Sinemanija 2007 (1. novembar)

Drugog dana 15. revije filmova „L’oreal Paris Cinemania“ biće prikazan „Svemoćni Evan“, čiju je premijeru distributer najavljivao još za avgust. Biće to jedinstvena prilika da pogledate ovu komediju u bioskopu, budući da posle Sinemanije neće ući u redovnu bioskopsku distribuciju. Ovaj film je nastavak veoma uspešne komedije „Svemoćni Brus“ („Bruce Almighty“), u kome je glavna uloga bila poverena Džimu Keriju.
U udarnom večernjem terminu biće prikazana komedija „Kul momci“ („Super Bad“), još jedna u nizu iz radionice Džuda Apatoua (Judd Apatow), koji je u ovom filmu samo producent. Apatou je poznat po režiji filmova „Zaglavilo se“ („Knocked Up“) i „Četiri banke a nevin“ („The 40-Year-Old Virgin“).
U poslednjem terminu drugog dana festivala biće prikazan istorijski spektakl „Poslednja legija“ („The Last Legion“), koji je baziran na italijanskom romanu Valerija Masima Manfredija (Valerio Massimo Manfredi) iz 2003. godine.
PREMIJERNI PROGRAM – Centar „Sava“

Četvrtak, 1. novembar,
17 časova:

"Svemoćni Evan" ("Evan Almighty")
Žanr: komedija
Režija: Tom Šedijak (Tom Shadyac)
Uloge: Stiv Karel (Steve Carell), Morgan Frimen (Morgan Freeman), Loren Grejam (Lauren Graham), Džimi Benet (Jimmy Bennett), Vanda Sajks (Wanda Sykes)

SINOPSIS

Glavni junak je Evan, novopečeni kongresmen iz Njujorka, koji se sprema za svoj prvi radni dan. Ovaj duhovni političar nudi molitvu kao svoj moto – „Promenimo svet“. On i ne sluti da čika s bradom odozgo već ima velike planove za njega. Odmah na početku dešavaju se neobične stvari i egocentrično organizovani život mora da se okrene naglavačke. Počev od misteriozne dostave starinskih alata i velikih drvenih greda do čudnovatog praćenja svih mogućih ptica, Evan postaje siguran da ispušta sve konce iz ruku. Njegov sigurni pad u komičnu zbrku kulminira posetom visokog stranca koji tvrdi da je Bog, koji ima jedan jednostavan, mada besmislen, zahtev: Evan mora da sagradi Nojevu arku kako bi pripremio svoje prijatelje i porodicu za veliki potop.
Oficijelni sajt

Četvrtak, 1. novembar,
19.30 časova:

"Kul momci" ("Super Bad")
Žanr: komedija
Režija: Greg Motola (Greg Motolla)
Uloge: Set Rogen (Seth Rogen), Džona Hil (Jonah Hill), Majkl Kera (Micheal Cera), Kristofer Minc-Plas (Christopher Mintz-Plasse)

SINOPSIS

„Kul momci“ je priča o odrastanju – o trojici socijalno neukloljenih tinejdžera koji završavaju srednju školu. Njihovo prijateljstvo je do imbecilnosti zasnovano na zavisnosti, ali sada su se upisali na različite koledže i primorani su da razmišljaju o razdvojenim životima. Evan (Majkl Sera) je drag, pametan i prestrašen. Set (Džona Hil) je nevaspitan, svojeglav, opsednut suprotnim polom i svojim genitalijama. Fogel je, prosto, izgubljen slučaj. Rešeni da izgube nevinost na poslednjoj školskoj žurci, njih trojica pokušavaju da kupe alkohol kako bi opili neke devojke i odvukli ih u krevet.
Oficijelni sajt

Četvrtak, 1. novembar,
22 časa:
"Poslednja legija" ("The Last Legion")
Žanr: drama, avantura
Režija: Dag Lefler (Doug Lefler)
Uloge: Kolin Firt (Colin Firth), Ben Kingsli (Ben Kingsley), Aišvaraja Rai (Aishwarya Rai)

SINOPSIS

Proteran doživotno na ostrvo Kapri, Romul pronalazi legendarni mač Julija Cezara, poznat kao Ekskaliburnus. Dvanaestogodišnji Romul Avgust (Tomas Sangster) je krunisani rimski car, ali samo na jedan dan, jer imperija pada. Nastaje potpuna anarhija. Uz pomoć svog učitelja (Ben Kinsgli) i poslednjeg odanog legionara Romul beži s ostrva Kapri i odlazi u Britaniju, gde sakuplja vojsku kako bi povratio Rim.
Oficijelni sajt

Sutra čitajte više o ovoj svečanosti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

filmkul momciposlednja legijasinemanijasvemocni evan
Komentari (0)
Dodaj komentar