Django
Zemlja: Japan, 2007
Trajanje: 121 minut
Festivali: Japan, 2007
Glavne uloge: Hideaki Ito (Hideaki Ito), Koiči Sato (Koichi Sato), Jusuke Iseja (Yusuke Iseya), Terujuki Kagava (Teruyuki Kagawa), Masanobu Ando (Masanobu Ando), Kventin Tarantino (Quentin Tarantino)
Režija: Takaši Miike (Takashi Miike)

SINOPSIS

Pustinjski vetar duva kroz sumorni, pusti gradić. Smrt preovladava atmosferom dok vrane kljucaju leševe koji vise. Nekoliko stotina godina nakon bitke kod Danoure, klanovi Gendži i Heike ponovo se sučeljavaju u siromašnom planinskom mestu, gde je po legendi zakopano blago. Jošicune komanduje bandom Gendži u belom, dok Kijomori predvodi svoju bandu Heike u crvenom. Usamljeni revolveraš, ophrvan emotivnim ožiljcima, ali blagosloven neverovatnom veštinom, stiže u grad. Očekivanja se sudaraju dok se ključni igrači pitaju kojoj će se bandi revolveraš privoleti. Prljavi trikovi, izdaja, želja, a na kraju i ljubav, mešaju se dok zbivanja ne dožive vrhunac u velikom okršaju.

Termin Cena pojed. karte
12.00 150 dinara
14.30 150 dinara
17.00 200 dinara
19.30 250 dinara
22.00 250 dinara

Koristan link

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

36beogradfestfestivalfilm
Komentari (0)
Dodaj komentar