Roboti

Žanr: animirani/komedija/avantura
Trajanje: 91 min.
Premisa: Popravite se za avanturu!

Glavne uloge:

Hale Beri (Halle Berry), Mel Bruks (Mel Brooks), Džim Brodbent (Jim Broadbent), Amanda Bajns (Amanda Bynes), Pol Đamati (Paul Giamatti), Robin Vilijams (Robin Williams), Teri Bredšo (Terry Bradshaw), Dru Keri (Drew Carey), Juan Mekgregor (Evan McGregor)

Scenario: Louel Ganc (Lowell Ganz), Babalu Mendel (Babaloo Mandel)
Režija: Kris Vedž (Chris Wedge), Karlos Saldana (Carlos Saldanha)

SINOPSIS

Rodni Koperbotom (Rodni Bakarnoguzić) je mali gradski robot sa neverovatnim pronalazačkim darom i nadom u bolje sutra. On radi u restoranu sa svojim tatom, koji je – bukvalno – mašina za pranje sudova. Međutim, Rodni sanja nešto više. Naoružan jedinstvenim pronalazačkim talentom, Rodni odlazi u Grad robota kako bi upoznao svog idola, velikog pronalazača Bigvelda.

Radnja filma smeštena je u svet prenaseljen robotima u kome mladi genije Rodni (Juan Mekgregor) teži da stvori robota sposobnog da učini svet lepšim, ali saznaje da isto to pokušava da uradi i tiranin i glavni majstor Bigveld (Mel Bruks), dok ga sa druge strane zavodi seksi robotica Kepi (Hale Beri).

O FILMU

Dobitnik Oskara i čuveni animator Kris Vedž, koji se proslavio filmom „Ledeno doba“, sada je stvorio vizuelno impresivan svet u filmu „Roboti“. Poput „Ledenog doba“, film je mešavina komedije i neverovatnih animacija ispunjenih srcem i dušom.

Rodni Koperbotom, kome je glas podario Juan Mekgregor, je mali gradski robot sa ogromnim pronalazačkim darom i nadom u bolje sutra. Kada se zatekao u gradu, otkrio je da stvari i nisu onakve kakvim ih je zamišljao, te je samim tim njegova potraga teža nego što je očekivao.

Da bi što lakše obišao grad, Rodni se udružuje sa grupom koja sebe naziva Rasti. Jedan od njih, Fender (Robin Vilijams), istog trenutka postaje njegov najbolji prijatelj. Oni ga primaju u svoje društvo i Rodni pronalazi svoje mesto u Gradu robota.

Rodni upoznaje i Kepi (Hale Beri), administratora u Bigveldovoj industriji, kojoj počinje da se dopada. Njihova zajednička avantura počinje kada Rodni i njegovi prijatelji saznaju istinske namere Velikog Velda. Pred njima je zadatak da spasu Grad robota.

Pored Juana Mekgregora, Robina Vilijamsa, Hale Beri i Mela Bruksa, glasove su pozajmili i Amanda Bajns, Dru Keri, Džim Brodbent, Pol Đamati, Džej Leno, Dajen Vest, Stenli Tuči, Džejmi Kenedi i mnogi drugi.

Oficijelni sajt:

  • Robots (2005)

    Premijera: 27. marta 2005. godine u Centru „Sava“

    Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

  • Komentari (0)
    Dodaj komentar