Program 39. Festa – ponedeljak, 28. februar 2011.

Na 39. Festu u okviru takmičarskog programa "Evropa van Evrope" biće prikazano sedam filmova: "Cirkus Kolumbija", "Majke", "Dva sunčana dana", "Zajedno", "Drugo nebo", "Med" i "Rene ide u Holivud".
O pobedniku takmičarskog programa 39. Festa odlučivaće žiri u sastavu: Goran Paskaljević (Srbija), filmski reditelj, Debora Jang (SAD), filmska kritičarka, umetnički direktor Filmskog festivala Taormina, Barbara Lori de Lašrijer (Francuska), filmska kritičarka, i Dubravka Lakić (Srbija), filmska kritičarka dnevnog lista "Politika".

Naziv filma: Kraljev govor
Programska celina: Glavni program
Datum i vreme: 28. februar, 11 časova
Engleski naziv: The King’s speech
Originalni naziv: The King’s speech
Zemlja porekla: V. Britanija, Australija, 2011
Žanr: drama, biografski, istorijski
Trajanje: 118 minuta

Glavne uloge: Kolin Firt (Colin Firth), Džefri Raš (Geoffrey Rush), Helena Bonam Karter (Helena Bonham Carter), Gaj Pirs (Guy Pearce), Dženifer El (Jennifer Ehle)
Režija: Tom Huper (Tom Hooper)

SINOPSIS
Posle smrti svog oca, kralja Džordža V, i skandalozne abdikacije kralja Edvarda VIII, Berti, koji je celog života patio zbog svoje govorne mane, iznenada je krunisan za kralja kao Džordž VI od Engleske. Sa zemljom na rubu rata kojoj je bio potreban vođa, Elizabeta, buduća kraljica majka, za svog muža organizuje seanse s ekscentričnim terapeutom Lajonelom Logom (Džefri Raš). Njih dvojica započinju neobično lečenje koje se pretvara u neraskidivu vezu. Uz podršku Loga, porodice i vlade Vinstona Čerčila, kralj će prevazići govornu manu i obratiti se preko radija svom narodu ujedinjujući ga u borbi.

Naziv filma: Put u nepoznato
Programska celina: Hollywood
Datum i vreme: 28. februar, 13.30 časova
Engleski naziv: Rabbit hole
Originalni naziv: Rabbit hole
Zemlja porekla: SAD, 2010
Žanr: drama
Trajanje: 91 minut

Glavne uloge: Nikol Kidman (Nicole Kidman), Aron Ekhart (Aaron Eckhart), Dajana Vist (Dianne Wiest), Majls Teler (Milles Teller)
Režija: Džon Kameron Mičel (John Cameron Mitchell)

SINOPSIS
Ovo je film o bračnom paru čiji se život menja posle gubitka malog sina Denija. Pošto Denija pregazi tinejdžer, bračna veza postaje krhka. Žena ostvaruje neobičan odnos s tinejdžerom ubicom, a muž se odaje porocima. Njih dvoje kreću putevima koji će im izmeniti živote.

Naziv filma: Red Hil
Programska celina: Panorama svetskog filma
Datum i vreme: 28. februar, 16.30 časova
Engleski naziv: Red hill
Originalni naziv: Red hill
Zemlja porekla: Australija, 2009
Žanr: krimi, triler, vestern
Trajanje: 95 minuta

Glavne uloge: Rajan Kvanten (Ryan Kwanten), Stiv Bizli (Steve Bisley), Tomi Luis (Tommy Lewis)
Režija: Patrik Hjuz (Patrick Hughes)

SINOPSIS
Kada se mladi policajac Šejn s trudnom ženom preseli u malo mesto Red Hil, nada se da će živeti mirno i povučeno. Međutim, pobuna u lokalnom zatvoru pretvara Šejnov prvi dan na poslu u noćnu moru. Odbegli zatvorenik je masovni ubica u potrazi za osvetom. Šejn shvata da mora da uzme zakon u svoje ruke kako bi preživeo.

Naziv filma: Crni labud
Programska celina: Hollywood
Datum i vreme: 28. februar, 19 časova
Engleski naziv: Black Swan
Originalni naziv: Black Swan
Zemlja porekla: SAD, 2010
Žanr: drama, triler, misterija
Trajanje: 103 minuta

Glavne uloge: Natali Portman (Natalie Portman), Mila Kunis (Mila Kunis), Vinsent Kasel (Vincent Cassel), Barbara Herši (Barbara Hershey), Vinona Rajder (Winona Ryder)
Režija: Daren Aronofski (Darren Aronofsky9

SINOPSIS
Nina je balerina, u potpunosti posvećena umetnosti. Pod snažnim majčinim uticajem mora da pređe u novu fazu razvoja, razapeta između profesionalnih izazova i unutrašnjih demona. Bliži se otvaranje nove sezone i umetnički direktor želi da Nina igra u "Labudovom jezeru". Međutim, nova balerina – Lili, nameće se direktoru. Kao dve rivalke, Nina i Lili počinju da razvijaju neobičan prijateljski odnos, dok mračna strana Nininog karaktera preti da joj upropasti karijeru.

Naziv filma: Poštena igra
Programska celina: Hollywood
Datum i vreme: 28. februar, 22 časa
Engleski naziv: Fair Game
Originalni naziv: Fair Game
Zemlja porekla: SAD, 2010
Žanr: biografski, drama, triler
Trajanje: 108 minuta

Glavne uloge: Šon Pen (Sean Penn), Naomi Vots (Naomi Watts)
Režija: Dag Liman (Doug Liman)

SINOPSIS
Valeri radi za CIA-u i istražuje slučaj oružja za masovno uništenje u Iraku. Njen muž, diplomata Džo Vilson, uvučen je u istragu o prodaji osiromašenog uranijuma u Nigeriji. Kada administracija ignoriše njegove rezultate, Džo piše editorijal za "Njujork tajms" pokušavajući da ih obelodani. Posle toga, Valerin i Džoov život više ne mogu ostati isti.
Ulaznice za Fest mogu se kupiti na blagajni Bilet centra (za filmove u Centru "Sava"), kao i na blagajnama ostalih festivalskih dvorana po popularnim cenama. Karte za glavni program Centra "Sava" koštaju 300 dinara, a ista cena važi i za termin od 22 časa. U terminima od 11.00 i 13.30 karte se mogu nabaviti po ceni od 200 dinara, dok za termin od 16.30 karte koštaju 250 dinara.
Koristan link

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

201139. festfest
Komentari (0)
Dodaj komentar