Silom partneri

Žanr: akcioni triler
Trajanje: 100 min.

Glavne uloge: Jet Li, Kelly Hu, Anthony Anderson, DMX, Tom Arnold
Scenario: John O“Brien
Producent: Joel Silver
Režija: Andrzej Bartkowiak

SINOPSIS

Obdaren snažnom kombinacijom harizme, ulične oštrine i poznavanjem borilačkih veština, Toni Fejt (DMX) kloni se opasnosti gradskog okruženja i vodi računa o svom poslu i svojim žestokim i odanim profesionalcima (Anthony Anderson, Gabriel Junion i Drag-on). Jedino čemu je još posvećeniji jeste njegova ćerka Vanesa (Paige Hurd). Nakon što se izvukao iz složene krađe crnih dijamanata i sakrio ih, Fejt se suočava sa Suom (Jet Li), agentom tajvanske vlade, koji je sve vreme pratio dijamante. Ubitačan i nemilosrdan, Su ne juri samo dijamante već i okrutnog Linga (Mark Dacascos), svog bivšeg partnera, koji je oteo Fejtovu ćerku kako bi je zamenio za ukradene dragulje. Međutim, kada se pročuje da je Fejt sakrio dijamante sa svojim ortakom Arčijem (Tom Arnold), oni padaju u ruke moćnog kriminalca (Chi McBride). Sateran uza zid, Fejt angažuje svoju ekipu, ostajući pri svojoj politici – bez oružja, i spreman da uradi sve što je u njegovoj moći kako bi spasao ćerku. Ipak, samo Su može da predvidi svaki Lingov potez i Fejt shvata da će jedino uz njegovu pomoć možda uspeti da spase Vanesu.

O PRODUKCIJI

Američki hip-hop pevač i poetska snaga hongkonške kinematografije susreću se u novom akcionom trileru, eksplozivnom spoju istočnjačkih borilačkih veština i zapadnjačke ulične kulture, koji ponovo ujedinjuje u zajedničkom radu svetskog šampiona u borilačkim veštinama i zvezdu akcionih filmova Džeta Lija sa hip-hop umetnikom DMX-om. Pored Džeta Lija, ključni igrač u kreiranju dinamičnih scena bio je legendarni režiser Korej Juen. Nekoliko nedelja pre početka snimanja, Li i Juen uradili su koreografiju brojnih borilačkih scena. „Proučili smo svaki lik i situacije u kojima se oni nalaze i prema njima radili pokrete i borilačke stilove koji im pristaju“, objašnjava Juen. Oni su uveli originalni borilački stil za Lijev lik Sua, tajanstvenog tajvanskog agenta, čija veština da se bori jednom rukom pokazuje da mu nema ravnog. „Silom partneri“ ne samo da predstavlja zajedničko delo filmskih stvaralaca, glumaca i ostale ekipe već i muzičkog umetnika, jednog od najprodavanijih repera u produkciji Bloodline Records. „Bloodline i Def Jam su se zaista potrudili da bi ovaj album izgledao kao da je nastao iz filma“, kaže Silver. DMX je napisao i snimio tri originalne pesme za film, uključujući i „Right Wrong“, pesmu koja je centralna tema filma.

ANDŽEJ BARTKOVJAK (režiser)

Svoj režiserski debi ostvario je filmom „Romeo mora da umre“ sa Džetom Lijem i Alajom u glavnim ulogama, posle čega je sledio hit „Žive rane“. Njegova duga saradnja sa režiserom Sidnijem Lametom izrodila je dramu nominovanu za Oskara – „The Verdict“. Radio je fotografiju za „Terms of Endearment“, koji je nagrađen Oskarom za najbolji film, i za film Džona Hjustona – „Čast Pricijevih“, takođe nagrađen Oskarom.

DŽET LI (Su)

Svetski poznati majstor borilačkih veština i azijska filmska senzacija Džet Li je nedavno igrao u filmu Yimou-a Zhang-a „Hero“, koji je nominovan za Zlatni globus za najbolji strani film (Kina). Trenutno snima „Danny the Dog“ sa Morganom Frimanom, u režiji Luka Besona u Parizu, a igrao je glavne uloge i u filmovima „Kiss of the Dragon“ i „The One“ 2002. godine. Li je dao veliki doprinos hongkonškom filmu koji je uspeo i u Americi – „Once Upon a Time in China“, u režiji Tsui-ja Hark-a, koji ga je vinuo među superzvezde.

DMX (Toni Fejt)

Ovaj pevač ostvario je svoj glumački debi u kontroverznom filmu „Belly“, u kome je igrao glavnu ulogu. Sledeća uloga bila je u filmu „Romeo mora da umre“, posle čega je usledila ponuda za film „Žive rane“. „Silom partneri“ je treći DMX-ov film u saradnji sa Silverom i Bartkovjakom, a njegov drugi sa Džetom Lijem.

KELI HU

Rođena je u Honoluluu i oduvek je želela da bude glumica. Igrala je u boks-ofis hitovima „Kralj škorpiona“, „Mumija“ i „Povratak mumije“. Trenutno je gledamo u filmu „X-Men 2“.

Oficijelni sajt:

  • „Cradle 2 the Grave“

    Premijera: 12. jun 2003. godine

    Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

  • Komentari (0)
    Dodaj komentar