Program 38. Festa – sreda, 24. februar 2010.

Uoči premijere filma "Pisac iz senke" ("The Ghost Writer") direkcija Festa čestitala je gospodinu Romanu Polanskom na osvojenom Srebrnom medvedu na 60. Berlinalu za režiju ovog filma. Na ovo pismo iz Beograda Polanski je lično odgovorio, zahvalivši se beogradskom festivalu na lepim vestima.
Donosimo vam program FEST-a za Centar "Sava" uz termine prikazivanja i cene karata.

Film: Barija: kapija vetrova
Program: Horizonti
Datum i vreme: 24. februar, 11 časova
Originalni naziv: Baaria
Zemlja: Italija, 2009
Trajanje: 163 minuta

Glavne uloge: Frančesko Šana (Francesco Scianna), Margaret Made (Margareth Made), Nikol Grimaudo (Nicole Grimaudo), Anđela Molina (Angela Molina), Lina Sastri (Lina Sastri)
Režija: Đuzepe Tornatore (Giuseppe Tornatore)

SINOPSIS

Torenuovovi su porodica pastira koji već generacijama žive i rade u Bageriji. U godinama pred Musolinijev uspon porodica je često radila za don Đakinta, lokalnog bogataša koji je često koristio svoju poziciju i moć da iskorišćava druge. Mali Pepino Torenuova oseća duboku nepravdu u don Đakintovom odnosu prema starijima, i mada godine prolaze, mladić postaje strastveni pobornik društvenih promena. Kad odraste, Pepino se zaljubljuje u predivnu Maninu. Oni se venčavaju i zasnivaju porodicu uprkos protivljenju Manininih roditelja, koji veruju da ona može da nađe i bolju priliku. Dok se Pepino pridružuje lokalnoj komunističkoj partiji kako bi svojim seljanima pomogao da bolje žive, mi kroz njegove oči pratimo važne istorijske događaje, ali i uspon i pad njegove porodice i mesta u kome živi.

Film: Ne osvrći se
Program: Horizonti
Datum i vreme: 24. februar, 13.30 časova
Originalni naziv: Don’t Look Back
Zemlja: Francuska, Luksemburg, Belgija, Italija, 2009
Trajanje: 111 minuta

Glavne uloge: Sofi Marso (Sophie Marceau), Monika Beluči (Monica Bellucci), Andrea di Stefano (Andrea Di Stefano)
Režija: Marina de Van (Marina de Van)

SINOPSIS

Žana – spisateljica, udata, dvoje dece – počinje da primećuje uznemirujuće promene u svom domu. Njeno telo počinje da se menja. Čini se da niko u njenoj blizini to ne primećuje. Njena porodica strahove pripisuje stresu nastalom od obaveze da završi sledeću knjigu, ali Žana shvata da se dešava nešto mnogo dublje i mnogo potresnije. Fotografija u kući njene majke vodi je u potragu za ženom u Italiji. Tamo, transformisana u drugu ženu, Žana otkriva čudnovatu tajnu svog pravog identiteta.

Film: Buđenje Valhale
Program: Horizonti
Datum i vreme: 24. februar, 16.30 časova
Originalni naziv: Valhalla Rising
Zemlja: Danska, Velika Britanija, 2009
Trajanje: 90 minuta

Glavne uloge: Mads Mikelsen (Mads Mikkelsen), Morten Stevenson (Maarten Stevenson), Gari Luis (Gary Lewis), Juan Stjuart (Ewan Stewart)
Režija: Nikolas Vinding Refn (Nicolas Winding Refn)

SINOPSIS

Film počinje na pustoj obali, gde se vođe zaraćenih klanova sreću u borbi. Godinama je najstrašniji i najbolji ratnik bio tajnovita figura poznata samo kao Jednooki. Tih i ubistven, Jednooki je uspevao da porazi svakoga s kim se susretao, ali oduvek su svi o njemu mislili više kao o zveri nego kao o ratniku. Odnos je uspostavio jedino s dečakom koji mu svakoga dana donosi hranu i vodu. Stalno zatvoren i u lancima, Jednooki je privukao pažnju nove sile koja pustoši zemlju i uklanja vođe plemena – hrišćana. Odlučan da za svoju veru osvoji teritoriju, vođa hrišćana s Jednookim i dečakom kreće u odiseju do Svete zemlje.

Film: Akvarijum
Program: Horizonti
Datum i vreme: 24. februar, 19 časova
Originalni naziv: Fish Tank
Zemlja: Velika Britanija, 2009
Trajanje: 124 minuta

Glavne uloge: Keti Džarvis (Katie Jarvis), Majkl Fasbender (Michael Fassbender), Kirston Varing (Kierston Wareing), Rebeka Grifit (Rebecca Griffith), Hari Tridavej (Harry Treadaway)
Režija: Andrea Arnold (Andrea Arnold)

SINOPSIS

"Akvarijum" je priča o Miji, hirovitoj petnaestogodišnjakinji, koja psuje kao kočijaš i jedini izlaz iz svakodnevnih životnih problema nalazi u plesu do ekstaze, uvek sama sa slušalicama na ušima. Budući da uvek izaziva nevolje, isključuju je iz škole, a prijatelji je odbacuju. Jednog vrelog letnjeg dana njena majka dovodi kući misterioznog stranca po imenu Konor, koji obećava da će sve promeniti i uneti ljubav u njihove živote.

Film: Braća
Program: Horizonti
Datum i vreme: 24. februar, 22 časa
Originalni naziv: Brothers
Zemlja: SAD, 2009
Trajanje: <b110> minuta

Glavne uloge: Natali Portman (Natalie Portman), Džejk Džilenhal (Jake Gyllenhaal), Tobi Megvajer (Tobey Maguire)
Režija: Džim Šeridan (Jim Sheridan)

SINOPSIS

Kada odlikovani marinac Sem nestane tokom akcije, njegov brat otpadnik Tomi kod kuće brine o njegovoj ženi i deci – s posledicama koje će potresti temelje čitave porodice. Međutim, Sem nije mrtav. Njega i njegovog saborca uhvatili su talibanski borci. U udaljenim, okrutnim vrletima Pamira Sem proživljava traume koje prete da mu oduzmu i poslednji delić čovečnosti. I dok u dalekim predelima uništavaju Semovu samosvest, Tomova slika njega samog jača kod kuće. U bolu i osećaju čudnovatosti zbog novog života, između Grejs i Tomija počinje da se razvija privlačnost. Dugotrajni ledeni odnos počinje da se topi. Međutim, oboje su uplašeni i postiđeni zbog obostrane privlačnosti koja ga je zamenila. Kada se Sem neočekivano vrati, osećaj napetosti ovlada porodicom. Sem, neuobičajeno povučen i uznemiren, počinje da sumnja i u brata i u ženu. Pošto su im uloge u porodici skoro obrnute, Sem i Tomi moraju da se izbore s fizičkim i mentalnim izazovom kada se suoče jedan s drugim.

Termin Cena pojed. karte
11.00 200 dinara
13.30 200 dinara
16.30 250 dinara
19.00 300 dinara
22.00 300 dinara

Koristan link

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

beogradfestfilmski festival
Komentari (0)
Dodaj komentar