Program 39. Festa – subota, 26. februar 2011.

Na Festu će biti prikazano preko 70 novih filmova iz celog sveta, među kojima i laureati najpoznatijih filmskih festivala, kao i kandidati za prestižne filmske nagrade. Filmovi će biti prikazani u okviru celina Glavni program, Holivud, Panorama svetskog filma, Evropa u Evropi, Evropa van Evrope i Izabrani dokumentarci.
Kad su u pitanju filmovi u trci za Oskara, beogradska publika će biti u prilici da pogleda i one sa najvećim brojem nominacija za ovu nagradu. Takođe, ove godine će u okviru programske celine Holivud publika na Festu moći da pogleda neke od filmova kojima se predviđa veliki uspeh na američkim i svetskim blagajnama.
Među njima je i film "Agenti sudbine", koji je danas na programu. Glavne uloge u njemu tumače oskarovac Met Dejmon i Emili Blant. Scenario je napisao Džordž Nolfi po pripoveci Filipa K. Dika "Tim sudbine" ("Adjustment Team"). Nolfi je i režirao ovaj film.
Donosimo vam program Festa za Centar "Sava" uz termine prikazivanja i cene karata.

Naziv filma: Koriolan
Programska celina: Glavni program
Datum i vreme: 26. februar, 11 časova
Engleski naziv: Coriolanus
Originalni naziv: Coriolanus
Zemlja porekla: Velika Britanija, 2011
Žanr: drama, istorijski, triler
Trajanje: 122 minuta

Glavne uloge: Rejf Fajns (Ralph Fiennes), Brajan Koks (Brian Cox), Džerard Batler (Gerard Butler), Vanesa Redgrejv (Vanessa Redgrave)
Režija: Ralf Fajns (Ralph Fiennes)

SINOPSIS
Moderna verzija Šekspirove drame o faličnom rimskom ratnom junaku – kompletnoj ratnoj mašini u jednom čoveku, suvišnom u mirnodopskim uslovima, omraženom od svih. Koriolan je rimski ratni heroj, čovek velike snage, od koga zaziru svi Rimljani. Njegovi ekstremni stavovi izazivaju masovnu pobunu. Zato ga proteruju iz Rima. Odriču ga se političari, kao i njegova majka Volumnija. Koriolan nudi svoje usluge protivniku Tulu Aufidiju. Njih dvojica zajedno kreću na Rim kako bi ga uništili.

Naziv filma: Overena kopija
Programska celina: Glavni program
Datum i vreme: 26. februar, 13.30 časova
Engleski naziv: Certified Copy
Originalni naziv: Copie conforme
Zemlja porekla: Francuska, Italija, Iran, 2010
Žanr: drama
Trajanje: 106 minuta

Glavne uloge: Žilijet Binoš (Juliette Binoche), Vilijam Šimel (William Shimell) , Žan-Klod Karijer (Jean-Claude Carriere)
Režija: Abbas Kiarostami

SINOPSIS
Ovo je priča o susretu žene i muškarca u malom toskanskom gradu. On je Britanac koji je upravo završio promociju nove knjige; ona je vlasnica galerije. Ovo je univerzalna priča o ljubavi i praštanju, o razumevanju i ranama koje se teško leče.

Naziv filma: Agenti sudbine
Programska celina: Hollywood
Datum i vreme: 26. februar, 16.30 časova
Engleski naziv: The Adjustment Bureau
Originalni naziv: The Adjustment Bureau
Zemlja porekla: SAD, 2011
Žanr: romansa, triler, drama
Trajanje: 106 minuta

Glavne uloge: Met Dejmon (Matt Damon), Emili Blant (Emily Blunt), Liza Toreson (Lisa Thoreson)
Režija: Džordž Nolfi (George Nolfi)

SINOPSIS
U trenutku kad je nadomak dobijanja mesta u američkom Senatu, ambiciozni političar Dejvid Noris (Met Dejmon) upoznaje lepu balerinu Eliz Selas (Emili Blant) – ženu kakvu dotad nije upoznao. Ali baš kada shvati da je počeo da se zaljubljuje u nju, misteriozni tipovi će skovati zaveru da ih razdvoje. Dejvid će saznati da se bori protiv agenata sudbine – protiv ljudi koji će učiniti sve što je u njihovoj moći da spreče Dejvida i Elizu da budu zajedno.

Naziv filma: 127 sati
Programska celina: Glavni program
Datum i vreme: 26. februar, 19 časova
Engleski naziv: 127 hours
Originalni naziv: 127 hours
Zemlja porekla: SAD, 2010
Žanr: avantura, drama, triler
Trajanje: 94 minuta

Glavne uloge: Džems Franko (James Franco), Kejt Mara (Kate Mara), Amber Tamblin (Amber Tamblyn)
Režija: Deni Bojl (Danny Boyle)

SINOPSIS
Film je baziran na istinitoj priči o alpinisti Aronu Ralstonu, koji pokušava da se spase iz kanjona u blizini Moaba u Juti pošto se na njega obruši stena. Pet dana zarobljen na litici, Ralston ispituje sopstvenu izdržljivost i psihičku snagu. Seća se prijatelja, porodice i ljubavi, kao i dvojice planinara koje je sreo neposredno pre nesreće.

Naziv filma: Poslednji cirkus
Programska celina: Glavni program
Datum i vreme: 26. februar, 22 časa
Engleski naziv: A Sad Trumpet Ballad, The Last Circus
Originalni naziv: Balada triste de trompeta
Zemlja porekla: Španija, Francuska, 2010
Žanr: drama
Trajanje: 107 minuta

Glavne uloge: Karlos Areses (Carlos Areces), Antonio de la Tore (Antonio De La Torre), Karolina Bang (Carolina Bang)
Režija: Aleks de la Iglezija (Alex de la Iglesia)

SINOPSIS
Godina je 1937. i u toku je Španski građanski rat. Glupi klovn koga je milicija prisilno mobilisala stupa u borbu protiv Nacionalne vojske još uvek obučen u cirkuski kostim. Havijer i Serđo, dva zastrašujuće smešna klovna, bore se nasmrt zarad neobjašnjive ljubavi akrobata u doba Frankovog režima.
Ulaznice za Fest mogu se kupiti na blagajni Bilet centra (za filmove u Centru "Sava"), kao i na blagajnama ostalih festivalskih dvorana po popularnim cenama. Karte za glavni program Centra "Sava" koštaju 300 dinara, a ista cena važi i za termin od 22 časa. U terminima od 11.00 i 13.30 karte se mogu nabaviti po ceni od 200 dinara, dok za termin od 16.30 karte koštaju 250 dinara.
Koristan link

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

beogradfestfestivalfilm
Komentari (0)
Dodaj komentar