Promeni me

Žanr: romantična komedija
Trajanje: 90 min.
Engleski naziv: Change Me (2007)

Glavne uloge:

Milutin – Mima Karadžić (Dušan Stanić), Neda Arnerić (Dunja Stanić, Dušanova žena), Ivana Popović (Beca, Dušanova ljubavnica), Dara Džokić (Danka, najbolja Dunjina prijateljica), Dragan Nikolić (Milan, Dankin bivši muž ), Milorad Mandić (Andrija, Dušanov prijatelj), Andrija Milošević (Draganče, Dušanov asistent), Viktor Savić (Bole, Becin momak), Mira Banjac (Malobabićka), Mladen Nelević (inspektor Biković), Katarina Marković (Kaća, Becina drugarica), Vlasta Velisavljević (gazda Radovan), Dejan Lutkić (Gidža), Mira Đurđević, Ivana Đurđević, Igor Stepić

Scenario: Stevan Koprivica
Režija: Milan Karadžić

SINOPSIS
Ugledni beogradski stomatolog živi u skladnom braku. Njegovi drugari sa sindromom „puberteta u odjavi“, kako neki nazivaju krizne muške godine kada se intenziviraju pokušaji da se ostane mlad, kod našeg junaka izazivaju prezir i ljutnju. On je ostvaren i zadovoljan čovek. Međutim, dogodi mu se ljubav kad je nije očekivao, kad je mislio da je potpuno imun na takvu senzaciju. I, on hoće da se primeni ne bi li savladao emotivni i erotski izazov. Odustaje od sebe samog da bi postao neko drugi.
Jedna devojka s vezom u krizi, s ambicijama da bude samostalna i emancipovana, sreće junaka svoje priče i postaje motiv njegovih promena. Jedna zrela i lepa žena je u situaciji da izabere između čoveka s kojim je živela 25 godina, ali koji ju je prevario, i neželjene, ali primamljive slobode. „Promeni me“ je film o njihovim promenama.
O FILMU
Film „Promeni me“ pripada žanru romantične komedije. Uzori, iako je žanrovsko određenje preuzeto iz klasifikacije američkog filma, nalaze se u onim dobrim starim komedijama s nešto malo sete, kakve su pravili Italijani i Francuzi krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih godina.
„Promeni me“ nije retro priča. Locirana je u sadašnjem vremenu, junaci su lako prepoznatljivi likovi iz našeg svakidašnjeg okruženja. To je priča o običnom čoveku koji u potrazi za emocijama i ostvarenjem svoga sna upada u nevolje, a mala ljudska čežnja pretvara se u veliki problem.
To je i film o generacijskim relacijama – o mladima, koji pokušavaju da nađu svoj put, i starijima, koji pokušavaju da prevare godine i sebe. Kao što i sam naslov govori, film je o večitoj težnji ka promenama, čak i kada one postaju smešne i neprimerene.
Premijera: 2. oktobar 2007. godine u Centru „Sava“

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

domacifilmmilutin karadzicneda arnericpromeni mestevan koprivica
Komentari (5)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Prelijep film.

  • Dragana Đurđević

    Odličan film!

  • Sofija Pavlović

    Obožavam film!

  • Vlada S

    Film je ekstra, a Ivana prelepa.

  • Dragan Glišić

    Film je mnogo lep.