Program 36. FEST-a: subota, 1. mart 2008.

U okviru 36. FEST-a počeo je treći „B2B“ projekat, koji će trajati do 2. marta. Ovaj projekat fokusira se na produkcije filmova koji se mogu svrstati u programsku celinu „Evropa van Evrope“. Tokom vikenda biće predstavljeno 12 projekata iz 20 zemalja koje imaju jako evropsko kulturno nasleđe, a geografski ne pripadaju Evropi ili nisu uključene u njene integrativne tokove. Nakon pičinga, „B2B“ će dati podršku najboljim projektima.

Film: Ovo je slobodan svet
Program: Horizonti
Datum i vreme: 1. mart, 12 časova
Engleski naziv: It’s a Free World
Zemlja: Nemačka, Italija, Poljska, Španija, Ujedinjeno Kraljevstvo, 2007
Trajanje: 96 minuta
Festivali: Venecija, 2007
Glavne uloge: Kirston Varing (Kierston Wareing), Džulijet Elis (Juliet Ellis), Leslav Zurek (Leslaw Zurek), Džo Siflit (Joe Siffleet), Kolin Kaflin (Colin Coughlin), Megi Hasi (Maggie Hussey)
Režija: Ken Louč (Ken Loach)

SINOPSIS

Endži možda nije mnogo obrazovana, ali ima energije, duha i ambicije. Nadasve, ona je u najboljim godinama. Život joj je bio u potpunom haosu, pa joj je to preselo. Sada hoće da se dokaže. Ovo je njen trenutak. Sa svojom cimerkom Rouz Endži osniva agenciju za regrutovanje kadrova. Radi u problematičnom kraju koji naseljavaju vođe bandi, imigranti koji traže posao i agencije za njihovo zapošljavanje. Ovo je priča smeštena u stvarnost anglosaksonskog čuda fleksibilnog rada, globalizacije, duplih smena i mnogo neverovatno srećnih mušterija.

Film: Park Paranoja
Program: Horizonti
Datum i vreme: 1. mart, 14.30 časova
Engleski naziv: Paranoid Park
Zemlja: Francuska, 2007
Trajanje: 90 minuta
Festivali: Kan, 2007
Glavne uloge: Gejb Nevins (Gabe Nevins), Den Liu (Dan Liu), Džejk Miler (Jake Miller), Tejlor Momsen (Taylor Momsen), Lorin Makini (Lauren McKinney)
Režija: Gas van Sant (Gus Van Sant)

SINOPSIS

Zasnovan na romanu Blejka Nelsona „Park Paranoja“, film pripoveda priču o Aleksu, srednjoškolcu iz Portlanda koji voli da vozi skejtbord. Kad slučajno izazove smrt jednog od čuvara, Aleks mora da se izbori s krivicom koja preti da ovlada njime. Pošto nikome ne može da kaže istinu, čak ni svom najboljem drugu, Džeradu, i njegovoj devojci Dženifer, koja stalno zanoveta, on sve to drži u sebi rizikujući da ga krivica uništi.

Film: Senke
Program: Horizonti
Datum i vreme: 1. mart, 17 časova
Originalni naziv: Senki
Zemlja: Bugarska, Nemačka, Španija, Makedonija, 2007
Trajanje: 120 minuta
Festivali: Toronto, 2007
Glavne uloge: Sabina Ajrula (Sabina Ajrula), Filareta Atanasova (Filareta Atanasova), Saletin Bilal (Salaetin Bilal), Tjasa Cvetkov (Tjasa Cvetkov)
Režija: Milčo Mančevski

SINOPSIS

Ako je bilo potrebno izabrati čoveka kome je sve išlo u životu, Lazar Perkov bi bio odličan izbor. Mlad je, zgodan, ima lepu kuću i dobar posao u bolnici. U stvari, svi su ga zvali srećnikom. Ništa nije nedostajalo, osim, možda, to što se „Srećko“ uvek trudio da živi prema očekivanjima drugih – kao što su njegova dosadna žena i neiskrene kolege.
Srećkov život počinje da se menja posle katastrofalne automobilske nesreće, kada se na misteriozan način spasao sigurne smrti. Upoznaje neke čudne ljude: starog čoveka s bebom, damu iz starih vremena koja govori zaboravljenim narečjem, prelepu mladu ženu s velikom, tužnom tajnom.
Njihova jedina poruka je: „Vrati ono što nije tvoje. Imaj poštovanja“. On postepeno počinje da se plaši da je to poruka s drugog sveta, od napaćenih duša koje umiru iznova i iznova. Ali, zašto su odabrali njega? Da bi odgovorio na to pitanje, Srećko mora konačno da odraste i postane čovek kakav želi.

Film: Svini Tod: pakleni berberin iz Ulice Flit
Program: Horizonti
Datum i vreme: 1. mart, 19.30 časova
Engleski naziv: Sweeny Todd: The Demon Barber of Fleet Street
Zemlja: SAD, 2007
Trajanje: 116 minuta
Nagrade: Zlatni globus, 2007
Glavne uloge: Džoni Dep (Johnny Depp), Helena Bonam Karter (Helena Bonham Carter), Alan Rikmen (Alan Rickman), Timoti Spal (Timothy Spall), Džejmi Kembel Bauver (Jamie Campbell Bower), Saša Baron Koen (Sacha Baron Cohen)
Režija: Tim Barton (Tim Barton)

SINOPSIS

Ogorčen što je greškom uhapšen, i rešen da se osveti zbog zlehude sudbine koja je zadesila njegovu ženu i ćerku dok je bio u zatvoru, Svini Tod se vraća u svoj rodni grad i otvara skromnu berbernicu. Ono što njegovu radnju izdvaja od drugih jeste činjenica da onaj ko uđe u nju na brijanje više nikada ne bude viđen. I dok ga uplašene komšije nazivaju „paklenim berberinom iz Ulice Flit“, Tod nastavlja s ubistvima uz malu pomoć svoje zaljubljene saučesnice, gospođe Lovet – čije čuvene pite s mesom sadrže najneprijatniji mogući sastojak.

Film: Lista poslednjih želja
Program: Horizonti
Datum i vreme: 1. mart, 22 časa
Engleski naziv: Bucket List
Zemlja: SAD, 2007
Trajanje: 139 minuta
Glavne uloge: Džek Nikolson (Jack Nicholson), Morgan Frimen (Morgan Freeman), Šon Hejs (Sean Hayes), Rob Morou (Rob Morrow)
Režija: Rob Rajner (Rob Reiner)

SINOPSIS

Milijarder Edvard Kol i mehaničar iz radničke klase, Karter Čejmbers, potiču iz potpuno različitih svetova. Na životnom raskršću, oni dele bolničku sobu i otkrivaju da imaju nešto zajedničko: želju da provedu preostalo vreme radeći sve ono što su oduvek želeli i neostvarenu potrebu da se pomire s tim što jesu. Zajedno kreću na put. Usput postaju prijatelji i uče kako da žive život punim plućima. Svaka avantura precrtava po jednu stavku na njihovoj listi.

Termin Cena pojed. karte
12.00 150 dinara
14.30 150 dinara
17.00 200 dinara
19.30 250 dinara
22.00 250 dinara

Koristan link

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

36beogradfestfestivalfilm
Komentari (0)
Dodaj komentar